15%

Destramarea curcubeului

Stiinta, iluzie si fascinatie

Richard Dawkins (Autor)

Folosindu-se de proza expresiva - patrunzatoare si atragatoare ce i-a dat renumele de care se bucura - Dawkins discuta cele mai importante si mai graitoare subiecte din stiinta moderna - de la astronomie si genetica la limbaj si realitatea virtuala.

Stoc limitat
Destramarea curcubeului - Stiinta, iluzie si fascinatie
34,85 RON 41,00 RON
(-15%)
34,85 RON 41,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
MATHESIS
Anul publicarii
2016
Coperta
Brosata
Format
14 x 21 cm.
Numar pagini
368
ISBN
978-973-111-599-3
Cod Bare EAN
5948417280125

Descriere

Am putea spune oare ca Newton a „destramat curcubeul”, reducandu-l la culorile sale prismatice, dupa cum sustinea Keats? Cu alte cuvinte, a sfaramat el frumusetea? Departe de asa ceva, afirma renumitul om de stiinta Richard Dawkins; „destramarea” prilejuita de cercetarea lui Newton este cheia unei mari parti a astronomiei si a minunatei poezii a cosmologiei moderne. Misterele nu isi pierd poezia pentru ca sunt rezolvate: solutia este de multe ori mai frumoasa decat enigma, descoperind mistere si mai adanci.

Folosindu-se de proza expresiva, patrunzatoare si atragatoare ce i-a dat renumele de care se bucura, Dawkins discuta cele mai importante si mai graitoare subiecte din stiinta moderna, de la astronomie si genetica la limbaj si realitatea virtuala, combinandu-le intr-o afirmare si o recunoastere fara precedent a aplecarii umane catre descoperire si mirare. Richard Dawkins a fost menit sa scrie aceasta carte: o stralucita evaluare a naturii (si a denaturarii) stiintei, un tribut adresat stiintei nu pentru ca este folositoare, ci pentru ca este inaltatoare.

*

„Sentimentul de fascinatie reverentioasa pe care ni-l insufla stiinta este una dintre cele mai inalte experiente de care psihicul uman este capabil. Este o pasiune estetica profunda, comparabila cu cea nascuta de cea mai aleasa muzica si poezie. Este unul dintre lucrurile care fac intr-adevar ca viata sa merite traita si ne da acest sentiment chiar si mai eficient atunci cand reuseste sa ne convinga ca timpul pe care-l avem de trait este finit.”

Richard Dawkins, Destramarea curcubeului

*

„Destramarea curcubeului este o scrisoare de dragoste adresata stiintei, o incercare de a contrazice perspectiva potrivit careia stiinta este rece si lipsita de sensibilitate estetica . . . Stilul lui Dawkins surprinde foarte bine drama stiintei. Bogata in metafore, plina de argumente pasionante, de umor fin, de exemple atractive si de conexiuni neasteptate, proza lui Dawkins poate fi hipnotizanta.”

San Francisco Chronicle


Richard Dawkins

Richard Dawkins, nascut in Nairobi, Kenya, in 1941, a predat zoologie la Universitatea California, la Berkeley si la Universitatea Oxford, fiind profesor la Catedra pentru Popularizarea Stiintei „Charles Simonyi” din cadrul Universitatii Oxford, din anul 1995 pana in anul 2008, iar in prezent se afla in fruntea Fundatiei Richard Dawkins pentru Ratiune si Stiinta. Printre cartile publicate pana acum se numara: The Selfish Gene (1976), The Extended Phenotype (1982), The Blind Watchmaker (1986), River Out of Eden (1995), Climbing Mount Improbable (1996), A Devil's Chaplain (2003) The Ancestor’s Tale (2004), The God Delusion (2006), The Greatest Show on Earth (2009), The Magic of Reality (2011), An Appetite for Wonder (2013), Brief Candle in the Dark (2015).

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00TH012
Anul aparitiei
2016
Tip coperta
Brosata
Format
14 x 21 cm.
Titlul original
Unweaving the Rainbow. Science, Delusion and the Appetite for Wonder
Teme de interes
Carl Sagan - Stiinta ca lumina in intuneric, Stiinta pe intelesul tuturor, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
368
ISBN
978-973-111-599-3
Traducator
Gabriela Deniz

Articole

  • Salonul ducilor de Richard Dawkins
    Salonul ducilor de Richard Dawkins
    Poetii stiu cel mai bine cum sa rupa valul anesteziei familiarului. Este domeniul lor. Dar poetii, prea multi dintre ei si pentru prea mult timp, au scapat din vedere comoara de inspiratie oferita de...