60%

Mindfulness: Nasterea constienta

Antrenarea mintii, corpului si inimii inainte si dupa nastere

Nancy Bardacke (Autor)

Nancy Bardacke - moasa acreditata - cu o experienta de peste patruzeci de ani si profesoara de mindfulness - ofera in acest volum un program inovator - bazat pe cercetari de ultima ora in domeniul neurostiintelor - al medicinei integrative si pe tehnicile atentiei constiente - pentru va ajuta sa pastrati o stare de spirit senina si sa va mentineti calmul in aceasta perioada plina de provocari.

Disponibil in stoc
Mindfulness: Nasterea constienta - Antrenarea mintii, corpului si inimii inainte si dupa nastere
23,60 RON 59,00 RON
(-60%)
23,60 RON 59,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
MINDFULNESS
Anul publicarii
2018
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
560
ISBN
978-973-111-655-6
Cod Bare EAN
5948417480099

Descriere

RECOMANDAT de:

Sarcina si nasterea vor fi intotdeauna etape de viata pline de intrebari, temeri, sperante si asteptari. Tocmai de aceea femeile care asteapta un copil si partenerii lor au nevoie de cât mai mult sprijin. Nancy Bardacke, moasa acreditata, cu o experienta de peste patruzeci de ani si profesoara de mindfulness, ofera in acest volum un program inovator, bazat pe cercetari de ultima ora in domeniul neurostiintelor, al medicinei integrative si pe tehnicile atentiei constiente, pentru va ajuta sa pastrati o stare de spirit senina si sa va mentineti calmul in aceasta perioada plina de provocari.

Punând in practica exercitiile si principiile prezentate in Mindfulness: Nasterea constienta, vei reusi sa:
• Deveniti mai increzatori si sa depasiti teama de nastere
• Apelati la resursele dumneavoastra interioare pentru a gestiona durerea
• Imbunatatiti comunicarea si cooperarea in cuplul dumneavoastra
• Deprindeti abilitati de reducere a stresului, pentru o viata echilibrata si un parentaj intelept

*

„Introducerea practicii mindfulness in procesul nasterii este o interventie laudabila: in acest fel, nivelul de teama si de stres va fi mult diminuat, iar experienta nasterii va fi mai plina de satisfactii pentru toti cei implicati. Nu este nevoie decat sa aplicaţi tehnicile pe care Nancy Bardacke le explica foarte clar in aceasta carte. Mai mult decat atat, veti descoperi ca practica mindfulness se aplica la fel de bine in ceea ce priveste parentajul, dar si in privinta celorlalte aspecte ale vietii.”

Andrew Weil, MD, autor de mare succes aflat pe lista bestsellerurilor New York Times

„O carte frumos scrisa. Se intampla foarte rar sa avem parte de un moment in care se inregistreaza un progres real in domeniul obstetricii si parentajului. Practicile pe care le puteti gasi aici, care combina intelepciunea straveche cu stiinta moderna bazata pe dovezi empirice, va vor schimba viata. Este o carte ce trebuie sa fie cumparata atat de viitorii parinti, de moase sau de cadrele medicale implicate in procesul nasterii, cat si de oricare dintre noi, cei care dorim sa aruncam o privire asupra a ceea ce ne poate oferi marea invatatura a practicii mindfulness.”

Mark Williams, renumitul autor al bestsellerului The Mindful Way through Depression

„Mindfulness. Nasterea constienta reprezinta o contributie unica, pozitiva si bine-venita in lumea nasterilor. Atunci cand asist la o nastere in sectia de obstetrica, de cele mai multe ori imi dau seama care sunt elevii lui Nancy datorita atitudinii pe care o au şi faptului ca imbratiseaza cu entuziasm momentele travaliului, datorita concentrarii si capacitatii lor uimitoare de a face fata neasteptatelor dificultati. Recomand cu caldura aceasta carte tuturor femeilor gravide.”

Patricia A. Robertson, MD, profesor si medic curant cu specializarea obstetrica si ginecologie,
Universitatea din California, San Francisco


„In calitate de viitoare mama, am invatat sa abordez intr-o maniera constienta incertitudinile legate de nastere si de parentaj la cursul organizat de Nancy. In calitate de obstetrician, mi s-a parut ca este o idee nemaipomenita sa integrez aceste metode si in practica mea. Intelepciunea, umorul si compasiunea lui Nancy radiaza de-a lungul intregii carti, comunicandu-ne intr-o maniera accesibila profunzimea experientei sale. Cartea de fata este in fruntea listei de lecturi pe care le recomand tuturor pacientilor mei.”

Sarah Wilson, MD, Universitatea din California, San Francisco


„Pana sa fie publicata Mindfulness. Nasterea constienta, nu ati avut la dispozitie niste tehnici bune care sa va ajute sa abordati cu rezilienta schimbarile imprevizibile din timpul sarcinii si al nasterii. Prin utilizarea tehnicilor de mindfulness din aceasta carte, procesul sarcinii, cel al nasterii si cel al parentajului se transforma si, in loc sa reprezinte o serie de schimbari generatoare de stres, devin o calatorie plina de bucurie. Aceasta carte inlocuieste orice alta lucrare anterioara scrisa pentru femeile gravide.”

