Primul val de noutati Herald

Un nou an, un nou inceput, o noua lista de carti pentru 2019.


Daca te-ai hotarat sa citesti mai mult anul acesta, editorii nostri iti propun la inceput de an, lista cu noutatile editoriale anticipate la Editura Herald.

 

  

 

The Practice of Kalachakra  - Practicile Kalachakra de Glenn H. Mullin. Volumul promite sa ne ofere nu doar o viziune de ansamblu a traditiei spirituale Kalachakra, atat la nivel teoretic, cat si practic, incluzand si traducerea unor pasaje importante din textul fundamental al sistemului,  Kalachakra Tantra, ci si o viziune istorica globala asupra budismului, parcurgandu-se elementele cele mai importante ale doctrinei  si un Cuvant Inainte de S.S. Dalai Lama.

 

Dream Yoga and the Practice of Natural Light  - Yoga Visului si practica Luminii Naturale de Chögyal Namkhai Norbu (1938–2018), unul dintre maestri importanti ai traditiei tibetane Dzogchen. Stau marturie o comunitate puternica, raspandita in intreaga lume, o retea de centre spirituale si un numar impresionant de lucrari publicate. Cartea pune accentul pe exercitiile specifice de dezvoltare a starii de constienta din timpul visului si al somnului.

 

O alta mult asteptata noutate editoriala este Opening the Dragon Gate: The Making of a Modern Taoist Wizard - Deschiderea Portii Dragonului. Crearea unui maestru daoist modern, Chen Kaiguo si Zheng Shunchao. Aceasta carte reprezinta biografia remarcabila a unui maestru modern al traditiei alchimiei interne (Neidan), Wang Liping, Transmitator al traditiei din a optsprezecea generatie scolii Longmen. Sunt descrise intr-un stil captivant initierea, obstacolele intampinate, tehnicile practicate, textele fundamentale ale scolii, precum si cadrul social si istoric in care se desfasoara actiunea, determinant pentru specificul transmiterii invataturii.

 

 

 

In colectia Samanism va aparea volumul The Norse Shaman: Ancient Spiritual Practices of the Northern Tradition  - Șamanul nordic. Practici spirituale din vechea traditia nordica, Evelyn C. Rysdyk in care autoarea exploreaza traditiile samanice vechi, pastrate ca amintiri in traditiile populare din Europa de Nord. Prin analiza dovezilor existente si prin interactiune directa cu spiritele, mijlocita de ritualuri sacre, avem acum ocazia de a restabili legatura cu bogata istorie spirituala a umanitatii.

 

Volumul Mountain of Silence. A Search for Orthodox Spirituality - Muntele tacerii, In cautarea spiritualitatii ortodoxe este un jurnal al practicii isihiei, in special al primei sale etape, purificarea (Catharsis), indispensabila oricaruia ditre noi. Autorul, Kyriacos C. Markides, un sociolog de origine cipriota, realizeaza o incursiune in traditia mistica originara a crestinismului, citand din Scriptura si din apoftegmele Sfintilor Parinti, insa de pe o pozitie moderna si un ton usor de inteles pentru cititorul contemporan. Combinatie atragatoare de dialoguri de suflet, reflectii, istorie și informatii despre intalnirea cu un mare duhovnic contemporan, numit in carte „parintele Maximos” (fost protos al Sfantului Munte), lucrarea se citeste pe nerasuflate si ne pune pe ganduri asupra sensurilor civilizatiei noastre, confuze si desacralizate si a rolului practicii ortodoxe in lume.

 

The Story of Philosophy: The Lives and Opinions of the World's Greatest Philosophers - Povestea filosofiei de Will Durant este o relatare stralucita si concisa despre vietile si ideile marilor filozofi - Platon, Aristotel, Bacon, Spinoza, Voltaire, Kant, Schopenhauer, Spencer, Nietzsche, Bergson, Croce, Russell, Santayana, James si Dewey. Povestea filozofiei este o lectura esentiala pentru cititorul care doreste sa studieze istoria si dezvoltarea ideilor filosofice in lumea occidentala. Traducere din limba engleza: Doru Castaian

 

A Writer`s Diary - Jurnalul unei scriitoare. Fragmente din Jurnalul Virginiei Woolf
Cartea de fata este alcatuita din fragmente extrase din jurnalele Virginiei Woolf. O poarta catre mintea si creatia artistica a Virginiei Woolf, deschisa de catre sotul acesteia, din jurnalul tinut timp de 27 de ani de catre prolifica scriitoare. Gasim aici insemnari despre ceea ce facea si ceea ce gandea despre oameni si viata, dar mai ales despre cartile ei. Aflam partea nevazuta a creatiei sale, gandurile ce ii insoteau lucrarile pe masura ce erau scrise si zbaterile neincetate ale autoarei fata in fata cu critica vremii. In plus, vom citi si minunate fragmente de opinii personale legate de cartile pe care Virginia Woolf le citea. O analiza completa a solului din care a luat nastere opera nemuritoare a acestei scriitoare care ne-a marcat.

 

 

 

O lucrare cu adevarat  inovatoare: The Immune System Recovery Plan: A Doctor`s 4-Step Program to Treat  Autoimmune Disease Hardcover - Planul de recuperare a sistemului imunitar. Un program in patru pasi recomandat pentru tratarea bolilor autoimune de Susan Blum, Michele Bender - un ghid deosebit de util in procesul de autovindecare in care ni se dezvaluie informatii despre cum sa ne adresam cauzelor fundamentale ale bolilor si astfel sa reechilibram sistemul imunitar. Autorii au ilustrat elocvent traseul de recuperare pentru milioanele de persoane care sufera inutil in lupta cu afectiunile autoimune si ofera solutii pentru implementarea schimbarilor la nivelul regimului alimentar, al suplimentelor alimentare si al factorilor de mediu care ii ajuta pe bolnavi sa abordeze diferit aceste afectiuni si chiar sa le vindece.

 

Woman’s Mysteries: ancient and modern - Tainele femeii in Antichitate si in Modernitate de M. Esther Harding cu o introducere de C.G. Jung. Esther Harding, autoarea volumului de fata, este doctor si specialist in tratarea bolilor psihogene. Fosta studenta a lui Jung, s-a straduit sa inteleaga structura psihica a omului modern si, in plus, dupa cum dovedeste prezentul volum, sa si exploreze psihicul uman in profunzimea trecutului sau istoric. Lucrarea constituie un studiu clasic al principiului feminin prin intermediul miturilor, viselor si simbolismului religios si, totodata o prezentare a anumitor fundamente arhetipale din psihologia feminina.

 

The Upward Spiral: Using Neuroscience to Reverse the Course of Depression, One Small Change at a Time - Spirala ascendenta. Pilula de neurostiinta pentru a iesi din depresie, pas cu pas de Alex Korb insotita de o prefata semnata de Daniel J. Siegel. In acest minunat tur al creierului, Alex Korb ne ofera cunostinte practice, instrumente utile capabile sa ne ajute, inca de la primele pagini, sa ne imbunatatim viata – de la moduri de gandire diferite la actiuni concrete pe care le putem adopta si totodata metode practice eficiente prin care sa folosim aceste cunostinte neurale pentru a ne consolida relatiile, a reduce grijile si anxietatea si a usura povara gandurilor si a tendintelor depresive.

 

 

Comentarii