Gestalt Terapia

Arta Contactului

Serge Ginger (Autor)

Unul dintre elementele dominante ale epocii noastre il constituie dezvoltarea rapida a mijloacelor de comunicare in timp real: ziarele - radioul - televiziunea - faxul etc. s-au inmultit si s-au modernizat. Fiecare dintre noi poate participa in direct la orice eveniment petrecut pe glob. Lumea...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Gestalt Terapia - Arta Contactului
Colectia
FRONTIERE
Anul publicarii
2002
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
222
ISBN
973-9453-70-8
Cod Bare EAN
5948417130031

Descriere

Unul dintre elementele dominante ale epocii noastre il constituie dezvoltarea rapida a mijloacelor de comunicare in timp real: ziarele, radioul, televiziunea, faxul etc. s-au inmultit si s-au modernizat. Fiecare dintre noi poate participa in direct la orice eveniment petrecut pe glob. Lumea vine catre noi fara sa facem vreun efort si fara ca noi sa putem alege. In acest mod, tehnologia si mijloacele de comunicare au denaturat contactul - el nu mai e rezultatul dorintei de a avea o relatie autentica cu celalalt, ci un simplu "accident", de care abia daca ne simtim responsabili. In mod paradoxal, desi atata lume patrunde in intimitatea caminului nostru (mai ales prin intermediul televizorului, dar si al soneriei telefonului), nu ne-am simtit niciodata atat de singuri, iar depresia, aceasta maladie a secolului cuprinde, de la o zi la alta, aproape 40% din populatie! Ce ne mai ramane de facut cand suntem invadati de tehnologia depersonalizanta, de solitudine si de anonimat? Cum sa facem sa sporim caldura umana a intalnirilor autentice? Cum sa mobilizam creativitatea, cum sa valorizam dreptul de a fi diferit si ce ar trebui sa facem pentru a-i permite fiecaruia sa traiasca asa cum crede el si, mai ales, sa fie recunoscut in specificitatea sa? Ce am putea face pentru a evita ca unii dintre noi sa se lase inselati, devenind membrii unor secte inchise? Iata doar cateva dintre temele care au dus la aparitia si dezvoltarea psihologiei umaniste, in general, si a orientarii Gestalt, in special...

Gestalt-terapia, arta contactului este o carte de referinta care se adreseaza in mod special studentilor aflati in formare, tinerilor practicieni si terapeuti. Este totodata o buna introducere in Gestalt destinata unui public larg, avid sa traiasca in ritmul timpului nostru, sa inteleaga altfel ceea ce se joaca in jurul nostru si cu noi, la inceputul celui de-al treilea mileniu, si care va fi centrat pe schimb, comunicare, contact. Ea nu prezinta Gestalt?terapia de o maniera stiintifica exhaustiva, ci mai degraba propune piste de reflectie personale.

Dr. Serge Ginger


Serge Ginger

Serge Ginger este psiholog clinician si psihoterapeut.

- a fost, timp de mai multi ani, expert permanent al UNESCO in sectorul Educatiei speciale.

- este cofondator, impreuna cu sotia sa, al Scolii Pariziene de Gestalt (EPG) - care, astazi, este cel mai important dintre institu-tele de formare psihoterapeutica din Franta.

- este Presedintele Federatiei internationale a Organismelor de Formare in Gestalt (FORGE),  care aduna aproape treizeci de institute din peste 20 de tari din intreaga lume. El a predat Gestalt in numeroase tari din Europa, Rusia, America, Japonia.

- este Secretarul general al Federatiei Franceze de Psihoterapie (FFdP), care reuneste peste saizeci de asociatii, scoli de formare si sindicate, reprezentand peste douazeci de metode psihoterapeutice recunoscute.

- este autorul a doua lucrari despre  Gestalt-therapie - traduse in zece limbi si vandute, in total, in peste 50.000 exemplare :

- La Gestalt, une therapie du contact, Hommes et Groupes, Paris, 6e edit. : 2000, 535 p.

- La Gestalt, l'art du contact, guide de poche Marabout, Paris,  5e edition : 2001, 290 p.

Serge Ginger a calatorit, impreuna cu sotia sa Anne, in peste cincizeci de tari din lumea intreaga. El vorbeste mai multe limbi si se intereseaza de diversitatea culturilor si a religiilor. Are patru copii si zece nepoti.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000N03
Anul aparitiei
2002
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
222
ISBN
973-9453-70-8
Traducator
Anda Calin

Articole