Meditatia
Desavarsirea omului intru bucuria Divinului
Textul acestei carti este extras din sute de coversatii si raspunsuri la intrebari pe care Sri Chinmoy le-a dat in ultimii douzeci si cinci de ani. Acestea sunt imbinate cu cateva din poemele si aforismele lui pline de inspiratie. In selectarea si organizarea acestui material am incercat sa reflectam preocuparile tuturor celor care sunt interesati de meditatie - si pentru a face lucrul mai accesibil - am impartit materialul in capitole si subcapitole. Rubricile speciale Cum Să sunt destinate sa va ajute sa va dezvoltati propria practica a meditatiei - in special daca sunteti incepator. In folosirea acestei carti cel mai bine este sa nu uitati ca la aceeasi intrebare se poate raspunde in diferite feluri - in functie de cine a pus aceasta intrebare si de circumstantele implicate. Desi am incercat sa alegem cele mai generale intrebari - s-ar putea ca nu toate raspunsurile sa fie valabile in cazul vostru. Daca aveti indoieli - cea mai buna autoritate este inima voastra. Cartea este menita sa va ghideze si sa va inspire si nu sa stabileasca reguli. Avem speranta ca ea va va fi un prieten de nedespartit in cautarea voastra spirituala. De ce meditam? Meditam deoarece aceasta lume a noastra nu ne poate implini. Asa numita pace pe care o simtim in viata noastra de zi cu zi inseamna cinci minute de pace dupa zece ore de teama - griji si frustrare. Suntem in mod constant la cheremul fortelor negative ce se afla peste tot in jurul nostru - al demonilor pe care noi ii cream: gelozia - frica - indoiala - grija - teama - si disperarea. Aceste forte sunt asemenea unor animale de prada. Cand obosesc sa atace se odihnesc cateva minute - iar atunci credem ca ne bucuram de pace. Dar aceasta nu este nici pe departe adevarata pace - si in momentul urmator ele ne vor coplesi din nou.


1-3 zile lucratoare

1-3 zile lucratoare

Stoc limitat







Descriere
Textul acestei carti este extras din sute de coversatii si raspunsuri la intrebari pe care Sri Chinmoy le-a dat in ultimii douzeci si cinci de ani. Acestea sunt imbinate cu cateva din poemele si aforismele lui pline de inspiratie.
In selectarea si organizarea acestui material am incercat sa reflectam preocuparile tuturor celor care sunt interesati de meditatie, si pentru a face lucrul mai accesibil, am impartit materialul in capitole si subcapitole. Rubricile speciale "Cum Să" sunt destinate sa va ajute sa va dezvoltati propria practica a meditatiei, in special daca sunteti incepator.
In folosirea acestei carti cel mai bine este sa nu uitati ca la aceeasi intrebare se poate raspunde in diferite feluri, in functie de cine a pus aceasta intrebare si de circumstantele implicate. Desi am incercat sa alegem cele mai generale intrebari, s-ar putea ca nu toate raspunsurile sa fie valabile in cazul vostru. Daca aveti indoieli, cea mai buna autoritate este inima voastra. Cartea este menita sa va ghideze si sa va inspire si nu sa stabileasca reguli. Avem speranta ca ea va va fi un prieten de nedespartit in cautarea voastra spirituala.
De ce meditam? Meditam deoarece aceasta lume a noastra nu ne poate implini. Asa numita pace pe care o simtim in viata noastra de zi cu zi inseamna cinci minute de pace dupa zece ore de teama, griji si frustrare. Suntem in mod constant la cheremul fortelor negative ce se afla peste tot in jurul nostru, al demonilor pe care noi ii cream: gelozia, frica, indoiala, grija, teama, si disperarea. Aceste forte sunt asemenea unor animale de prada. Cand obosesc sa atace se odihnesc cateva minute, iar atunci credem ca ne bucuram de pace. Dar aceasta nu este nici pe departe adevarata pace, si in momentul urmator ele ne vor coplesi din nou.
Doar cu ajutorul meditatiei putem obtine pace durabila, pace divina. Daca meditam cu insufletire dimineata si primim pace doar un minut, acel minut de pace va insoti intreaga noastra zi. Iar cand avem o meditatie de cel mai inalt ordin, vom primi cu adevarat pace, lumina si beatitudine de durata.
Avem nevoie de meditatie deoarece dorim sa crestem intru lumina si sa ne implinim pe noi insine in lumina. Daca acesta este aspiratia noastra, daca aceasta este setea noastra, atunci meditatia este singura cale.
Daca simtim sa suntem satisfacuti cu ceea ce avem si ceea ce suntem, atunci nu este nevoie sa intram pe taramul meditatiei. Motivul pentru care intram in meditatie este acela ca avem o foame interioara. Simtim ca in noi se afla ceva luminos, ceva vast, ceva divin. Simtim ca avem nevoie foarte mare de aceste lucruri; numai ca in momentul de fata nu avem acces la ele. Foamea noastra interioara provine din nevoia noastra spirituala.
Sri Chinmoy
