Carl Jung și harta către profunzimile inconștientului [Interviu Murray Stein]

„Schimbarea si dezvoltarea psihologica la maturitate si la batranete este, din anumite puncte de vedere, mult mai subtila decat cea din prima parte a vietii. Pentru ca acest tip de dezvoltare sa fie perceputa trebuie sa privesti foarte atent si in profunzime."
Dr. Murray Stein, Harta sufletului

Mijlocul vietii a devenit un subiect popular in ultimii ani. Au fost publicate multe carti, articole si studii despre aceasta etapa a dezvoltarii psihologice si sociale, unele dintre ele incurajand oamenii sa priveasca cu nerabdare spre o viata mai buna dupa varsta de 40 de ani. "Ce e mai bun urmeaza sa vina", este mesajul pe care il auzim frecvent.

Psihologia jungiana ofera o alta perspectiva, bazata pe dimensiunea intrapsihica a personalitatii. Nu este vorba de o viata mai buna care se ofera sau care este neaparat posibila; este vorba de un alt fel de viata. Viata interioara devine mai proeminenta
si mai importanta.

Cu ocazia seminarului online organizat de Societatea Romana de Analiza Jungiana pe 13 noiembrie, Dr. Murray Stein (psihanalist jungian, formator, autor) va vorbi despre procesul psihologic de transformare, cunoscut sub numele de criza varstei de mijloc.

Dialogul din cadrul evenimentului Mijlocul vietii: Transformari si cai ulterioare se va derula in limba engleza si va adresa diferentele dintre sarcinile psihologice ale primei jumatati a vietii si cele ale celei de-a doua jumatati, si ne vom concentra in special asupra perioadei de tranzitie dintre ele, numita "procesul de transformare la mijlocul vietii".

Cursul se adreseaza atat specialistilor cat si tuturor celor care isi doresc o intelegere mai aprofundata a operei lui Jung. Inscrieri si detalii aici

Mai multe despre cartea „Harta sufletului - Mostenirea lui Jung" si evenimentul in pregatire, am aflat de la Murray Stein (psihanalist jungian, formator, autor) in cadrul unui interviu alaturi de Gabriela Deniz (psihoterapeut, senior editor) si Lavinia Tanculescu (psihoterapeut, analist jungian, lect. univ. dr.).

Dr. Murray Stein este Training and Supervising Analyst la International School of Analytical Psychology Zurich (ISAP-ZURICH). A fost presedinte al Asociatiei Internationale de Psihologie Analitica (IAAP) si presedinte al ISAP-ZURICH si tine prelegeri la nivel international. Este autorul cartilor Jung's Map of the Soul, Minding the Self, Outside Inside and All Around si a multor alte carti si articole. Pana in prezent au fost publicate patru volume din Culegerile sale de scrieri. Locuieste in Elvetia si are practica privata in Zurich.


Comentarii

Carte
Harta sufletului - Mostenirea lui Jung In acest volum introductiv Murray Stein impartaseste chintesenta a 30 de ani de studiu despre harta sufletului creata de Jung. Murray descrie descoperirile lui Jung si evidentiaza coerenta teoretica...
Adauga in cos Detalii produs
Autor
Murray Stein Dr. Murray Stein este un reputat psihanalist jungian, formator si autor al unor carti pe teme de psihologie analitica, printre care   Jung’s Map of the Soul: An Introduction, Transformation:...
Detalii autor
Colectie
JUNGIANA
Detalii colectie