FERICIREA SE INVATA

 

Fericirea se invata


cu Daniela Andreescu

 

Intre stimul si raspuns exista un spatiu. In acel spatiu se gaseste puterea noastra de a alege raspunsul. In raspunsul nostru se afla cresterea si libertatea noastra.” - Viktor E. Frankl

 


De indata ce ni se realizeaza o dorinta, suntem cateva clipe fericiti, dupa care mintea ne impinge din nou catre nemultumire sau indiferenta, si reincepem cautarea. Alteori, nerealizarea unei dorinte sau o intamplare care ne impiedica reusita ne provoaca suparare si fie ramanem pe loc dezamagiti, fie pornim din nou in cautarea satisfactiei. Este un parcurs pe care il urmam automat, fara incetare, de la cele mai mici si obisnuite activitati cotidiene pana la marile teme, precum viata implinita alaturi de un partener ideal sau succesul social si abundenta materiala. Suntem purtati de gandurile si trairile interioare si de conjuncturile exterioare, avand uneori impresia ca le putem controla, alteori avand senzatia de neputinta sau de inadecvare.

 

Sa fie oare posibil sa ne gospodarim gandurile, emotiile, senzatiile, perceptiile astfel incat sa invatam sa generam starea de fericire durabila? Ne putem antrena pentru a deveni mai constienti si a putea astfel practica aceasta stare de spirit independent de evenimentele mental-emotionale interioare si de conjuncturile exterioare?


Este ceea ce va invit sa descoperim impreuna, cu relaxare si incredere, pe parcursul celor zece sesiuni ale Cursului de Mindfulness.

 

Ganduri ale unora dintre participantii la editiile anterioare ale Cursului:


„Fiecare intalnire a fost speciala si am putut descoperi noi moduri, inedite pentru mine, de a privi si de a aborda evenimentele cotidiene. As fi vrut sa fi descoperit toate acestea mai devreme, mult mai devreme... Dar sunt incantat si recunoscator pentru ca s-a intamplat acum. Imi doresc sa continui practica, sa-mi amintesc cat mai des sa privesc experientele din viata de zi cu zi fara regrete fata de trecut, cu recunostinta fata de prezent si curiozitate fata de viitor." (Paul S.)

 

b2ap3_thumbnail_2.jpg

 


„Cursul a fost pentru mine o terapie in sine. La sfarsitul fiecarei sesiuni, disparea oboseala, lucrurile grele deveneau mici, iar cele bune se amplificau in asa fel incat  te simteai transformat si renascut. Aceasta purificare si energizare au fost efectul acelor exercitii practicate la curs, a caror simplitate si eficienta le-am apreciat nespus." (Olga P.)

 

 

b2ap3_thumbnail_doi.jpg


„Acest curs este si va ramane calatoria mea de suflet, in care am invatat sa ma bucur de aproape tot ce-mi ofera viata, clipa de clipa." (Elena M.)

 

b2ap3_thumbnail_una_20160204-091130_1.jpg

 

„Mi-e greu astazi sa imi mai aduc aminte cat de agitata, nervoasa si nemultumita eram inainte. Pot spune doar ca acum, desi traiesc la fel de intens in continuare, emotiile nu ma mai transforma atat de mult. Ma cunosc mai bine si imi pot gestiona cu o anumita usurinta gandurile si trairile. Nu cred ca exista bucurie mai mare decat cea de a putea trai cu adevarat in prezent."
(Laura T.)

 

*** 

Mai multe informatii despre Curs gasiti pe site-ul Centrului Seeds for Happiness

 

„Autoritatea ultima trebuie sa fie intotdeauna
ratiunea si analiza critica a individului insusi.” - Dalai Lama

 

b2ap3_thumbnail_banner_1600x350px.jpg 

 

Comentarii

Articole similare

ALFIE KOHN - Dincolo de educatia conventionala
ALFIE KOHN - Dincolo de educatia conventionala
Alfie Kohn este unul dintre cei mai cunoscuti autori din domeniul educatiei, comportamentului uman si cresterii copiilor. Revista Time l-a numit „ cel mai vehement critic al sistemului...