15%

Mindfulness in actiune

Dezvoltarea armonioasa cu ajutorul meditatiei si a prezentei constiente

Chogyam Trungpa (Autor)

Cartea se concentreaza asupra practicii meditatiei ca instrument pentru dezvoltarea starii de mindfulness (atentia deplina) si exploreaza modul in care starea de mindfulness si de constienta ne influenteaza viata de zi cu zi.

Disponibil in stoc
Mindfulness in actiune - Dezvoltarea armonioasa cu ajutorul meditatiei si a prezentei constiente
28,90 RON 34,00 RON
(-15%)
28,90 RON 34,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
MINDFULNESS
Anul publicarii
2018
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
240
ISBN
978-973-111-714-0
Cod Bare EAN
5948417480075

Descriere

Mindfulness in actiune. Dezvoltarea armonioasa cu ajutorul meditatiei si a prezentei constiente este, asa cum sugereaza si titlul, o carte despre mindfulness si despre aplicarea acestei stari in contextul intregii noastre vieti. Cartea se concentreaza asupra practicii meditatiei ca instrument pentru dezvoltarea starii de mindfulness (atentia deplina) si exploreaza modul in care starea de mindfulness si de constienta ne influenteaza viata de zi cu zi. Este o carte dedicata celor care doresc sa exploreze starea de mindfulness prin intermediul practicii meditatiei si care, de asemenea, doresc sa aplice intelepciunea provenita din meditatie in viata cotidiana.

Una dintre cele mai bune introduceri in practica mindfulness. Este o carte accesibila, diferita de lucrarile de pana acum, o carte ce contine sfaturi concrete cu privire la modul in care putem implementa starea de constientizare si blandetea in aglomeratia preocuparilor cotidiene şi presiunea provocata de ele... ceea ce va contribui, intr-un final, la reducerea nivelului de anxietate al societatii noastre, ca ansamblu.

– Tim Ryan, membru al Camerei Reprezentantilor (Statele Unite ale Americii), autor al lucrarii A Mindful Nation

In cartea „Mindfulness in actiune", Chögyam Trungpa – un maestru in practica meditatiei – ne demonstreaza, intr-un limbaj uimitor de simplu, faptul ca starea de mindfulness nu reprezinta un eveniment singular, ci este, mai degraba, o calatorie a descoperirii de sine, care ne va sprijini de-a lungul intregii vieti.

– Barry Boyce, redactor-sef al revistei Mindful

In aceasta carte, Chögyam Trungpa ne arata ca practicand meditatia ne putem reconecta cu blandetea profunda si intelepciunea luminoasa proprii fiintei umane. Indiferent daca suntem incepatori in meditatia mindfulness sau suntem nişte practicanti avansati, textul de fata este indispensabil pentru a afla cum ne deschidem fata de vastitatea si frumusetea vietii de zi cu zi.

– Michael Carroll, autorul cartii Awake at Work

Puternica prezenta a lui Chögyam Trungpa, intelepciunea sa apriga, compasiunea sa sincera si iubitoare, inegalabilul şi fabulosul sau simt al umorului, [precum] si parerile sale cu privire la starea Americii pot fi percepute foarte intens in aceasta carte. Nu-mi pot imagina, in acest moment, o carte mai valoroasa.

– Mirabai Bush, cofondator al Center for Contemplative Mind in Society

Cand am citit „Mindfulness in actiune" am avut senzatia ca stau de vorba cu un bun prieten. Glasul sau blajin, cuvintele alese cu grija si gama larga a subiectelor aduse in discutie reprezinta un cadou minunat, atat pentru cei aflati la inceput de drum, cat si pentru cei cu o bogata experienta in practica meditatiei, indiferent de traditiile din care ei provin.

– Sharon Salzberg, cofondatoare a Insight Meditation Society si autoare a cartii Real Happiness at Work

CUPRINS

Prefata editorului american .......... 9

Partea intai
A DEVENI PRIETEN CU TINE INSUTI .......... 15

1. Meditatia. O relatie intima cu noi insine .......... 17
2. Descoperirea capacitatii noastre de a iubi .......... 24
3. Cum sa meditezi .......... 31
4. Ursuletul de plus al respiratiei .......... 46
5. Plictiseala racoritoare .......... 51
6. Blandetea .......... 56
7. Rinocerul si papagalul .......... 61
8. Momentul prezent .......... 66
9. Puntea compasiunii .......... 74

Partea a doua
FUNDAMENTELE STARII DE MINDFULNESS .......... 81

10. Primul gand .......... 83
11. Aprecierea .......... 93
12. Forta vietii .......... 100
13. Disciplina spontana .......... 109
14. Atingand suprafata mintii .......... 119
15. Reamintirea .......... 127

Partea a treia
MINDFULNESS IN ACTIUNE .......... 135

16. Atinge si detaseaza-te .......... 137
17. Meditatia si cel de-al patrulea moment .......... 148
18. Sabia din inima .......... 157
19. Galaxii de stele, fire de nisip .......... 166
20. Granita emotiilor noastre .......... 177
21. Miezul emotiilor .......... 187
22. O lume constienta .......... 195

Postfata editorului american .......... 207
Multumiri .......... 226
Surse .......... 230
Chögyam Trungpa. O scurta biografie .......... 235


Chogyam Trungpa

Venerabilul Chögyam Trungpa (1939-1987) s-a nascut in provincia Kham din estul Tibetului, in 1940. La doar 13 luni, Chögyam Trungpa a fost recunoscut drept un mare tulku, sau maestru intrupat. La varsta de 8 ani, Trungpa Rinpoche a fost hirotonisit si a devenit calugar incepator. In urma hirotonisirii, s-a angajat intr-un studiu intens si in practica disciplinelor monahale traditionale. In 1970, s-a casatorit cu o tanara englezoaica, Diana Pybus, iar cei doi s-au mutat in America de Nord. In timpul celor 17 ani in care a predat in America de Nord, Trungpa Rinpoche a capatat reputatia unui profesor dinamic si dispus sa dialogheze cu elevii. A fost un pionier, unul dintre primii dascali budisti tibetani din America de Nord, precedandu-i cu cativa ani. In multiplele sale calatorii prin America de Nord si Europa, a sustinut mii de prelegeri si sute de seminarii. A infiintat centre importante in Vermont, Colorado si Noua Scotie, precum si alte centre mai mici de meditatie si studiu in orase din America de Nord si Europa. In 1973, a fost format un corp administrativ central al acestei retele, numit Vajradhatu.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00MF007
Anul aparitiei
2018
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Traduceri posibile ale titlului
Mindfulness in actiune: cum sa devii prieten cu tine practicand mindfulness si prezenta zi de zi
Titlul original
Mindfulness in Action: Making Friends with Yourself through Meditation and Everyday Awareness
Teme de interes
Budism (budismul tibetan), Budism (budismul tibetan) - MODERN, Ce ne transmite budismul?, DOMENIU MINDFULNESS, Invataturile Maestrilor Spirituali, MODERN, Obiective si intentii pentru 2021, Practica spirituala in diverse traditii, Rutine pentru o stare de bine, Sanatate si imunitate, Zilele Sanatatii Mintale, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
240
ISBN
978-973-111-714-0
Traducator
Marilena Constantinescu

Articole

  • Cum ne dam viata mai incet?
    Cum ne dam viata mai incet?
    Traim repede. Ne grabim sa mancam, sa ajungem la birou, sa iubim, sa ne culcam copiii, sa ne realizam sarcinile zilnice. Ne grabim sa fim si sfarsim prin a fi extenuati. Nu stiu daca furnicile sunt...