15%
Hehaka Sapa
John G. Neihardt

Marea Viziune - Povestea lui Black Elk, un om sfant al poporului Sioux Oglala

Categorii: Arhetipuri, simboluri si ritualuri samanice , titluri Herald

Nimic nu traieste mult Numai pamantul si muntii. (Cantec de moarte al indienilor Sheyla) Marea Viziune (Black Elk speaks) este o carte a unei viziuni - o viziune spirituala a unui batran vraci Sioux - petrecuta in timpul marilor incercari ale indienilor din preerii. Ideile ei...

Disponibil in stoc
Marea Viziune - Povestea lui Black Elk, un om sfant al poporului Sioux Oglala
Nimic nu traieste mult Numai pamantul si muntii. (Cantec de moarte al indienilor...
27,62 RON 32,50 RON
(-15%)
27,62 RON 32,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

„Nimic nu traieste mult;

Numai pamantul si muntii." (Cantec de moarte al indienilor Sheyla)

Marea Viziune (Black Elk Speaks) este cartea-marturie a unei extraordinare viziuni spirituale avute de un batran vraci Sioux, in timpul marilor incercari ale indienilor din preerii. Ideile ei sunt revolutionare, asa cum au fost intotdeauna viziunile profetice, revolutionare nu in sferele economiei sau ale politicii, ci in ideea universala a intelesului tainic al vietii. Este revelatia unui om sfant si dezvaluirea acelui quo vadis pe care toti oamenii il cauta pentru ei insisi si pentru altii.

Viziunea lui Cerb Negru transcende granitele de rasa, crez sau geografie. Este tot atat de universala ca invataturile lui Buddha, Hristos sau Muhammad, sau ca doctrinele lui Marcus Aurelius si Sf. Toma d`Aquino. Universalitatea Marii Viziuni e dovedita si de traducerea cartii in numeroase limbi. Cerb Negru nu era stiutor de carte si nu vorbea engleza. Era un „stravechi”, asteptandu-si sfarsitul de obste in Rezervatia Pine Ridge, sperand numai ca va putea „pastra marea sa viziune pentru omenire”.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia