Lucian Negoita: Nu doar corpul are nevoie de antrenamente

Ce imi place la cartea „Sparge tiparele!" de Gitta Jacob? Ca nu se adreseaza doar neocortexului, creierului avid de cunoastere, ci si vietii in sine. Este o carte pragmatica scrisa de una dintre cele mai experimentate psihoterapeute din Germania, formata in terapia schemelor cognitive. Personal apreciez in aceasta carte faptul ca autoarea nu ne descrie doar CE-ul ce ne face sa suferim, prin acele comportamente invatate si preluate de la parinti, prin acele strategii proprii care ne-au ajutat sa supravietuim in copilarie, care acum au devenit mecanisme de autosabotare. Gitta Jacob ne descrie si tipurile de mesaje negative preluate de la parinti si care continua sa ruleze in fiecare dintre noi.

Autoarea realizeaza o trecere in revista, prin exemple si studii de caz, a tulburarilor de personalitate,  care ne poate fi un ghid util in anevoioasa navigare printre relatiile personale.

Imi place ca in aceasta carte aflam si CUM sa ne putem schimba, CUM ne putem imbunatati relatiile cu ceilalti si relatia cu noi insine! CUM sa ne ascultam nevoile propriilor copii interiori, nevoile copilului vulnerabil poate trist sau temator, nevoile copilului furios si impulsiv. Si CUM sa avem grija si de acel copil liber si fericit prezent in fiecare dintre noi dar din pacate adanc ascuns. CUM sa ne dam voie sa ne jucam sau sa ne oferim acea libertate dupa care am tanjit poate inca din copilarie.

Autoarea reuseste sa gaseasca un echilibru intre trecut si prezent, intre descoperirea cauzelor suferintelor din prezent, intre constientizarile utile si exercitii practice adresate imbunatatirii prezentului nostru, in relatia cu noi insine si cu ceilalti. 

Cartea ne ofera si o serie diversa de exercitii, nu solutii minune, ci exercitii de imagerie si exemple de comportamente proactive adaptate fiecarei tipologii in parte, fiecarui obiectiv pe care noi il putem stabili realist.

Nu este o carte de citit intr-o singura seara ci este o carte care are nevoie de timpul nostru. Cartea ne ajuta sa mergem cu mintea si sufletul in propria sala de fitness mental, prin exercitiile propuse. Va invit sa va acordati timp si sa exersati. Nu doar corpul are nevoie de antrenamente... 

 

Un text semnat Lucian Negoita, Psihoterapeut principal, formator si supervizor al Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv - Comportamentala, terapie strategica, hipnoza ericksoniana, formari complementare in terapii scurte centrate pe resurse si solutii.

Editura Herald la Targul de carte Gaudeamus Radio Romania
Miercuri, 20 noiembrie, ora 18.00 
Lansarea cartii „Sparge tiparele! Cum sa-ti recapeti libertatea de a fi tu insuti prin terapia schemelor" de Gitta Jacob
Invitaţi: Roxana Nicolau, Lucian Negoita, Gabriela Deniz
Moderator: Sorin Lucaci

Comentarii

Carte
Sparge tiparele! Cum sa-ti recapeti libertatea de a fi tu insuti prin terapia schemelor Modurile psiho-comportamentale si strategiile de gestionare prezentate de Gitta Jacob in aceasta carte ascund, dupa cum spune autoarea, ramasitele unor rani si esecuri care au avut loc demult, fiind...
Adauga in cos Detalii produs
Autor
Gitta Jacob Dr. Gitta Jacob este unul dintre cei mai influenti psihoterapeuti germani ai momentului, psiholog clinician si psihoterapeut certificat, cu vasta experienta in diverse clinici si centre medicale. In...
Detalii autor
Colectie
PSIHOPRACTICA
Detalii colectie