15%

Creatia

Un apel pentru salvarea vietii pe Pamant

In aceasta lucrare indrazneata, Edward O. Wilson propune o alianta intre stiinta si religie pentru a salva biodiversitatea care dispare pe Pamant. Creatia este cea mai importanta lucrare a lui E. O. Wilson, o carte despre soarta pamantului si supravietuirea planetei noastre. Wilson, de doua ori castigator al Premiului Pulitzer, incearca noua sa revolutie sociala punand o punte intre lumile aparent ireconciliabile ale fundamentalismului si stiintei.

Niciodata pesimist, Wilson afirma ca exista solutii care ar putea salva planeta si crede ca viziunea pe care o prezinta in Creatia este una pe care atat oamenii de stiinta, cat si pastorii o pot accepta si la care pot lucra impreuna, in ciuda diferentelor lor ideologice fundamentale.

Stoc limitat
Creatia - Un apel pentru salvarea vietii pe Pamant
22,10 RON 26,00 RON
(-15%)
22,10 RON 26,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
MATHESIS
Anul publicarii
2014
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
224
ISBN
978-973-111-477-4
Cod Bare EAN
5948417280095

Descriere

In aceasta opera plina de pasiune, E. O. Wilson, biolog de renume mondial si castigator al premiului Pulitzer (pentru cartea Despre natura umana), propune un parteneriat istoric intre oameni de stiinta si lideri religiosi in vederea conservarii biodiversitatii amenintate a Pamantului. Pamantul nostru, Creatia insasi, se afla intr-un mare pericol, scrie Wilson. Si numai lucrand impreuna putem spera ca vom salva si proteja multimea uriasa de forme de viata care continua sa infloreasca pe planeta noastra in pofida distrugerii nestavilite provocata de mana omului.


„Rareori diferenta dintre stiinta seculara si religia revelata a fost depasita atat de gratios.”

Robert Lee Holtz, Los Angeles Times Book Review

„Lucrarea inteleapta si minunata a unui om cu adevarat invatat”.

Matthew Scully, New York Times Book Review

„Frumoasa si pasionala”.

David B. Williams, Seattle Times

„Unul dintre cei mai mari ganditori ai nostri spune ca nu putem salva pamantul decat incepand cu cei mai mici locuitori ai sai... Citeste aceasta carte.”

The Times (Londra)

„Daca omenirea gaseste o modalitate de a trai in pace impreuna si in armonie cu natura, E. O. Wilson va fi jucat un rol unic in acea eliberare.”

Jeffrey Sachs
Edward O. Wilson

 Edward O. Wilson este considerat unul din cei importanti biologi si naturalisti ai lumii. Isi incepe cariera stiintifica, inca din adolescenta, prin studierea furnicilor si devine entomolog de renume mondial, fiind cel care a descoperit si decodat mare parte a sistemului de comunicare bazat pe feromoni al furnicilor. Este de doua ori laureat al premiului Pulitzer - o data pentru lucrarea tradusa aici si o data pentru lucrarea The Ants - si a impartit premiul Crafoord cu biologul american Paul Ehrlich, un premiu care se acorda din partea Asociatiei Regale Suedeze pentru Stiinta pentru recunoasterea meritelor oamenilor de stiinta din domenii care nu sunt vizate de premiul Nobel. Autor al peste douazeci de titluri, un mare inovator al conceptelor si ideilor, este promotorul unei noi paradigme a umanismului si adeptul sintezei in stiinta, considerand ca aceasta trebuie sa subscrie la efortul general uman de cunoastere a lumii, care reuneste atat stiintele naturii, stiintele exacte, cat si domeniile umaniste, cum sunt filosofia, antropologia, psihologia si sociologia.

 

Alte titluri:

The Theory of Island Biogeography, 1967, Princeton University Press cu Robert H. MacArthur

The Insect Societies, 1971, Harvard University Press

Sociobiology: The New Synthesis, 1975, Harvard University Press

On Human Nature, 1979, Harvard University Press

Genes, Mind and Culture: The coevolutionary process, 1981, Harvard University Press

Promethean fire: reflections on the origin of mind, 1983, Harvard University Press

Biophilia, 1984, Harvard University Press

Success and Dominance in Ecosystems: The Case of the Social Insects, 1990, Inter-Research

The Ants, 1990, Harvard University Press, Pulitzer Prize, cu Bert Holldobler

Naturalist, 1994, Shearwater Books

In Search of Nature, 1996, Shearwater Books, cu Laura Simonds Southworth

Consilience: The Unity of Knowledge, 1998, Knopf

The Future of Life, 2002, Knopf

The Superorganism: The Beauty, Elegance, and Strangeness of Insect Societies, 2009, W.W. Norton & Company, Inc. cu Bert Holldobler

Anthill: A Novel, April 2010, W. W. Norton & Company, Inc.

Kingdom of Ants: Jose Celestino Mutis and the Dawn of Natural History in the New World, 2010, Johns Hopkins University Press, Baltimore, cu Jose Mar

Alte carti de Edward O. Wilson

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00TH009
Anul aparitiei
2014
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
The Creation: An Appeal to Save Life on Earth
Teme de interes
Carl Sagan - Stiinta ca lumina in intuneric, Pierdere si transformare, Selectia editorului, Stiinta pe intelesul tuturor, Weekendul Darwin, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
224
ISBN
978-973-111-477-4
Traducator
Alexandru Anghel

Articole