Alan Watts

Intelepciunea nesigurantei

Categorii: Alan Watts si intelepciunea nesigurantei , Ce ne transmite budismul? , DOMENIU MINDFULNESS , Invataturile Maestrilor Spirituali , Obiective si intentii pentru 2021 , Pierdere si transformare , Rutine pentru o stare de bine , Saptamana autorilor , budism

Gasind inspiratie in gandirea orientala - Watts ne arata ca vom gasi ceva cu adevarat demn de a fi cunoscut doar atunci cand vom admite fata de noi insine ca nu avem si nu putem avea cunoastere. Pentru a ne bucura de o viata implinita - trebuie sa imbratisam prezentul - sa traim din plin in clipa prezenta.

Cartea adreseaza natura insecuritatii si cum poate fi folosita pentru a obtine o viata plina de sens. Watts sustine ca insecuritatea se afla in centrul experientei umane si ca poate fi folosita ca instrument de crestere.

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Intelepciunea nesigurantei

Gas...

0,00 RON
(-%)

Descriere

Am fost intotdeauna fascinat de legea efortului inversat. Uneori o mai numesc si „legea pe dos”. Atunci cand incerci sa te mentii la suprafata apei, te scufunzi: in schimb, atunci cand incerci sa te scufunzi, plutesti, iar cand iti tii respiratia, ti-o pierzi - ceea ce imi aduce aminte de o veche si uitata cugetare: „Cine va voi sa-si scape sufletul, il va pierde”.

Aceasta carte reprezinta o explorare a acestei legi in contextul aspiratiei omului catre siguranta psihologica si al eforturilor sale de gasire a certitudinii spirituale si intelectuale in religie si filozofie. Este scrisa avand convingerea ca nicio alta tema nu poate fi mai actuala intr-o perioada ca aceasta, in care viata omului pare a fi marcata de nesiguranta si incertitudine. Cartea porneste de la premisa ca aceasta nesiguranta este chiar rezultatul incercarilor de a fi in siguranta si ca, in pofida aparentelor, salvarea si sanatatea mentala sunt rezultatul acceptarii fara echivoc a faptului ca nu exista posibilitatea de a ne elibera.


Alan Watts

***

Mesajul din aceasta carte adresat de Alan Watts lumii occidentale este la fel de puternic si astazi. Petrecem prea mult timp incercand sa anticipam si sa planuim viitorul; prea mult timp nutrind nemultumiri despre trecut. De multe ori ne scapa placerile clipei in eforturile noastre nelinistite de a ne asigura ca urmatoarea clipa este la fel de placuta. Gasind inspiratie in gandirea orientala, Watts ne arata ca vom gasi ceva cu adevarat demn de a fi cunoscut doar atunci cand vom admite fata de noi insine ca nu avem si nu putem avea cunoastere. Pentru a ne bucura de o viata implinita, trebuie sa imbratisam prezentul - sa traim din plin in clipa prezenta.

Scrisa si argumentata cu eleganta si luciditate, aceasta realizare filosofica contine intreaga intelepciune si intregul spirit care au marcat cariera lui Alan Watts si care inca mai rezoneaza in fiecare dintre noi.


CUPRINS

Prefata 7

Epoca anxietatii 10
Durerea si timpul 27
Marele flux 37
Intelepciunea corpului 54
Despre a fi constient 75
Minunatul moment 89
Transformarea vietii 106
Moralitatea creativa 121
Religia revizuita 136

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00AW012
Colectia
Serie autor: Alan Watts
Autor
Alan Watts
Anul aparitiei
2022
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
The Wisdom of Insecurity
Teme de interes
Alan Watts si intelepciunea nesigurantei, Ce ne transmite budismul?, DOMENIU MINDFULNESS, Invataturile Maestrilor Spirituali, Obiective si intentii pentru 2021, Pierdere si transformare, Rutine pentru o stare de bine, Saptamana autorilor, budism
SKU editii anterioare
00AW002, 00AW010
ISBN editii anterioare
978-973-111-507-8, 978-973-111-784-3
Limba
Romana
Nr. pagini
160
ISBN
978-973-111-988-5
Cod bara editii anterioare
5948417400028, 5948417400103
Traducator
Mihai Popa-Radu