15%

Apartenenta

Cum sa redobandim sentimentul de apartenenta prin conectarea cu sine, cu ceilalti si cu natura

Toko-Pa Turner (Autor)

O carte profunda si incantatoare despre cautarea noastra de a ne simti conectati si impliniti intr-un lume care ne poate face sa ne simtim adesea izolati si singuri.

Prin intermediul povestirilor personale si a cercetarilor academice, Toko-pa Turner, scriitoare si profesoara care imbina traditia mistica a sufismului cu abordarea jungiana a viselor, exploreaza:

  • cum ne putem gasi locul nostru in lume
  • cum putem dezvolta relatii autentice cu noi insine, cu ceilalti si cu natura.

Aceasta carte va fi o lectura inspirationala pentru oricine se simte pierdut sau neinteles si cauta un sens mai profund al apartenentei si al conexiunii umane. Descopera un ghid pretios pentru navigarea in labirintul complex al vietii si pentru a gasi un sens autentic al apartenentei.

Disponibil in stoc
Apartenenta - Cum sa redobandim sentimentul de apartenenta prin conectarea cu sine, cu ceilalti si cu natura
46,75 RON 55,00 RON
(-15%)
46,75 RON 55,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
ALTER EGO
Anul publicarii
2022
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
336
ISBN
978-973-111-959-5
Cod Bare EAN
5948417330189

Descriere

Exista carti care iti transforma viata pentru totdeauna... iar aceasta este una dintre ele! In cel mai pur stil poetic, tandru, dar clarificator si plin de imagini trezitoare de sens, Toko-pa Turner, autoare, mistic si lucrator cu visele (de scoala jungiana), ne face cadou in aceste pagini unele dintre competentele de baza ale apartenentei si o varietate de ustensile atat interne, cat si externe prin care putem incepe sa reinnodam firele sensibile ale starii de apartenenta. Intelegand misterul dorului de a apartine, lucrand cu intunericul durerii de a fi exilat in afara legaturilor fundamental hranitoare din viata noastra, invatand sa ascultam vocea viselor, consolidand relatia cu noi insine, cu ceilalti, cu comunitatea si cu natura, autoarea ne invita sa descoperim constant cai pentru a ne readuce in cercul vietii, sa celebram, sa colaboram unii cu altii si sa refacem tesatura mitica a ceremoniilor de trecere care ne lipsesc atat de mult in societatea contemporana. Aceasta carte este un far calauzitor ce ne conduce acasa.

*

„Lucrand cu visele am putut vedea prin lentila mitica semnificatia propriei mele coborari si apoi iesiri din exil. Si ca sa completez ciclul clasic al eroului, trebuia sa aduc inapoi din lumea subterana un elixir, asa ca am decis sa scriu aceasta carte ca o ofranda a frumusetii pentru suferinta si instrainarea noastra, pe care le avem toti in comun.


Dupa atata timp petrecut in cautarea unui loc misterios in comuniune cu ceilalti si cu lumea, fie sa gasesti acel acasa despre care ai stiut dintotdeauna si... niciodata... ca te asteapta inauntrul tau. Neatent cum s-ar putea sa fi fost tu, acest loc a continuat sa ciripeasca, sa scartaie si sa infloreasca de-o potriva, asteptand ca tu sa opresti cautarea si sa-ti dai voie sa ii apartii. [...]


Pe masura ce inveti sa mergi inainte cu aceasta ingaduinta atotcuprinzatoare, altii prind franturi din totalitatea lor oglindindu-se in tine. Care e marea ironie a apartenentei? Ca in toata cautarea ta dupa o casa a iubirii... o aveai deja de oferit de la inceput. Si adevarata rasplata a cautarii tale este sa deschizi larg usile vietii tale ca sa poata deveni adapost de apartenenta si pentru altii.”


„Marele secret este ca apartenenta e de fapt o abilitate, un set de competente pe care trebuie sa le practicam daca vrem sa raspundem chemarii unei inimi indurerate si a unei lumi fracturate.”

„Aratandu-ne ce ne lipseste, dorul este ca o sirena care ne cheama acasa.”


