15%
David Hume

Dialoguri asupra religiei naturale

Categorii: Filosofia ca mod de viata , Lecturi filosofice , titluri Herald

Volumul de fata cuprinde doua texte fundamentale din opera marelui filosof scotian: Dialoguri asupra religiei naturale si Istoria naturala a religiei. Reunite - aceste doua opere constituie cea mai zguduitoare critica la adresa argumentelor si dogmelor religioase intreprinsa vreodata de un filosof.

Disponibil in stoc
Dialoguri asupra religiei naturale
Volumul de fata cuprinde doua texte fundamentale din opera marelui filosof scoti...
28,90 RON 34,00 RON
(-15%)
28,90 RON 34,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Volumul de fata cuprinde doua texte fundamentale din opera marelui filosof scotian: Dialoguri asupra religiei naturale - unde Hume pune in discutie mai multe argumente filosofice importante in favoarea existentei lui Dumnezeu, printre care argumentul teleologic si cel cosmologic - si Istoria naturala a religiei, in care cerceteaza originea credintei si apoi urmareste dezvoltarea acesteia de la politeism la monoteismul dogmatic. Reunite, aceste doua opere constituie cea mai zguduitoare critica la adresa argumentelor si dogmelor religioase intreprinsa vreodata de un filosof. Relevanta acestor doua texte in dezbaterile actuale din domeniul filosofiei si antropologiei moderne sunt o marturie a influentei si fertilitatii gandirii unui autor care a scris un capitol important din cercetarea si intelegerea religiei ca fenomen natural.

***

„Ce nobil privilegiu pentru ratiunea umana sa ajunga la cunoasterea fiintei supreme si, pornind de la lucrarea vizibila a naturii, sa poata infera un principiu atat de sublim cum este creatorul! Dar sa consideram si reversul medaliei. Sa aruncam o privire asupra majoritatii popoarelor si epocilor. Sa examinam principiile religioase care au dominat de fapt in lume. Cu greu vom ajunge la convingerea ca sunt altceva decat visele unor oameni bolnavi. Sau poate le vom considera mai degraba niste fantezii jucause.”

David Hume

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia