15%

Alchimia

Maestrul si Marea Opera

Alchimia (Maestrul si marea Opera) prezinta pe larg istoria alchimiei si teoriile alchimice ale diferitilor maestri si se descriu diferite experimente cu caracter practic. In ultima parte sunt prezentate integral doua texte alchimice de mare importanta - Tratatul de Aur si Revelatiile lui Hermes - scrieri care au reprezentat o neincetata provocare pentru alchimistii moderni - si nu numai.

Disponibil in stoc
Alchimia - Maestrul si Marea Opera
12,75 RON 15,00 RON
(-15%)
12,75 RON 15,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
MISTERE DEZVALUITE
Anul publicarii
2013
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
160
ISBN
978-973-111-410-1
Cod Bare EAN
5948417360032

Descriere

Alchimia (Maestrul si Marea Opera) prezinta pe larg istoria alchimiei si teoriile alchimice ale diferitilor maestri si descrie diferite experimente cu caracter practic. In ultima parte sunt prezentate integral doua texte alchimice de mare importanta, Tratatul de Aur si Revelatiile lui Hermes, scrieri care au reprezentat o neincetata provocare pentru alchimistii moderni si nu numai.

Alchimia este stiinta sau, mai curand, arta care a castigat de partea sa devotamentul constant al oamenilor de cultura si interesul popoarelor de pretutindeni, de-a lungul a sute si chiar mii de ani, caci inceputurile alchimiei se pierd, intr-adevar, in negura vremurilor. O astfel de stiinta inseamna mult mai mult decat aparentele nascociri ale unor batrani excentrici.

Care a fost insa motivul ascuns in spatele eforturilor constante, al rabdarii neobosite in dezlegarea misterelor, al tenacitatii telului in fata persecutiei si a ridicolului de-a lungul nenumaratelor secole, motiv care l-a determinat pe alchimist sa-si urmeze neabatut drumul sau bine stabilit? Cu siguranta ceva mult mai important decat vanitoasa dorinta de a transforma metalele de baza in aur, sau de a prepara un medicament care sa-i prelungeasca scurta viata pamantesca. Pentru cei dedicati alchimiei, aceste lucruri contau prea putin, iar din relatarile vietilor lor aflam ca, aproape fara exceptie, ei erau interesati de lucrurile spirituale, nicidecum de cele materiale, trecatoare. Alchimistii erau, mai curand, inspirati de o viziune - de viziunea omului perfect, a omului eliberat de boala si de limitele facultatilor sale mentale si fizice, stand asemeni unui zeu in deplinatatea acelei puteri care, chiar in clipa aceasta, rezida in stare latenta in straturile profunde ale constiintei umane. Este vorba de viziunea omului facut dupa chipul si asemanarea unicei Vieti Divine in toata Perfectiunea, Frumusetea si Armonia sa.Archibald Cockren

Dupa o perioada preparatorie in medicina, in 1904, lui Cockren i s-a recunoscut, la Spitalul national pentru paralizie calificarea deplina in toate tipurile de masaj, exercitii de recuperare si tratament electro-dinamic. De aici a fost trans

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00CZ03
Anul aparitiei
2013
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
160
ISBN
978-973-111-410-1
Traducator
Ana Precup, Ramona Ardelean

Articole