Sfarsitul credintei

Religie, teroare si viitorul ratiunii

Sam Harris (Autor)

In Sfarsitul credintei - Sam Harris face o analiza izbitoare a ciocnirii dintre ratiune si religie in lumea moderna. Autorul se angajeaza intr-o impresionanta analiza istorica a dispozitiei noastre de a suspenda ratiunea in favoarea credintelor religioase - chiar si atunci cand aceste credinte inspira unele dintre cele mai infioratoare atrocitati umane. Pe langa avertizarile cu privire la implicarea religiei organizate in politica mondiala - Harris se inspira din neurostiinta - filozofie si misticismul oriental pentru a face apel la instituirea unui fundament cu adevarat modern al eticii si al spiritualitatii - fundament care sa fie deopotriva secular si umanist.

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Sfarsitul credintei - Religie, teroare si viitorul ratiunii
Colectia
COGITO
Anul publicarii
2016
Coperta
Brosata
Format
14 x 21 cm.
Numar pagini
352
ISBN
978-973-111-563-4
Cod Bare EAN
5948417240150

Frecvent citita impreuna cu:

Descriere

In Sfarsitul credintei, Sam Harris face o analiza izbitoare a ciocnirii dintre ratiune si religie in lumea moderna. Autorul se angajeaza intr-o impresionanta analiza istorica a dispozitiei noastre de a suspenda ratiunea in favoarea credintelor religioase, chiar si atunci cand aceste credinte inspira unele dintre cele mai infioratoare atrocitati umane. Pe langa avertizarile cu privire la implicarea religiei organizate in politica mondiala, Harris se inspira din neurostiinta, filozofie si misticismul oriental pentru a face apel la instituirea unui fundament cu adevarat modern al eticii si al spiritualitatii, fundament care sa fie deopotriva secular si umanist.

***

Sfarsitul credintei articuleaza pericolele si absurditatile religiei organizate cu atata ferocitate si curaj, incat m-am simtit usurata citind-o, m-am simtit razbunata, aproape inteleasa la nivel personal.”

Natalie Angier

***


Sfarsitul credintei este o carte cu adevarat inspaimantatoare . . . . Cititi-l pe Sam Harris si treziti-va.”

Richard Dawkins, The Guardian

***


„Sam Harris lanseaza un atac nuclear sustinut. . . . Sfarsitul credintei este o incercare curajoasa si pugilista de a demola zidurile care acum izoleaza persoanele religioase de orice critica. . . . Este o foarte mare nevoie de aceasta carte.”

Johann Hari, The Independent

***

„Aceasta carte va atinge o coarda sensibila in oricine a cugetat cu privire la irationalitatea credintei... Chiar si criticii lui Sam Harris vor trebui sa admita forta cuprinzatoarei sale analize ce se intinde de la persecutia catarilor pana la alcatuirea cabinetului lui George Bush.”

The Economist

***

Carte castigatoare a Premiului PEN/Martha AlbrandSam Harris

Sam Harris este autorul bestsellerurilor The End of Faith, Letter to a Christian Nation, The Moral Landscape, Free Will si Lying. The End of Faith a fost distinsa cu Premiul PEN pentru nonfictiune, in 2005. Operele sale au fost publicate in peste 15 limbi. Ideile si cartile sale au fost discutate in The New York Times, Time, Scientific American, Nature, Newsweek, Rolling Stone si multe alte reviste importante. A fost de asemenea publicat in The New York Times, The Los Angeles Times, The Economist, Newsweek, The Times (Londra), The Boston Globe, The Atlantic, The Annals of Neurology etc. Harris este totodata cofondatorul si directorul executiv al Project Reason, o fundatie nonprofit dedicata raspandirii cunoasterii stiintifice si valorilor seculare in societate. Este licentiat in filosofie la Universitatea Stanford si a primit titlul de doctor in neurostiinta de la UCLA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000Z15
Anul aparitiei
2016
Tip coperta
Brosata
Format
14 x 21 cm.
Titlul original
THE END OF FAITH - RELIGION, TERROR, AND THE FUTURE OF REASON
Limba
Romana
Nr. pagini
352
ISBN
978-973-111-563-4
Traducator
Alexandru Anghel

Articole