Cum sa fii bine cu tine, de acum

Pentru ca vrei sa faci mai bine fata dificultatilor vietii si sa afli cum sa‐ti fie bine cu tine...

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) organizeaza cea de‐a treia editie a conferintei Fii Bine cu Tine!, care va avea loc in Bucuresti, pe 4 octombrie 2015. Evenimentul se adreseaza tuturor persoanelor interesate sa faca fata mai bine dificultatilor vietii si celor care doresc sa faca o schimbare, sa relationeze mai bine cu ele insele si cu persoanele semnificative, sa aduca un plus de calitate vietii lor, ca individ, in cuplu sau in familie. De asemenea, sunt invitati sa participe toti cei care isi doresc cunoastere de calitate in termeni ce pot si intelesi si, cu atat mai important, aplicati ulterior in viata de zi cu zi.

ISTT a initiat conferinta Fii bine cu tine pentru a oferi oamenilor prilejul de a descoperi cum sa‐si faca viata mai buna colaborand cu psihologi specializati in lucrul cu trauma. Astfel, pentru a raspunde multiplelor nevoi de intelegere, autocunoastere si de crestere personala, fiecare editie abordeaza o alta tematica. Anul acesta conferinta se intituleaza Fii Bine cu Tine, de Acum!, temele abordate fiind unele de interes actual, precum: ce strategii putem adopta pentru a ne accepta propriile vulnerabilitati si pentru a ne descoperi resursele, cum sa actionam atunci cand ne simtim neajutorati, lipsiti de putere ori in situatii fara iesire si de ce este divortul o experienta traumatica si cum l‐am putea transforma intr‐una "sanatoasa".

Diana Vasile, presedinta Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei, ne-a spus:

„Conferinta „Fii Bine cu Tine, de Acum!” vine in sprijinul celor care doresc sa afle tehnici si strategii de preventie si reparatie a efectelor vizibile si mai putin vizibile ale experientelor dureroase (cum ar fi fricile, vinovatia, blocajele, dificultatile de comunicare, conflictele), intrucat doar aceasta preventie si reparatie asigura un nivel inalt al sanatatii si al starii noastre de bine, stare de bine ce duce la imbunatatirea relatiilor cu noi insine si cu cei din jur.”

b2ap3_thumbnail_4060585779_bceac17ab5_o.jpg

Conferinta va fi deschisa de catre psihologul Diana Frazzei care va pune sub semnul intrebarii afirmatia “Ce nu te omoara te face mai puternic" si ne va impartasi perspectiva sa despre ce ne face cu adevarat puternici atunci cand ne confruntam cu o trauma. Pe de alta parte, ne va ajuta sa gasim posibile raspunsuri la urmatoarele intrebari: Cum ne putem ridica dupa ce ne simtim doborati? Putem sa ne protejam si sa nu mai fim raniti sufleteste?

Gabriel Liiceanu spunea: "Esecul este locul de unde te ridici pentru a merge mai departe."

Fiecare dintre noi a avut nenumarate esecuri si, implicit, temeri, inainte de a reusi ceva important. Putem spune ca succesul se poate naste din esec, ca a pierde face parte din procesul de a obtine ce ne dorim. Psihologul Diana Gavajuc ne invita sa ne uitam la Esecul din oglinda de ieri si sa vedem cum ne influenteaza acesta alegerile si cum poate fi (sau este) o cale spre reusita si crestere personala. Multe casnicii se schimba in timp, chiar daca ne dorim ca acest lucru sa nu se intample. Cand cuplurile nu doresc sa mai mearga impreuna pe acelasi drum, se confrunta inevitabil cu Divortul.

Psihologii Catalin Nedelcea si Iulia Ciorbea ne invita la o discutie despre acest subiect atat de prezent in vietile cuplurilor de astazi. Este oare acesta o experienta (potential?) traumatica... Cei doi ne vor spune cum putem transforma acest eveniment etichetat ca esec sau infrangere intr‐o oportunitate de crestere pentru parteneri si viitoarele lor relatii. Ziua se va incheia cu o sesiune de intrebari si raspunsuri.

Conferinta Fii Bine cu Tine, de Acum! va avea loc duminica, 4 octombrie 2015, la sediul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei (Soseaua Panduri, nr. 90), incepand cu ora 10.00. Pentru mai multe detalii si inscrieri, accesati www.fiibinecutine.ro.

Fii Bine cu Tine este un eveniment deschis publicului larg din cadrul Conferintei Nationale de Psihotraumatologie, organizata de catre ISTT si aflata deja la cea de‐a treia editie, cea mai ampla manifestare pentru specialistii din domeniul sanatatii mintale si al psihotraumatologiei. Mai multe informatii despre Conferinta Nationala de Psihotraumatologie si despre ISTT pot fi gasite la www.psihotrauma.ro.

b2ap3_thumbnail_Banner1600x250px_FBCT_092015_herald.jpg

Comentarii

Articole similare