Fii ceea ce esti!

Jean Klein (Autor)

Vedanta este o cale directa avand ca punct de plecare respingerea deliberata a dualitatii subiect-obiect ce serveste drept cadru tuturor demersurilor noastre obisnuite (inclusiv speculatiei metafizice). Aceasta Cale ne face sa atingem Plentitudinea si Bucuria definitive fara nici un suport...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Colectia
FRONTIERE
Anul publicarii
2003
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
128
ISBN
973-9453-84-8
Cod Bare EAN
5948417130055

Descriere

Vedanta este o cale directa avand ca punct de plecare respingerea deliberata a dualitatii subiect-obiect ce serveste drept cadru tuturor demersurilor noastre obisnuite (inclusiv speculatiei metafizice). Aceasta Cale ne face sa atingem Plentitudinea si Bucuria definitive fara nici un suport obiectiv. Este, asadar, o Cale opusa felului nostru de a gandi si presupune refuzul intregii noastre activitati mentale, chiar sub formele ei cele mai elevate.

Cel care a inteles pe de-a-ntregul zadarnicia cautarii unei Bucurii perfecte in lumea dualitatilor, poate incepe anevoioasa munca de intoarcere, care il va readuce din exterior catre descoperirea Realitatii sale transcedentale. Lumea numelor si a formelor sale este un produs al activitatii mintii. Ignoranta se instaleaza in clipa cand ego-ul considera numele si formele drept realitati separate. Numai prin suprimarea acestei ignorante, deci prin accesul la Cunoastere, energiile dirijate catre exterior sunt intoarse, aduse inlauntru, parasind Devenirea pentru a reintegra unitatea Fiintei. Aceasta reintegrare este rezultatul spontan si necesar al Cunoasterii. Un asemenea rezultat nu poate fi obtinut decat in absenta orcarui efort, prin simplul efect al discernamantului.

Jean KleinJean Klein

Invatatura lui Jean Klein deriva dintr-o adanca intelegere a naturii fiintei si existentei. El este privit ca unul din marii maestri ai Advaita Vedantei din secolul XX, si probabil cel mai mare din Occident. Capacitatea lui de a transmite in termenii occidentalui adevarurile Advaitei este incomparabila.

Jean Klein a studat muzica si medicina in Viena si Berlin, unde a explorat relatia dintre gandire si simtire. El s-a familiarizat ulterior cu filosofiile lui Gandhi, Lao Tze, Chuang Tzu, Tagore, Coomaraswamy, Aurobindo si, mai tarziu, a ajuns sa impartaseasca viziunea lui Rene Guenon despre cosmologie si traditie.

Jean Klein a parasit Germania in 1933 si a petrecut zilele celui de Al doilea Razboi Mondial in Franta, ajutand in secret ca mii de oameni sa se refugieze din Germania. Dupa razboi, a parasit Europa si a mers in India, cautand un mediu favorabil practicilor spirituale, indeosebi a introspectiei.  Acolo el a intalnit un Pandit din Bangalore, un mare invatat, care l-a initiat in intelepciunea advaitina. Printr-o "abordare directa", el a fost introdus in dimensiunea non-mentala a vietii. Traind in aceasta completa deschidere, el a ajuns la iluminarea clara si spontana, la adevarata sa natura. Aceasta nu a fost o experienta mistica, o noua stare, ci continuumul vietii, non-starea in lumina careia nasterea, moartea si orice experienta au loc. Dupa ce a trait intens cu aceasta intelegere, intr-o zi el a devenit o realitate vie, un adevar stralucitor si integrat.

Vreme de 40 de ani, Jean Klein a raspuns invitatiilor primite din toate colturile lumii pentru a-si impartasi cunoasterea. El a trait in Europa si in Statele Unite si a murit in 1988 in Santa Barbara, California. Este autorul mai multor carti: Cine sunt eu?, Fii ceea ce esti, etc..

Alte carti de Jean Klein

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000N05
Anul aparitiei
2003
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
Hinduism (yoga), Hinduism (yoga) - MODERN, MODERN
Limba
Romana
Nr. pagini
128
ISBN
973-9453-84-8
Traducator
Viorica D. Ciorbagiu

Articole