Osho

Meditatia: arta extazului

In ultimii 35 de ani - Osho a comentat multe din marile religii ale lumii - din traditiile mistice si esoterice. Conferintele sale sunt cuprinse in monumentala sa opera de 650 de volume - in care a readus la viata nenumarati mistici din trecut sau prezent - punand in lumina invataturile lor - pe care...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Meditatia: arta extazului
In ultimii 35 de ani - Osho a comentat multe din marile religii ale lumii - din ...
0,00 RON
(-%)

Descriere

In ultimii 35 de ani, Osho a comentat multe din marile religii ale lumii, din traditiile mistice si esoterice. Conferintele sale sunt cuprinse in monumentala sa opera de 650 de volume, in care a readus la viata nenumarati mistici din trecut sau prezent, punand in lumina invataturile lor, pe care le-a transpus in limbajul omului contemporan. Aceasta carte este o compilatie din vasta opera a lui Osho, ce are ca subiect meditatia. Ea contine o mare varietate de metode care ne pot ajuta sa descoperim ceea ce numeste el: "Meditatia: prima si ultima libertate". Osho afirma: "Meditatia nu este ceva nou; voi ati venit pe lume insotiti de ea. Mintea este ceva nou; meditatia este in natura voastra. Este firea voastra, fiinta voastra profunda. Cum ar putea deci ca ea sa fie ceva dificil?"

Noi suntem cei care o facem sa fie dificila, luptandu-ne impotriva unor lucruri care - credem noi - stau in calea libertatii noastre, sau cautand ceva care credem ca ne va darui libertatea. O putem gasi insa doar atunci cand ne destindem pur si simplu, traindu-ne viata "aici si acum".

Ce este deci libertatea pe care o dorim? Osho o descrie ca "pura libertate": a trai aici si acum, clipa de clipa, nu in amintirile si traumele trecutului sau in visele viitorului. Osho spune: "Atunci cand mancati, mancati! Fiti prezenti in aceasta actiune. Cand mergeti, mergeti! Fiti prezenti. Nu va indepartati, nu incepeti sa sariti mental de ici-colo. Mintea este intotdeauna sau inainte, sau in urma. Ramaneti cu clipa prezenta."

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000A01
Colectia
MAESTRI SPIRITUALI
Autor
Osho
Anul aparitiei
2004
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 22 cm.
SKU editii anterioare
000A01/V
ISBN editii anterioare
973-97577-5-8
Limba
Romana
Nr. pagini
336
ISBN
973-9453-56-2
Traducator
Dan Chiaburu