Meditatia

Desavarsirea omului intru bucuria Divinului

Sri Chinmoy (Autor)

Textul acestei carti este extras din sute de coversatii si raspunsuri la intrebari pe care Sri Chinmoy le-a dat in ultimii douzeci si cinci de ani. Acestea sunt imbinate cu cateva din poemele si aforismele lui pline de inspiratie. In selectarea si organizarea acestui material am incercat sa reflectam preocuparile tuturor celor care sunt interesati de meditatie - si pentru a face lucrul mai accesibil - am impartit materialul in capitole si subcapitole. Rubricile speciale Cum Să sunt destinate sa va ajute sa va dezvoltati propria practica a meditatiei - in special daca sunteti incepator. In folosirea acestei carti cel mai bine este sa nu uitati ca la aceeasi intrebare se poate raspunde in diferite feluri - in functie de cine a pus aceasta intrebare si de circumstantele implicate. Desi am incercat sa alegem cele mai generale intrebari - s-ar putea ca nu toate raspunsurile sa fie valabile in cazul vostru. Daca aveti indoieli - cea mai buna autoritate este inima voastra. Cartea este menita sa va ghideze si sa va inspire si nu sa stabileasca reguli. Avem speranta ca ea va va fi un prieten de nedespartit in cautarea voastra spirituala. De ce meditam? Meditam deoarece aceasta lume a noastra nu ne poate implini. Asa numita pace pe care o simtim in viata noastra de zi cu zi inseamna cinci minute de pace dupa zece ore de teama - griji si frustrare. Suntem in mod constant la cheremul fortelor negative ce se afla peste tot in jurul nostru - al demonilor pe care noi ii cream: gelozia - frica - indoiala - grija - teama - si disperarea. Aceste forte sunt asemenea unor animale de prada. Cand obosesc sa atace se odihnesc cateva minute - iar atunci credem ca ne bucuram de pace. Dar aceasta nu este nici pe departe adevarata pace - si in momentul urmator ele ne vor coplesi din nou.

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Meditatia - Desavarsirea omului intru bucuria Divinului
Colectia
FRONTIERE
Anul publicarii
2005
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
240
ISBN
973-7970-45-4
Cod Bare EAN
5948417010197

Descriere

Textul acestei carti este extras din sute de coversatii si raspunsuri la intrebari pe care Sri Chinmoy le-a dat in ultimii douzeci si cinci de ani. Acestea sunt imbinate cu cateva din poemele si aforismele lui pline de inspiratie.

In selectarea si organizarea acestui material am incercat sa reflectam preocuparile tuturor celor care sunt interesati de meditatie, si pentru a face lucrul mai accesibil, am impartit materialul in capitole si subcapitole. Rubricile speciale "Cum Să" sunt destinate sa va ajute sa va dezvoltati propria practica a meditatiei, in special daca sunteti incepator.

In folosirea acestei carti cel mai bine este sa nu uitati ca la aceeasi intrebare se poate raspunde in diferite feluri, in functie de cine a pus aceasta intrebare si de circumstantele implicate. Desi am incercat sa alegem cele mai generale intrebari, s-ar putea ca nu toate raspunsurile sa fie valabile in cazul vostru. Daca aveti indoieli, cea mai buna autoritate este inima voastra. Cartea este menita sa va ghideze si sa va inspire si nu sa stabileasca reguli. Avem speranta ca ea va va fi un prieten de nedespartit in cautarea voastra spirituala.

De ce meditam? Meditam deoarece aceasta lume a noastra nu ne poate implini. Asa numita pace pe care o simtim in viata noastra de zi cu zi inseamna cinci minute de pace dupa zece ore de teama, griji si frustrare. Suntem in mod constant la cheremul fortelor negative ce se afla peste tot in jurul nostru, al demonilor pe care noi ii cream: gelozia, frica, indoiala, grija, teama, si disperarea. Aceste forte sunt asemenea unor animale de prada. Cand obosesc sa atace se odihnesc cateva minute, iar atunci credem ca ne bucuram de pace. Dar aceasta nu este nici pe departe adevarata pace, si in momentul urmator ele ne vor coplesi din nou.

