Eliberarea de cunoscut
Eliberarea de cunoscut este o introducere in opera lui Krishnamurti si o sursa de intelepciune si inspiratie. Fiind o expunere succinta si fluida a filosofiei sale, volumul exploreaza in profunzime, dar accesibil multe dintre temele centrale ale invataturii sale. Capitolele includ Invatarea despre noi insine, Cunoasterea de sine, Campul constintei, Preocuparea de sine, Cautarea placerii, Violenta, Conflictele, Libertatea, Iubirea, Gandirea, Timpul.
Deschide usa catre transformarea societatii si relatiilor dintre oameni, cu un volum care ne invita sa privim in interior pentru a examina natura sinelui, si in exterior pentru a arata cum societatea poate fi schimbata in bine. Schimbandu-se mai intai pe ei insisi, indivizii pot schimba apoi structurile relatiilor lor si, in cele din urma, intreaga structura a societatii.


1-3 zile lucratoare

1-3 zile lucratoare

Stoc limitat







Frecvent citita impreuna cu:
Descriere
Jiddu Krishnamurti (1895-1986) este considerat de catre revista Time „unul dintre cei cinci sfinti ai secolului XX”, iar Dalai Lama l-a numit „unul dintre cei mai mari ganditori ai veacului nostru”.
In aceasta carte, Krishnamurti arata cum se pot elibera oamenii in mod radical si imediat de tirania asteptarilor. Timp de generatii ne-am lasat ghidati si modelati de schemele impuse de societate, de religie, de numeroase forme de autoritate. Krishnamurti sustine ca adevarul este viu si mereu in miscare, neavand un salas anume; prin urmare, nu exista autoritati de care sa depindem si care sa ne indrume. Eliberarea de cunoscut ne invata sa gandim si sa respingem fragmentarea propriei persoane, ipocrizia, goana dupa placere, fiind o invitatie la introspectie si sinceritate.
*
„Libertatea nu survine decat atunci cand actiunea urmeaza unei vederi clare; ea nu este niciodata instaurata printr-o revolta. A vedea cu claritate inseamna a actiona, iar aceasta actiune este la fel de instantanee ca atunci cand avem de-a face cu un pericol imediat. Atunci nu mai are loc niciun proces de cerebralizare, nicio controversa, nicio ezitare; pericolul insusi este cel care obliga la actiune. Prin urmare, a vedea inseamna in acelasi timp a actiona si a fi liber."
Jiddu Krishnamurti
Jiddu Krishnamurti
