Interviu: Camelia Alecu - India, maestri autentici si mantre

 

Camelia Alecu si-a dedicat ultimii 10 ani din viata invatarii terapiilor si tehnicilor de evolutie spirituala, dintre care 3 ani in centrul de yoga si terapii "Anahata Wellness Center" pe care l-a deschis in 2012. Aici a petrecut 3 ani minunati in care a experimentat si invatat multe despre yoga si despre ce inseamna viata spirituala; a fost un fel de pregatire a pentru ceea ce urma, pentru India. In 2015 a simtit ca e timpul sa merga mai departe si a plecat spre India pentru a aprofunda practica intr-un ashram. Am rugat-o pe Camelia sa ne povesteasca mai multe despre We love India proiectul la care lucreaza in prezent si evenimentele pe care le organizeaza.

 

 

Care este ideea din spatele proiectului We love India? Cum a pornit totul?

Dupa ce am vizitat India, in 2016, m-am indragostit de aceasta tara, de cultura ei spirituala veche de peste 10 mii de ani si mi-am dorit sa impartasesc si altora  despre acest taram magic care mi-a schimbat viata.  Asa am creat proiectul „We Love India”.

 

Cine te-a influentat cel mai mult in aceasta calatorie spirituala?

Sunt multi maestri autentici pe care i-am intalnit in ultimii 10 ani si care au contribuit la transformarea mea in calatoria pe acest drum. Cel mai mult m-a influentat Sadhguru, pentru ca sub ghidarea lui am avut transformari imense, in scurt timp, cat si profunde experiente spirituale.

 

 

Am remarcat ca organizezi periodic pelerinaje in India. Sunt romanii
interesati de asemenea practici spirituale?

Da, asa este. Dupa cele 6 luni de stat in ashramul Isha Yoga Center, dupa toate experientele, trairile si transformarile profunde prin care am trecut pe acest taram magic, am simtit chemarea de a ghida sufletele care isi doresc sa experimenteze partea spirituala a Indiei, pentru cresterea si transformare lor la un nivel profund. Simt ca este o forta dincolo de mine care ma ghideaza, simt ca sunt o unealta la dispozitia celor ce au nevoie de o astfel de experienta.

Calatoriile pe care le organizez sunt procese spirituale de vindecare sufleteasca, de transformare la  nivel profund, pentru fiecare participant.

Si da, romanii sunt din ce in ce mai interesati de practica spirituala, de India si de aceasta parte autentica pe care o ofera , lucru care ma bucura enorm.

Puteti citi pe site-ul meu ce impartasesc participantii despre experientele avute in India.


De cand practici yoga? Din experienta ta, care crezi ca sunt beneficiile
acestei practici?

Practic yoga de aproximativ 10 ani, mai intens din 2016, cand am hotarat sa merg la Isha Yoga Center unde am urmat mai multe programe de yoga si dezvoltare personala concepute de Sadhguru, fondatorul ashram-ului.

Beneficiile practicii yoga sunt vaste, de la partea spirituala la cea fizica. Sa nu uitam ca scopul principal al practici yoga este acela de a pregati si purifica corpul pentru evolutia noastra spirituala, pentru Uniunea cu Divinitatea si cu toata existenta. Beneficiile la nivel fizic sunt bonusul care il primim :)

Pot sa impartasesc cu voi cateva din beneficiile pe care le-am experimentat eu in toti acesti ani de practica. Pe parte fizica m-a ajutat mult in a deveni mai flexibila, nu am avut probleme de sanatate in acesti ani, nu am avut nevoie sa  apelez la medicamente, ceea ce este un mare  beneficiu. Yoga ne ajuta la curatarea stresului, a emotiilor negative care se acumulează in sistemul nostru fizic si energetic si  care duc la imbolnavirea fizica si emotionala. La nivel emotional  m-a ajutat mult sa am echilibru, stabilitate, claritate si asta ma ajuta sa fac alegeri constiente in viata mea de zi cu zi. 
 

