Revolutia interioara

Cartea este o antologie a unor mari maestri spirituali:( ANAGARIKA GOVINDA -  SRI AUROBINDO -  OSHO - SOGYAL RINPOCHE -  PARINTELE SERAFIM - TAISEN DESHIMARU - RAMANA MAHARSHI - C.W. POONJA -  KRISHNAMURTI - NISARGADATTA - RANJIT -  JEAN KLEIN)Alcatuitorul acestei...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Revolutia interioara
Cartea este o antologie a unor mari maestri spirituali:( ANAGARIKA GOVINDA -&nbs...
0,00 RON
(-%)

Descriere

Cartea este o antologie a unor mari maestri spirituali:( ANAGARIKA GOVINDA,  SRI AUROBINDO,  OSHO, SOGYAL RINPOCHE,  PARINTELE SERAFIM, TAISEN DESHIMARU, RAMANA MAHARSHI, C.W. POONJA,  KRISHNAMURTI, NISARGADATTA, RANJIT,  JEAN KLEIN)

Alcatuitorul acestei "antologii" si-a asumat o sarcina dificila, ingrata si, pentru unii, de neinteles. A strange laolalta voci din arii spirituale atat de variate si cu discursuri atat de diferite este, intr-adevar, un act de curaj. Insa geografia spiritului se refuza oricarei ingradiri si etichetari si, cand, in cele din urma, dupa o lectura negrabnica, ajungem la finalul cartii, intuim ca, dincolo de multiplele intruchipari ale cuvantului, exista o experienta unica si indicibila, care se refuza oricarei incercari de a fi transpusa in cuvinte.

Cuvintele nu pot decat sa aproximeze inaltele stari ale constiintei, iar cand e vorba sa infatiseze Realitatea aflata la baza oricarei manifestari si a intregii nemanifestari, ele se dovedesc neputincioase, sfarsind fatalmente pe taramul tacerii.

Simpla lectura a acestei carti e in sine un mare castig; caci, daca ignoranta s-a cuibarit in noi prin ascultare, dezbararea de ea trebuie sa urmeze aceeasi cale; odata auzit, cuvantul de adevar lucreaza tainic chiar si atunci cand l-am dat uitarii. Insa pentru aceia care transmuta exercitiul lecturii in fapt al trairii, schimbarea radicala a atitudinii lor fata de intregul vietii va marturisi bucuria unui adevar inteles si impartasit.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia