Somawise - procesul de conectare la înțelepciunea corpului

Nu putem cunoaşte nimic mai profund şi mai intim decât experiența noastră trăită. Dar cum ne conectăm cu corpul? Dr. Luke Sniewski, practicant al metodei Compassionate Inquiry® dezvoltate de Dr. Gabor Maté, precum și a altor tehnici somatice și strategii dedicate unui stil de viață sănătos ne dezvăluie pașii importanți pe calea pentru a deveni ceea ce el numește Somawise – o practică a cunoașterii de sine prin intermediul corpului. Unul dintre principiile centrale ale cărții Somawise este că tot ce avem nevoie să ştim despre noi înşine, despre lume şi despre viață se întâmplă chiar acum. Tot ce trebuie să facem este să învățăm cum să fim atenți. Corpul – înțelegerea noastră despre el şi conexiunea cu el – este calea către acea abilitate. Adevăratul Nord indică întotdeauna spre interior.

Somawise oferă o abordare care încurajează conştientizarea interoceptivă prin practici care ne ajută să ne conectăm cu experiența clipei de față, aşa cum o trăieşte corpul nostru. Intenția autorului prin această carte este aceea de a ne deschide ochii asupra măreției uimitoare a corpului uman. Corpul este un rezervor adânc de înțelepciune la care se poate găsi acces. Răspunsurile la marile întrebări, provocări şi intenții pe care mulți le-au căutat, poate vreme de ani sau decenii întregi, se găsesc în interiorul corpului.

*

Toți suntem parte dintr-o călătorie. Fiecare călătorie este unică, şi nimeni nu are dreptul de a-i spune altuia cum să trăiască. Cu toate acestea, este util să avem o călăuză care să ne arate posibile rute pe care să le urmăm. 

Somawise este un ghid de călătorie pentru întâlnirea cu sine. Cerința este ca, înainte de toate, să recunoaştem şi să acceptăm ceea ce ni s-a întâmplat nouă şi strămoşilor noştri; să înțelegem mecanismele de adaptare şi strategiile de supraviețuire pe care le-am folosit pentru a alina durerea emoțională pe care o purtăm în lăuntrul nostru; să fim martorii gândurilor şi emoțiilor noastre, recunoscând că ele vor trece şi că nu sunt totuna cu noi; să ne împrietenim cu corpul şi să-i ascultăm mesajele, acordând atenție şi curiozitate oricărui disconfort; să oferim compasiune față de toate părțile din noi înşine şi față de tot ceea ce descoperim; să găsim mulțumire în clipa pe care o trăim. Luke modelează toate acestea pentru noi pe parcursul acestei cărți şi ne oferă instrumente valoroase.

Fat Dharam Naur, ND
Codirector la Compassionate Inquiry
Autoare The Complete Natural Medicine Guide to Women’s Health


Mixul foarte bine dozat de autodezvăluire, de experiență terapeutică din ambele roluri şi ipostaze, de studii şi cercetare ştiințifică, pentru aceia dintre noi care au nevoie de dovezi, face din această carte un ghid excelent pentru unul dintre cele mai grele lucruri pe care ni le putem propune: reconectarea cu corpul, coborârea din minte înapoi în trup. Această carte este un ghid excelent, plin de compasiune, de înțelepciune, de poveşti în care e imposibil să nu te regăseşti, de tehnici spre un nou fel de a fi, aşa cum îl numeşte Luke. Unul autentic, în conexiune, în prezență.

Petronela Rotar
Scriitoare, psiholog, blogger


Starea holistică de bine, schimbarea autentică şi relațiile armonioase sunt călătorii, nu destinații statice. În aceste călătorii individuale, experiența directă va fi cel mai bun profesor al nostru. Ne putem conecta cu corpul nostru şi îl putem folosi pentru a simți prin intermediul său experiența directă a vieții. Ascultați-vă corpul, este cel mai bun profesor. Păstrați strategiile care dau randament. Debarasați-vă de restul. Aceasta este o învățare pe tot parcursul vieții pentru a ne conecta la înțelepciunea înnăscută a corpului nostru şi pentru a înțelege ce are nevoie pentru a se simți bine.

Singurul lucru în care putem fi experți este propria noastră viață. Singurele lucruri pe care le ştiu sigur sunt acele lecții pe care le-am trăit direct. Îmi cunosc drumul profund şi intim. Vorbesc de pe calea mea. Predau din experiența mea. Sper ca această călătorie şi împărtăşire pe care le fac să vă inspire să faceți munca interioară care vă revine.

Dr. Luke Sniewski
Coach, terapeut somatic, practician, mentor
si facilitator Compassionate Inquiry®

Comentarii

Carte
Somawise: Elibereaza-te de ganduri, reconecteaza-te cu corpul Cum creez schimbarea autentica? Cum pot avea relatii mai armonioase? Cum obtin sanatatea holistica? Toate aceste intrebari necesita o calatorie in corp, unde inveti sa te asculti, sa te reconectezi...
Adauga in cos Detalii produs
Autor
Luke Sniewski Dr. Luke Sniewski (doctor in psihologie) este coach si terapeut somatic din Noua Zeelanda, precum si practician certificat, mentor si facilitator Compassionate Inquiry®, metoda dezvoltată de Dr....
Detalii autor
Colectie
PSIHOPRACTICA
Detalii colectie