Ce ne poti spune despre evenimentul pe care il organizezi pe 18 septembrie
la ARCUB unde va fi si Editura Herald prezenta cu un stand de carte? Ne poti
da mai multe detalii?

Este vorba despre o proiectie a unui documentarcare este povestea artistilorexperienta lor cu mantrele, cum au ajuns sa interpreteze aceste cantece sacre si cum asta le-a schimbat viata.  Documentarul este realizat de artisti-muzicieni, precum Deva Premal si Mitten, Krishna Das, Snatam Kaur si altii, care sunt pe acest drum spiritual si care prin cantatul mantrelor  au experimentat vindecarea sufletului si conectarea cu Divinitatea. Iar acum, impartasesc cu noi acest dar.

Mi-am dorit mult sa vad acest documentar si de aici mi-a venit ideea de a il viziona  impreuna cu toti cei care sunt interesati de acesta parte spirituala si nu numai, cu cei care rezoneaza cu practica bhakti yoga. Asa am obtinut licenta de difuzare si iata-ne foarte aproape de vizionare. MANTRA - Sounds into Silence este un documentar de lung-metraj care prezinta istoria, expansiunea si efectul noului fenomen muzical si social al chanting-ului.

Ce alte momente sunt pregatite in acea seara? Am vazut si un concert de
muzica. Ne poti spune mai multe despre ce anume vor interpreta artistii
invitati?

Acest eveniment nu ar fi complet daca nu am experimenta live magia mantrelor si a Kirtanului.  Dana Nedelcu, Petra Acker si Amit Om vor fi ghizii nostri intr-o sesiune scurta de Kirtan, dupa vizionarea documentarului.

A doua zi, pe 19 Septembrie, Dana Nedelcu & friends organizeaza o sesiune intreaga de cantat mantre, pentru cei care vor sa experimenteze aceasta dimensiune.

Detalii despre eveniment gasiti aici 

Din experienta ta, crezi ca muzica poate avea efecte terapeutice?

Cu siguranta! Muzica are efect terapeutic si vindecator pentru ca noi suntem vibratie, iar mantrele, sunetele tot vibratie sunt si au  puterea de a patrunde  la nivel celular si energetic, unde restructureaza si vindeca. Stiinta a demonstrat efectele benefice ale sunetului asupra corpului si mintii. In documentarul pe care il vom viziona sunt si informatii legate de efectele pozitive ale mantrelor asupra creierului

Ce inseamna India pentru tine?  

India pentru mine este  “acasa” - asta am simtit prima oara cand am calcat pe acest pamant magic. Este locul in care imi petrec 4-5 luni pe an, unde eu ma regasesc, unde  nu mai sunt  persoana individuala si separata,  unde inchid ochii si uit sa ii mai deschid pentru ca ma poarta profund in fiinta mea. India este locul de vacanta al sufletului meu.

 

 

Comentarii

Carte
Inteleptul de la Arunachala - Convorbiri cu Sri Ramana Maharshi Prezentul volum cuprinde dialogurile din Talks with Sri Ramana Maharshi , lucrare aparuta pentru prima oara in limba engleza in anul 1955. Convorbirile purtate cu Ramana Maharshi, intre anii 1935 si...
Adauga in cos Detalii produs
Autor
Munagala Venkataramiah Munagala S. Venkataramiah (Swami Ramananda Saraswati) (n. 1882 – d. 1963) s-a nascut in Sholavandan, Madurai District, Tamil Nadu. Studiaza in limba engleza si isi finalizeaza studiile in chimie in...
Detalii autor
Autor
Ramana Maharshi Ramana Maharshi (1879-1950), s-a nascut in oraselul Tiruchuzhi, din provincia Tamil Nadu. Dupa moartea tatalui sau, cand abia implinise doisprezece ani, se muta la Madurai. In 1896 are loc marea sa...
Detalii autor
Colectie
Serie autor: Ramana Maharshi
Detalii colectie

Articole similare