Revolutia interioara

Cartea este o antologie a unor mari maestri spirituali:( ANAGARIKA GOVINDA -  SRI AUROBINDO -  OSHO - SOGYAL RINPOCHE -  PARINTELE SERAFIM - TAISEN DESHIMARU - RAMANA MAHARSHI - C.W. POONJA -  KRISHNAMURTI - NISARGADATTA - RANJIT -  JEAN KLEIN)Alcatuitorul acestei...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Colectia
FRONTIERE
Anul publicarii
2002
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
288
ISBN
973-9453-57-0
Cod Bare EAN
5948417070023

Descriere

Cartea este o antologie a unor mari maestri spirituali:( ANAGARIKA GOVINDA,  SRI AUROBINDO,  OSHO, SOGYAL RINPOCHE,  PARINTELE SERAFIM, TAISEN DESHIMARU, RAMANA MAHARSHI, C.W. POONJA,  KRISHNAMURTI, NISARGADATTA, RANJIT,  JEAN KLEIN)

Alcatuitorul acestei "antologii" si-a asumat o sarcina dificila, ingrata si, pentru unii, de neinteles. A strange laolalta voci din arii spirituale atat de variate si cu discursuri atat de diferite este, intr-adevar, un act de curaj. Insa geografia spiritului se refuza oricarei ingradiri si etichetari si, cand, in cele din urma, dupa o lectura negrabnica, ajungem la finalul cartii, intuim ca, dincolo de multiplele intruchipari ale cuvantului, exista o experienta unica si indicibila, care se refuza oricarei incercari de a fi transpusa in cuvinte.

Cuvintele nu pot decat sa aproximeze inaltele stari ale constiintei, iar cand e vorba sa infatiseze Realitatea aflata la baza oricarei manifestari si a intregii nemanifestari, ele se dovedesc neputincioase, sfarsind fatalmente pe taramul tacerii.

Simpla lectura a acestei carti e in sine un mare castig; caci, daca ignoranta s-a cuibarit in noi prin ascultare, dezbararea de ea trebuie sa urmeze aceeasi cale; odata auzit, cuvantul de adevar lucreaza tainic chiar si atunci cand l-am dat uitarii. Insa pentru aceia care transmuta exercitiul lecturii in fapt al trairii, schimbarea radicala a atitudinii lor fata de intregul vietii va marturisi bucuria unui adevar inteles si impartasit.


Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000G03
Anul aparitiei
2002
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
288
ISBN
973-9453-57-0
Traducator
Radu Duma

Articole