Primul pas in orice demers educativ, de Andreea Puiu

Imagineaza-ti cum iubirea ar fi primul pas in orice demers educativ. Desi am fost invatati sa dam note oricarui lucru sau gest din preajma noastra, a masura cu unitatea iubirii ar fi cristalizarea revolutiei blande in educatie. Disciplina cu iubire, metamorfozele profesorilor prin mindfulness, conectarea autentica parinte-copil sunt versantii muntilor nostri interiori de pe care putem avea o priveliste imensa asupra nenumaratelor bucurii pe care relatiile sanatoase le pot oferi.

 

Am cutreierat prin sute de carti pentru a aduce in campaniile Cartile de pe catedra, Aleg sa fiu un profesor fericit si Bupaco (proiect adresat bunicilor, parintilor si copiilor) demontarea unor mituri care ne incorseteaza si care blocheaza iubirea, elementul fundamental al arhitecturii echilibrului, atat de necesar intr-un invatamant preluat in ultimii ani de extreme. Am traversat intreaga mea experienta printre copii si alaturi de parintii prin fuiorul publicatiilor Mindfulness pentru profesori, Despre educatie si Disciplina cu dragoste si limite si le-am trecut prin sita specialistului pentru a alege modul optim de a le implementa in familie si la scoala. Atata vreme cat suntem creatori si co-creatori de fericire, gasirea instrumentelor adecvate pentru a atinge armonia este o directie care ne poarta spre cunoasterea de sine si de aici putem construi relatii care sa reflecte numeroase posibilitati de transformare "impreuna".

 

Andreea Puiu este profesor, dezvoltator Pedagogia fericirii, initiatoarea campaniilor Cartea de pe catedra si Aleg sa fiu un profesor fericit.

 

 

Comentarii

Carte
Despre educatie Pentru Krishnamurti educatia este o parghie esentială in transmiterea aspectelor fundamentale ce conduc la transformarea mintii omenesti si la crearea unei noi culturi. O astfel de transformare...
Adauga in cos Detalii produs
Autor
Jiddu Krishnamurti Krishnamurti s - a nascut la 11 mai 1895, la Madanapalle, in sudul Indiei. "Descoperit" de miscarea teozofica, este crescut si educat in Occident, considerandu-se ca va deveni instrumentul exprimarii...
Detalii autor
Colectie
Serie autor: Jiddu Krishnamurti
Detalii colectie