Teodoru Ghiondea: calea chineza a nemuririi

 

Aceasta “traducere a biografiei autorizate a lui Wang Liping, maestru daoist in viata”, este, dincolo de orice indoiala, un eveniment deosebit; si asta din mai multe puncte de vedere:
In primul rand deoarece autenticitatea unui asemenea document spiritual, de consistenta initiatica – deci esoterica – , este in egala masura un semn al vremurilor si un act de generozitate din partea unei elite ce ramane intotdeauna intr-un anonimat ce depaseste simpla modestie sau discretie.

 

In al doilea rand pentru faptul ca avem ocazia rarisima sa cunoastem, in parte, anumite segmente de practica si tehnica spirituala, prezentate cu o admirabila rigoare fara a depasi pragul firesc al invataturii practice accesibila celor interesati dar fara o participare directa la aceasta.

In al treilea rand pentru modul in care elementele specifice traditiei daoiste  sunt prezentate in lumina principiilor universale proprii oricarei traditii, astfel incat textul respectiv este o minunata calauza pentru intelegerea propriei traditii.

In al patrulea rand pentru coerenta perfecta si claritatea perspectivelor pe care le evoca si care constituie un important demers pentru creearea unei viziuni micro- si macrocosmice traditionale.

Si nu in ultimul rand, pentru faptul ca poate fi inteleasa si ca o aplicatie, sau studiu de caz  a invataturii, cu caracter general, privitoare la esoterism si initiere pe care o cunoastem din cartile lui René Guénon: Scurta privire asupra initierii si Initiere si realizare spirituala, aparute la editura noastra in colectia Philosophia perennis.

Prin urmare, cartea Deschiderea Portii Dragonului este un text fundamental ce nu poate lipsi dintr-o biblioteca respectabila.

 

Teodor Ghiondea este coordonatorul colectiilor „Philosophia Perennis" si „Intelepciunea inimii" de la Editura Herald. Va vorbi alaturi de Aurelian Popa, Mihai Lita si Sorin Lucaci, miercuri, 20 noiembrie, ora 19:00, la lansarea din cadrul targului de carte Gaudeamus 2019 a cartilor „Deschiderea Portii Dragonului" de Thomas Cleary si „Rafinarea Elixirului" de Stuart Alve Olson.

 

Comentarii

Carte
Deschiderea Portii Dragonului - Calea devenirii lui Wang Liping, maestru daoist modern din scoala Longmen Cititorul are in maini o carte rara. Este vorba despre biografia spirituala autorizata a unuia dintre cei mai respectati maestri chinezi contemporani ai alchimiei interne daoiste (neidan), si anume...
Adauga in cos Detalii produs
Autor
Chen Kaiguo
Detalii autor
Autor
Thomas Cleary Thomas Cleary (nascut in 1949), autor si traducator de texte clasice budiste, taoiste, confucianiste si musulmane. A tradus volumul  The Art of War , celebrul tratat de management si strategie...
Detalii autor
Autor
Zheng Shunchao
Detalii autor
Colectie
CALEA CHINEZA Daca te fascineaza cultura si filosofia chineza te invitam sa descoperi capodopere care salveaza parti importante ale culturii si intelepciunii chineze. Iti aducem mai aproape invataturi care...
Detalii colectie