„Dorul este chemarea acestei reconcilieri cu evenimentele vietii tale. In loc sa-ti curatoriezi realitatea astfel incat sa fie plina doar de placere si pace, dorul ne cheama sa amestecam rasul cu intristarea, o combinare a ranii cu balsamul, o deschidere catre a ne accepta pierderile ca sa putem fi gasiti.”

„A trai o viata intrupata inseamna sa ne implicam intr-o relatie nu doar cu bunatatea, ci si cu durerea dorului si a absentei, incluzandu-le in viata noastra. Pot sa fiu cu dorul meu? Pot sa permit golului produs de ceea ce-mi lipseste, sa ramana gol, fara sa incerc sa il umplu cu substitute si facsimile? Pot sa fiu eu insami dorul, fara asteptarea de a fi alinata? Pot, traind cu absenta, sa devin prezenta dupa care sunt atat de infometata?”

„Cei mai multi dintre noi se gandesc la apartenenta ca la un loc mitic, pe care daca-l cautam staruitor, il vom gasi intr-un final. Dar daca apartenenta nu este nicidecum un loc, ci o abilitate, un set de competente pe care noi, in viata moderna, le-am pierdut sau le-am uitat? La fel ca podul viu, aceste competente sunt modurile in care ne putem impleti cu si ingriji de radacinile separarii din noi... si facand asta, ne restabilim calitatea de membri [in cercul] apartenentei.”

Toko-pa Turner

CUPRINS

MULTUMIRI / 11

Capitolul 1
CEVA MAI MARE / 14

Capitolul 2
ORIGINILE INSTRAINARII / 24

Capitolul 3
MAMA MOARTE / 40

Capitolul 4
FALSA APARTENENTA / 58

Capitolul 5
NUNTA INTERIOARA / 72

Capitolul 6
INITIERI PRIN EXIL / 86

Capitolul 7
VIATA SIMBOLICA / 106

Capitolul 8
DRUMETII PRIN CREATIVITATEA SALBATICA / 118

Capitolul 9
OASPETII INTUNECATI / 138

Capitolul 10
DUREREA CA ALIAT SACRU / 170

Capitolul 11
DORUL SACRU / 184

Capitolul 12
COMPETENTE ALE APARTENENTEI / 204

Capitolul 13
A NE FAURI O VIATA / 210

Capitolul 14
PURTANDU-NE PLACEREA / 230

Capitolul 15
PREZENTA CARE INVITA / 248

Capitolul 16
POVESTIRI SI VERSURI DE CANTEC / 226

Capitolul 17
INGRIJIREA UNUI SAT / 284

Capitolul 18
RECIPROCITATE CU NATURA / 308

Capitolul 17

CONCLUZII / 320

NOTA AUTOAREI / 32


Toko-Pa Turner

Toko-pa Turner este o scriitoare si profesoara care imbina traditia mistica a sufismului cu abordarea jungiana a viselor. In 2001 a fondat Scoala Viselor in cadrul careia vorbeste la nivel international pe tema viselor si apartenentei. Activitatea lui Toko-pa se concentreaza pe imputernicirea caii feminine de cunoastere, pe reciprocitatea cu natura, pe onorarea durerii, a ritualului si a frumusetii. Cartea ei de debut, Apartenenta - Cum sa redobandim sentimentul de apartenenta prin conectarea cu sine, cu celilalti si cu natura (Belonging: Remembering Ourselves Home) este castigatoarea a mai multor premii, inclusiv Premiul de Aur Nautilus, in 2017, Premiul de Aur Readers Favorite, in 2018, a fost desemnata finalista la Whistler Independent Book Awards, in 2018 si finalista pentru medalia Montaigne in 2018. Premiile Eric Hoffer Book, in 2019. Locuieste pe o mica insula din Marea Salish din Columbia Britanica.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00AE018
Anul aparitiei
2022
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Belonging: Remembering Ourselves Home
Teme de interes
De vorba cu femeia din tine, Rutine pentru o stare de bine, Ultimele aparitii, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
336
ISBN
978-973-111-959-5
Traducator
Andreea Manescu

Articole