Jean Klein

Fii ceea ce esti!

Categorii: Hinduism (yoga) , Hinduism (yoga) - MODERN , MODERN

Vedanta este o cale directa avand ca punct de plecare respingerea deliberata a dualitatii subiect-obiect ce serveste drept cadru tuturor demersurilor noastre obisnuite (inclusiv speculatiei metafizice). Aceasta Cale ne face sa atingem Plentitudinea si Bucuria definitive fara nici un suport...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Fii ceea ce esti!
Vedanta este o cale directa avand ca punct de plecare respingerea deliberata a d...
0,00 RON
(-%)

Descriere

Vedanta este o cale directa avand ca punct de plecare respingerea deliberata a dualitatii subiect-obiect ce serveste drept cadru tuturor demersurilor noastre obisnuite (inclusiv speculatiei metafizice). Aceasta Cale ne face sa atingem Plentitudinea si Bucuria definitive fara nici un suport obiectiv. Este, asadar, o Cale opusa felului nostru de a gandi si presupune refuzul intregii noastre activitati mentale, chiar sub formele ei cele mai elevate.

Cel care a inteles pe de-a-ntregul zadarnicia cautarii unei Bucurii perfecte in lumea dualitatilor, poate incepe anevoioasa munca de intoarcere, care il va readuce din exterior catre descoperirea Realitatii sale transcedentale. Lumea numelor si a formelor sale este un produs al activitatii mintii. Ignoranta se instaleaza in clipa cand ego-ul considera numele si formele drept realitati separate. Numai prin suprimarea acestei ignorante, deci prin accesul la Cunoastere, energiile dirijate catre exterior sunt intoarse, aduse inlauntru, parasind Devenirea pentru a reintegra unitatea Fiintei. Aceasta reintegrare este rezultatul spontan si necesar al Cunoasterii. Un asemenea rezultat nu poate fi obtinut decat in absenta orcarui efort, prin simplul efect al discernamantului.

Jean Klein


Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia