30 de motive pentru care romanii s-au intors in librarii

Pe parcursul a zece editii de campanie Te asteptam in librarie!, Editura Herald a reușit sa readuca in atentia publicului fascinanta lume a cartilor, stimuland lectura și interesul pentru carti prin intermediul unor actiuni desfașurate in librarii.


Cu sprijinul celor 90 de librarii partenere, care au gazduit anul acesta oferta campaniei formata dintr-o selectie eclectica de 30 de titluri,  am cultivat interesul oamenilor de a veni la librarie, de a rasfoi titluri noi, de a participa la ateliere de dezvoltare personala sau lansari de carte și, mai ales, de a interactiona cu librarii care au avut de oferit incitante recomandari de lectura pentru toate gusturile.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


Carti deschise pentru minti deschise a devenit un slogan care promoveaza curiozitatea intelectuala și interesul pentru cunoaștere, iar seria de evenimente culturale, derulate in cadrul campaniei, au incurajat oamenii sa redescopere placerea unor lecturi de calitate in librarii și sa medieze intalnirea cu autori și specialiști in diverse domenii.


In cadrul evenimentului de lansare a noutatilor editoriale aparute in colectia Pas in doi, la Editura Herald: „Ghidul casniciei", „Dansul relatiilor", „Dansul furiei", titluri ale cunoscutei autoare Harriet Lerner, care a avut loc la Libraria Humanitas de la Cismigiu din Bucuresti, in data de 9 august, cititorii prezenti la eveniment au avut parte de o seara de descoperire si regasire a dinamicii vietii de cuplu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In Bucuresti, alte doua evenimente culturale au suscitat interesul si au mobilizat cititorii in librarii. Miercuri, pe 12 septembrie, la Libraria Carturesti Verona, in cadrul lansarii cartiii Introducere in psihotanatologie de Ionel Mohirta, am discutat despre una dintre problematicile esentiale care au framantat omenirea de-a lungul istoriei si anume procesul mortii.
 

 

 

Cu prilejul lansarii in colectia Arta Regala a titlurilor: „Masoneria si intelesul ei tainic", de Walter Leslie Wilmshurst si „Legendele, miturile si simbolurile Francmasoneriei", de Albert MacKay, care a avut loc la Libraria Humanitas Cismigiu din Bucuresti, luni, 8 octombrie, s-a discutat despre legende, mituri, simboluri masonice, despre fenomenul Francmasoneriei la nivel national si international.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totodata, publicul din Brasov a avut ocazia sa cunoasca mai bine anumite notiuni din teoriile psihologice și educationale care ne ajuta sa avem o buna comunicare și o dinamica armonioasa in relatia copil-parinte, la Libraria „St. O Iosif”, pe 20 septembrie, cu ocazia lansarii volumelor din colectiile Parentaj si Mindfulness: „Familia Constienta" de Shefali Tsabari, și „Pe locuri, fiti gata…respirati", de Carla Naumburg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seria evenimentelor culturale din cadrul campaniei nationale „Te asteptam in librarie!" a continuat cu Sibiu, la Libraria Humanitas „Constantin Noica”, pe 17 octombrie, unde am lansat o carte de referinta pentru spiritualitatea crestina, Noaptea intunecata de Sfantul Ioan al Crucii, avandu-l ca invitat special pe Parintele Constantin Necula.

 

 

La Libraria Bookstory din Cluj Napoca a fost lansata cartea „Femeia șaman. Istorie, mitologie și șamanism modern", de Octavian Simu, luni, 22 octombrie aici fiind dezbatute subiecte inedite despre statutul femeii in societate, conceptia despre lume și viata, ritualurile de vindecare și divinatie specifice și nu numai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Campania „Te asteptam in librarie" s-a incheiat pe 2 noiembrie la Timișoara, la Libraria Cartea de Nisip, cu lansarea cartii „Povesti cu o pisica rosie si alte reverii” de Sorin Lucaci și Paul Suciu. Lansarea a fost insotita și de o expozitie de fotografie.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prin sprijinul tuturor celor implicati: librari, cititori, parteneri, sponsori, s-a creat o comunitate de oameni care fac un obicei din vizita la librarie, care iși invita cu ei familia și prietenii, pentru a  gasi impreuna carti de citit in orice moment.

Campania s-a bucurat și de sprijinul partenerilor speciali, Herbagen, VivaNatura, Deja Vu Natural și Kaya Print care au contribuit calitativ la succesul proiectului.

 


 

Contact: Sorin Lucaci, PR & Events Coordinator, 0720063626, sorin.lucaci@edituraherald.ro
Parteneri:  Itsy Bitsy, Realitatea Tv, Gold FM, Radio Romania Cultural, Bucuresti FM, TANANANA, Radio 7, Radio Romania Cluj, Radio Romania Timisoara, Radio Romania Targu Mures, Radio Iasi, Radio Brasov, TVR Timisoara, Mix TV Brasov, Radio Brasov, Antena 1 Pitesti, Radio 3Net „Florian Pittis”, Romania Libera, AdPlayers.ro, Bio Life & Style Expo, 4arte, Agentia de carte, Bookaholic, Bookuria, Bookblog, Bookhub, Booknation, Drumul spre centru, Filme-Carti, Literatura pe tocuri, Fundatia Calea Victoriei, IQool, LiterNet, Povesti de calatorie, PRwave, Rabbit Media, Gratuitor, Raftul cu idei, Romania Pozitiva, Serial Readers, Sfatul parintilor, GOKID!, SuntPitic, Traieste constient, Gazeta de stiri, ZMEU Bucuresti, Andreea Ignat, Belva.ro,  Aventuri in Parenthood, Diana Vijulie, Carti, Cafea si Tutun, Cinemagia, Shape, Edu-News.
 

 

Comentarii