Doar cu ajutorul meditatiei putem obtine pace durabila, pace divina. Daca meditam cu insufletire dimineata si primim pace doar un minut, acel minut de pace va insoti intreaga noastra zi. Iar cand avem o meditatie de cel mai inalt ordin, vom primi cu adevarat pace, lumina si beatitudine de durata.

Avem nevoie de meditatie deoarece dorim sa crestem intru lumina si sa ne implinim pe noi insine in lumina. Daca acesta este aspiratia noastra, daca aceasta este setea noastra, atunci meditatia este singura cale.

Daca simtim sa suntem satisfacuti cu ceea ce avem si ceea ce suntem, atunci nu este nevoie sa intram pe taramul meditatiei. Motivul pentru care intram in meditatie este acela ca avem o foame interioara. Simtim ca in noi se afla ceva luminos, ceva vast, ceva divin. Simtim ca avem nevoie foarte mare de aceste lucruri; numai ca in momentul de fata nu avem acces la ele. Foamea noastra interioara provine din nevoia noastra spirituala.


Sri Chinmoy

SRI CHINMOY este un renumit autor, artist, poet si lider spiritual precum si un vizionar care si-a dedicat viata instaurarii armoniei in lume si implinirii potentialului nelimitat al spiritului uman.

Nascut in anul 1931 in Bengal, Sri Chinmoy a intrat intr‑un ashram (comunitate spirituala) de la varsta de 12 ani. Viata lui de practica spirituala intensa cuprindea meditatii pana la 14 ore pe zi, impreuna cu scrierea de poeme, eseuri si cantece devotionale, si practicarea serviciului dedicat si a atletismului. Inca din copilarie a avut multe experiente interioare profunde si a obtinut realizarea spirituala. El a ramas in ashram timp de 20 de ani, adancindu‑si si largindu‑si realizarea, iar in 1964 a venit la New York pentru a‑si impartasi bogatia interioara cu cautatorii sinceri.

 Astazi, Sri Chinmoy serveste drept ghid spiritual discipolilor din peste 80 de centre din intreaga lume. El invata "Calea Inimii" pe care o considera ca fiind cea mai simpla cale de a face progres spiritual rapid. El arata ca meditand pe inima spirituala, cautatorul isi poate descoperi propria lui comoara interioara de pace, bucurie, lumina si dragoste. Rolul unui Maestru spiritual, din perspectiva lui Sri Chinmoy, este sa ajute cautatorul sa traiasca in asa fel incat aceste bogatii interioare sa‑i poata ilumina viata. El isi educa discipolii in viata interioara si le eleveaza constiinta nu doar dincolo de asteptarile lor, dar chiar dincolo de imaginatia lor. In schimb le cere elevilor lui sa mediteze regulat si sa incerce sa‑si hraneasca calitatile interioare pe care el le aduce la suprafata in ei.

Ca parte a serviciului lui dedicat omenirii, Sri Chinmoy conduce meditatii de pace de doua ori pe saptamana pentru ambasadori si staful de la sediul Natiunilor Unite din New York. De asemenea el conduce meditatii de pace pentru oficialitatile guvernamentale la Congresul Statelor Unite din Washington, D. C., si de curand a fost invitat sa inaugureze o serie de meditatii in Parlamentul Marii Britanii.

 In plus, Sri Chinmoy duce o viata activa, demonstrand cu stralucire ca spiritualitatea nu este o evadare din lume ci o transformare a ei. El scrie carti, picteaza tablouri mistice si compune muzica devotionala.

 

Alte carti de Sri Chinmoy

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000N09
Anul aparitiei
2005
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
Hinduism (yoga), Hinduism (yoga) - MODERN, MODERN
Limba
Romana
Nr. pagini
240
ISBN
973-7970-45-4
Traducator
Cristian Ichim

Articole