Aripile bucuriei

Sri Chinmoy (Autor)

Aceastanoua carte a lui Sri Chinmoy se inscrie pe linia celorlalte opere ale acestuimaestru contemporan - prin intermediul carora isi raspandeste mesajul de pace -bucurie si intelegere intre toate fiintele umane. Caci - spune autorul in prefatala volumului de fata: ``Simt ca prin rugaciune -...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Colectia
MAESTRI SPIRITUALI
Anul publicarii
2003
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
168
ISBN
973-9453-57-1
Cod Bare EAN
5948417010173

Frecvent citita impreuna cu:

Descriere

Aceasta noua carte a lui Sri Chinmoy se inscrie pe linia celorlalte opere ale acestui maestru contemporan, prin intermediul carora isi raspandeste mesajul de pace, bucurie si intelegere intre toate fiintele umane. Caci, spune autorul in prefata la volumului de fata: "Simt ca prin rugaciune, meditatie si serviciu dedicat, poate fi obtinuta pacea lumii. Fiecare dintre noi trebuie sa incerce a i face fericiti pe ceilalti, caci numai prin intermediul fericirii putem avea pace. Daca putem oferi fericire cuiva, cu dragoste si sinceritate, atunci acea persoana va avea doar bunavointa fata de noi. Deci, din fericire noi obtinem pace si din pace obtinem fericire. Cele doua sunt inseparabile. Din pacate aceasta lume a noastra nu a vazut inca fata pacii si nu a simtit inca inima pacii. De ce? Cu siguranta din cauza faptului ca incercam sa obtinem pacea doar cu stralucirea si efortul mintii noastre. Dar atata timp cat vom incerca sa stabilim pacea numai prin capacitatea mintilor noastre, vom esua in mod lamentabil. Experientele inimii noastre ne largesc perspectivele si ne fac sa simtim ca suntem toti o familie, cu o singura casa. Fiecare dintre noi este un pelerin. Cu aripi de bucurie si cu vise mereu innoite, haideti sa zburam in cerul dragostei si sperantei. Prin dragostea noastra vom vedea si vom simti lumea ca fiind a noastra proprie. Cu sperantele noastre vom mari frumusetea si divinitatea tuturor fiintelor umane si a tuturor natiunilor.

Cu cea mai mare umilinta, sinceritate si insufletire ma rog Tatalui nostru Ceresc sa ne binecuvanteze cu un nou mileniu de vise, care va eleva constiinta umanitatii si va face fiecare fiinta umana absolut perfecta".


Sri Chinmoy

SRI CHINMOY este un renumit autor, artist, poet si lider spiritual precum si un vizionar care si-a dedicat viata instaurarii armoniei in lume si implinirii potentialului nelimitat al spiritului uman.

Nascut in anul 1931 in Bengal, Sri Chinmoy a intrat intr‑un ashram (comunitate spirituala) de la varsta de 12 ani. Viata lui de practica spirituala intensa cuprindea meditatii pana la 14 ore pe zi, impreuna cu scrierea de poeme, eseuri si cantece devotionale, si practicarea serviciului dedicat si a atletismului. Inca din copilarie a avut multe experiente interioare profunde si a obtinut realizarea spirituala. El a ramas in ashram timp de 20 de ani, adancindu‑si si largindu‑si realizarea, iar in 1964 a venit la New York pentru a‑si impartasi bogatia interioara cu cautatorii sinceri.

 Astazi, Sri Chinmoy serveste drept ghid spiritual discipolilor din peste 80 de centre din intreaga lume. El invata "Calea Inimii" pe care o considera ca fiind cea mai simpla cale de a face progres spiritual rapid. El arata ca meditand pe inima spirituala, cautatorul isi poate descoperi propria lui comoara interioara de pace, bucurie, lumina si dragoste. Rolul unui Maestru spiritual, din perspectiva lui Sri Chinmoy, este sa ajute cautatorul sa traiasca in asa fel incat aceste bogatii interioare sa‑i poata ilumina viata. El isi educa discipolii in viata interioara si le eleveaza constiinta nu doar dincolo de asteptarile lor, dar chiar dincolo de imaginatia lor. In schimb le cere elevilor lui sa mediteze regulat si sa incerce sa‑si hraneasca calitatile interioare pe care el le aduce la suprafata in ei.

Ca parte a serviciului lui dedicat omenirii, Sri Chinmoy conduce meditatii de pace de doua ori pe saptamana pentru ambasadori si staful de la sediul Natiunilor Unite din New York. De asemenea el conduce meditatii de pace pentru oficialitatile guvernamentale la Congresul Statelor Unite din Washington, D. C., si de curand a fost invitat sa inaugureze o serie de meditatii in Parlamentul Marii Britanii.

 In plus, Sri Chinmoy duce o viata activa, demonstrand cu stralucire ca spiritualitatea nu este o evadare din lume ci o transformare a ei. El scrie carti, picteaza tablouri mistice si compune muzica devotionala.

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000A15
Anul aparitiei
2003
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
Hinduism (yoga), Hinduism (yoga) - MODERN, MODERN
Limba
Romana
Nr. pagini
168
ISBN
973-9453-57-1
Traducator
Cristian Ichim

Articole