Tecoa L. King, CNM, MPH, redactor-adjunct al publicaţiei Journal of Midwifery & Women’s Health


Mindfulness. Nasterea constienta foloseste un amestec unic de meditatie, yoga si informatii stiintifice, pe care il transforma apoi intr-o abordare simpla si prietenoasa a maternitatii si a schimbarilor care apar in viata familiei dupa nasterea copilului. Este o modalitate practica de abordare a multiplelor intruziuni tehnologice, care reprezinta o parte covarsitoare a obstetricii moderne din ziua de azi.”

Douglas W. Laube, MD, fost presedinte al Colegiului American al Obstetricienilor si Ginecologilor


„Nancy a pus laolalta aspectele vietii sale personale de sotie, mama, bunica, moasa si practicanta a starii mindfulness si a conceput o carte dedicata viitorilor parinti. In plus, volumul ne ofera posibilitatea de a dobandi o serie de abilitati de care fiecare dintre noi va beneficia pe masura ce vom progresa de-a lungul propriei calatorii personale. Stiinta, povestea si tehnicile ce trebuie practicate pentru dobandirea acestor abilitati se impletesc perfect, angajand cititorul intr-o permanenta stare de atentie focalizata asupra respiratiei, in starea de a fi. Aceasta carte este un dar extrem de pretios.”

Sharon Schindler Rising, moasa, director executiv al Centering Healthcare Institute


C U P R I N S


Multumiri 13
Prefata 25
Introducere 31
Capitolul 1. Totul e in schimbare! 41
Capitolul 2. Pregatirea interioara inainte şi dupa naştere 56
Capitolul 3. Lumea intr-o stafida 76
Capitolul 4. Respiratia: un prieten pe viata 94
Capitolul 5. Practica formei corporale – scanarea corpului 115
Capitolul 6. Un duo dinamic: durerea si frica 132
Capitolul 7. Practicile mindfulness pentru gestionarea durerii 203
Capitolul 8. Practica yoga si nasterea 237
Capitolul 9. Aprofundarea si extinderea practicii: meditatia sezand 259
Capitolul 10. Atunci cand mergi, doar mergi; Atunci cand nasti, doar da nastere 274
Capitolul 11. Mindfulness in viata de zi cu zi 286
Capitolul 12. O zi dedicata practicii mindfulness 300
Capitolul 13. Stabilirea unei relatii de prietenie: mindfulness in relatia de cuplu 317
Capitolul 14. Totul se rezuma la bunatate 338
Capitolul 15. Pierdere, suferinta si vindecare cu ajutorul practicii mindfulness 362
Capitolul 16. Cauzele si conditiile 370
Capitolul 17. Bebelusul, profesorul tau de mindfulness 413
Capitolul 18. Alaptatul: un dans al conexiunii 436
Capitolul 19. Finaluri si inceputuri. Ultimul modul de curs 455
Capitolul 20. Viata de dupa nastere. Reuniunea 471
Capitolul 21. Nasterea practicii mindfulness 485
Epilog 512
Anexa A 519
Anexa B 531
Anexa C 540
Note 544


Nancy Bardacke

Nancy Bardacke, moasa, profesor de mindfulness si director fondator al Mindfulness-Based Childbirth and Parenting (MBCP), si-a oferit serviciile de asistenta la nastere incepand din anul 1971. In toata aceasta perioada de lucru ca moasa, Nancy a asistat la nasteri care au avut loc la domiciliu, in centre de nastere si in spitale. De asemenea, Nancy este o veche practicanta a meditatiei, care si-a inceput educatia si formarea profesionala in cadrul Programului de Reducere a Stresului prin Practica Mindfulness (MBSR), cu Jon Kabat-Zinn, Ph.D., in anul 1994. Dupa ce a predat cursul MBSR timp de cativa de ani, Nancy a inceput sa adapteze acest program la nevoile femeilor gravide si ale partenerilor lor, creand astfel programul MBCP. Incepand din anul 1998 si pana in prezent, de programul MBCP au beneficiat peste 1 000 de viitori parinti. Pe langa faptul ca este coordonatoarea programului MBCP in cadrul Centrului Osher pentru Medicina Integrativa al Centrului Medical de pe langa University of California, San Francisco, Nancy conduce ateliere de practica mindfulness atat pentru viitorii parinti, cat si pentru furnizorii de servicii medicale, precum si cursuri de formare pentru instructori MBCP in Statele Unite si peste hotare.


www.mindfulbirthing.org

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00MF009
Anul aparitiei
2018
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
MINDFUL BIRTHING: Training the Mind, Body and Heart for Childbirth and Beyond.
Teme de interes
De vorba cu femeia din tine, Parentaj, Parenting, Sanatate si imunitate, Trauma - obstacol sau oportunitate, Zilele Sanatatii Mintale, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
560
ISBN
978-973-111-655-6
Traducator
Marilena Constantinescu

Articole