15%

Un guru in Academie

Cele 10.000 de lucruri care te ajuta sa treci peste examenele vietii

Alan Watts (Autor)

O colectie captivanta de eseuri si prelegeri academice compilate din reviste, monografii, carti, conferinte si simpozioane, ce reprezinta realizarile lui Alan Watts in domeniile, limbaj si misticism, budism si zen, crestinism, religie comparata, psihedelice, psihologie si psihoterapie. Puse la un loc, documentele combat stereotipul comun cu care a fost asociat autorul, de simplu popularizator, invitand mai degraba la o reevaluare a contributiilor sale in gandirea academica.

Disponibil in stoc
Un guru in Academie - Cele 10.000 de lucruri care te ajuta sa treci peste examenele vietii
59,50 RON 70,00 RON
(-15%)
59,50 RON 70,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
Serie autor: Alan Watts
Anul publicarii
2022
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
496
ISBN
978-973-111-979-3
Cod Bare EAN
5948417400134

Descriere

Aceasta carte isi propune sa afirme tinuta academica a lui Alan Watts, un autor deopotriva adorat si hulit de contemporanii sai, din motive despre care veti citi pe indelete intre aceste pagini. Crescut si educat dupa principiile crestinismului anglican, el insusi preot din aceeasi categorie, Watts a fost totusi atras de timpuriu de religiile extrem orientale, dintre care pare sa aiba o afinitate speciala cu Zen­ul, caruia ii dedica prima monografie serioasa care a aparut in Occident. De pe urma acestui demers s­a ales cu reputatia de „popularizator al religiilor orientale in Vest”, titulatura care capata o nuanta de neacceptat in lumea academica, odata ce Watts nu se multu­meste doar sa comunice idei, ci le si imbratiseaza ca un adept, devenind un fel de guru modern plin de sfaturi si invataturi.

Lucrarea de fata cuprinde scrieri erudite, publicate in reviste au monografii academice si prezentari sofisti­cate in cadrul unor conferinte si simpo­zioane ale profesionistilor din domeniu, de la primul articol publicat de Watts intr­o revista de specialitate, in 1941, pana la niste eseuri scrise in 1973, ultimul sau an de viata. Sunt atinse atat subiecte ce tin de filosofie occidentala, psihologie, budism si Zen, crestinism, religie comparata dar si domeniul atat de controversat al experientelor spirituale si psihologice rezultate din consumul de psihedelice.

*

Fiintele umane sunt de­a drep­tul vrajite de cuvinte si idei, ui­tand ca acestea din urma sunt simple simboluri. Omul tinde sa le confunde cu lumea reala pe care ele nu fac decat sa o repre­zinte. Motivul acestei confuzii este ca lumea cuvintelor si ide­ilor pare sa fie relativ fixa si ra­tionala, in vreme ce lumea reala nu este deloc fixa. Prin urmare, lumea cuvintelor si ideilor pare sa fie mult mai sigura si mai in­teligibila decat lumea reala.”

„Dar occidentalul care este atras de Zen si care doreste sa­i in­teleaga profunzimile trebuie sa aiba o calitate indispensabila: el trebuie sa­si inteleaga propria cultura atat de bine incat pre­misele ei sa nu­l mai influente­ze in mod inconstient. El trebu­ie sa se fi impacat realmente cu Domnul Dumnezeu Iehova si cu mentalitatea lui iudeo­cres­tina pentru a o putea adopta sau parasi fara teama sau revolta. El trebuie sa nu mai simta nevoia imperioasa de a se justifica.”

Alan Watts      


Alan Watts

Alan Watts s-a nascut in Londra, in anul 1915. Devine fascinat de Orient si incepe sa publice in Journal of the London Buddhist Lodge inainte de a scrie prima sa carte. Se muta la New York in 1938 si apoi la Chicago, unde va fi preot anglican timp de sase ani, inainte de a fi exclus din randurile preotimii. Se muta apoi la San Francisco, unde va preda la Academy of Asian Studies. Este influentat in conceptiile sale de D.T. Suzuki si Christmas Humpreys. Ulterior, ii va cunoaste pe Joseph Campbell si pe compozitorul John Cage. Alan Watts a fost profund atasat de filosofiile indiene (in special Vedanta si budismul), precum si de gandirea taoista. Scrierile lui vorbesc in special despre budismul zen. Devenit decan al Academy of Asian Studies din San Francisco, tine regulat conferinte si are frecvent emisiuni la radio. In anii urmatori, face numeroase calatorii in Japonia si Europa, unde sustine conferinte la cele mai importante universitati. Cu aceasta ocazie se intalneste cu C.G. Jung. In anii 1970, Alan Watts devine cel mai renumit interpret al gandirii orientale in Occident, atat prin cartile sale, cat si prin numeroasele sale emisiuni  de radio si televiziune. Moare in 1973, lasand in urma o opera vasta.

Carti (selectiv)

1936 The Spirit of Zen

1937 The Legacy of Asia and Western Man

1940 The Meaning of Happiness

1948 Behold the Spirit: A Study in the Necessity of Mystical Religion

1950 The Supreme Identity

1951 The Wisdom of Insecurity

1953 Myth and Ritual in Christianity

1957 The Way of Zen

1958 Nature, Man, and Woman

1959 Beat Zen Square Zen and Zen

1962 The Joyous Cosmology - Adventures in the Chemistry of Consciousness

1963 The Two Hands of God - The Myths of Polarity

1964 Beyond Theology - The Art of Godmanship

1966 The Book - On the Taboo Against Knowing Who You Are

1972 In My Own Way - An Autobiography 1915-1965

 

Postum

1975 Tao: The Watercourse Way (impreuna cu Al Chung-liang Huang)

1983 Way of Liberation: Essays and Lectures on the Transformation of the Self

1995 The Philosophies of Asia

1997 Taoism: Way Beyond Seeking

1999 Buddhism: The Religion of No-Religion

2000 Still the Mind: An Introduction to Meditation

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00AW013
Anul aparitiei
2022
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
In the Academy: Essays and Lectures
Limba
Romana
Nr. pagini
496
ISBN
978-973-111-979-3
Traducator
Marian Stan

Articole