Daniela Simache - Energia vitala a fiintei umane

Dr. Daniela Simache este psihoterapeut (CTA-P), psiholog clinician principal (supervizor), trainer CNFPA si formator in domeniul prevenirii si terapiei dependentelor. A participat la traininguri si formari in terapia cognitiv-comportamentala, gestalt terapie si terapie integrativa.

Lucreaza cu adolescenti si adulti, in format individual, de cuplu si de grup. Are experienta de 20 ani ca psiholog in ONG-uri, in sistemul medical de stat si apoi in practica privata, precum si 15 ani de experienta in activitatea de cercetare si 5 ani ca asistent universitar. Este doctor in psihologie si autoare a mai multor lucrari si comunicari stiintifice despre comunicare si integrare sociala, educatie alternativa, marginalizare si devianta. In octombrie 2008 a infiintat impreuna cu Sorina Vrana clinica ESENTIAL PSY.

Este membra a comunitatii AT din 2002. A participat la diferite activitati si proiecte ale ARAT (Saloanele Nationale de Psihologie 2005-2007, conferinte nationale, Comisia Profesionala ARAT 2015-2017, reprezentare la Comisia Profesionala a FRP, etc). Stilul sau de lucru este bazat pe principiile din AT relational si pe Scoala redeciziei. Practica sa profesionala este concentrata pe cresterea constientizarii asupra autonomiei si capacitatii de autodeterminare a fiecarei persoane. Considera relatia client-terapeut drept cel mai important vehicul al schimbarii.

In avansul conferintei anuale de Analiza Tranzactionala ce se va desfasura la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, intre 26-27 octombrie, am stat de vorba cu Dr. Daniela Simache pentru a afla mai multe detalii despre acest eveniment.

Ce ne puteti spune despre editia din acest an a conferintei ARAT? Cu ce se diferentiaza fata de alte editii?

Putem spune intr-un singur cuvant: Energia! Tema conferintei este tocmai energia vitala a fiintei umane, forta ei aspirationala, de crestere si dezvoltare (Physis, E. Berne). Credem ca tocmai de aceea echipa de organizare incepe sa genereze ea insasi energie (un vibe propriu), prin conectarea la obiectivele comunitatii AT, la nevoile si provocarile aparute in pregatirea conferintei.


Conferinta Nationala ARAT 2019 este diferita si unica pentru ca  are loc in anul in care ARAT implineste 19 ani. Conferinta din acest an este prima dupa „majoratul” asociatiei celebrat anul trecut cu colegii nostri la Timisoara (unde ARAT a prins viata acum 19 ani). Este o conferinta in care participantii si organizatorii, trainerii si trainee, sunt invitati deopotriva sa se (re)conecteze la propria energie vitala.


Care ar fi principalele subiecte exploate in cadrul evenimentului?

Evenimentul va explora o serie de subiecte ce graviteaza in jurul sensului pe care-l lua procesul de pierdere si regasirea energiei vitale in viata individului, a organizatiilor sau a comunitatilor.


La ce fel de probleme pot gasi raspunsuri participantii la acest eveniment?

Participantii vor putea gasi raspunsuri la intrebari legate de stimularea si valorificarea potentialului uman in procesul de crestere si educare (formal sau informal), de interconectarea energiei personale cu domeniul profesional (organizational), de depasire a situatiilor traumatice la nivelul individului si comunitatilor, si de felul in care forma si manifestarea vitalitatii fiintei umane este modelata la nivel cultural si transgenerational.

 

 

 

 

Comentarii

Carte
Mintea si creierul adolescentului - De la furtunile emotionale la neurostiinta transformarilor si stimularea potentialului Folosind un ton colocvial captivant, potrivit atat tinerilor, cat si celor care lucreaza cu ei sau ii ingrijesc, Daniel Siegel darama miturile despre „adolescentii innebuniti de hormoni” si le...
Adauga in cos Detalii produs
Autor
Daniel J. Siegel   Dr. Daniel J. Siegel este un renumit specialist in educatie si psihiatrie, profesor la Universitatea din California, director al centrului de cercetare Mindful Awareness din cadrul aceleiasi...
Detalii autor
Colectie
PARENTAJ In colectia noastra de carti de parenting, vei gasi o selectie impresionanta de lucrari scrise de autori precum Aletha Solter, Michael Thomson, Daniel Siegel, Alice Miller, Sura Hart si Greenspan -...
Detalii colectie