15%

Avantajul Fericirii

De ce fericirea garanteaza succesul si cum sa ne antrenam creierul pentru a fi fericiti

Shawn Achor (Autor)

Intelepciunea conventionala sustine ca odata ce reusim, vom fi fericiti; ca, odata ce obtinem acea slujba grozava, castigam urmatoarea promovare, pierdem acele cinci kilograme, fericirea va urma. Dar stiinta dezvaluie ca aceasta formula este invechita: fericirea alimenteaza succesul, nu invers. Cercetarile arata ca angajatii fericiti sunt mai productivi, mai creativi si rezolva mai bine probleme decat colegii lor nefericiti. Si oamenii pozitivi sunt semnificativ mai sanatosi si mai putin stresati si se bucura de o interactiune sociala mai profunda decat oamenii mai putin pozitivi din jurul lor.

Bazandu-se pe studii stiintifice – inclusiv unul dintre cele mai mari cercetari efectuate vreodata asupra fericirii – si lucrari in salile de consilii si sali de clasa din patruzeci si doua de tari, Shawn Achor ne arata cum sa ne reconectam creierul pentru pozitivitate si optimism pentru a aduce avantajul fericirii in viata noastra, carierele noastre si chiar sanatatea noastra. 

Disponibil in stoc
Avantajul Fericirii - De ce fericirea garanteaza succesul si cum sa ne antrenam creierul pentru a fi fericiti
42,50 RON 50,00 RON
(-15%)
42,50 RON 50,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
ALTER EGO
Anul publicarii
2022
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
272
ISBN
978-973-111-934-2
Cod Bare EAN
5948417330172

Descriere

In volumul care a inspirat unul dintre cele mai populare discursuri marca TED Talks tinute vreodata, Shawn Achor dezvaluie in detaliu felul in care reconfigurarea creierului uman pentru a gasi calea catre fericire ne faciliteaza reusita atat in cariera, cat si in plan personal. Cartea de fata este rezultatul unor indelungi cercetari din domeniul neurostiintei si psihologiei pozitive, menite sa dea viata unei asa-zise „stiinte a fericirii”, si rodul unei bogate experiente de lucru cu studentii de la Harvard si ulterior cu managerii si angajatii unor faimoase companii listate in prestigioasa revista Fortune. „Avantajul Fericirii” este acum unul dintre cele mai de succes programe de training pentru corporatii, recunoscut ca atare la nivel mondial. Odata cu acest volum, Shawn aduce renumitul program de training mai aproape de fiecare dintre noi si ni-l face complet accesibil. Pasii catre cultivarea avantajului pe care il aduce starea de fericire in vietile noastre ne sunt explicati aici prin expunerea celor 7 Principii esentiale care ne ajuta sa demontam unul dintre cele mai daunatoare mituri ale culturii moderne, anume ca oamenii vin pe lume cu un set prestabilit de abilitati care nu pot fi schimbate.

Avantajul Fericirii este principiul de baza care presupune reeducarea creierului catre pozitivitate, lucru care ne poate da un avantaj biologic asupra unui creier negativ sau neutru. De aici decurg toate celelalte 6 Principii: Punctul de sprijin si Parghia – ajustarea conceptiilor asa incat sa obtinem mai multa implinire si prosperitate; Efectul Tetris – identificarea posibilitatilor pentru a vedea oportunitati in situatiile de viata; Caderea ascendenta implica identificarea unui traseu mental menit sa ne scoata din esec; Cercul lui Zorro ne invata cum sa ne concentram pe sarcini mici si usor de gestionat, extinzandu-ne treptat cercul pentru rezolvarea unora mai dificile; Regula celor 20 de secunde ne propune sa nu cedam tentatiei de a urma calea minimei rezistente; Investitia sociala ne aminteste ca oamenii de succes investesc in relatiile cu prieteni, colegi, membrii ai familiei si au intotdeauna o retea de suport social pe care se bazeaza. Aceste tehnici, care au trecut testul timpului si au fost temeinic verificate prin studii indelungate, daca sunt puse zilnic in aplicare, va vor ajuta sa va bucurati de un randament crescut la locul de munca, de mai multa armonie in familie, iar relatiile voastre cu oamenii in general se vor imbunatati. Shawn descrie fericirea ca pe o etica a muncii si instrumentul numit Avantajul Fericirii lucreaza mereu in favoarea celor care il pun la munca.


Pentru mine, fericirea este bucuria pe care o simtim prin straduinta de a ne realiza potentialul.

„Sunt facut pentru a fi nefericit”, „Calul batran cu greu se invata la ham”, „Unii oameni sunt cinici din nastere si nu se vor schimba niciodata”, „Femeile nu sunt bune la matematica”, „Pur si simplu nu sunt o persoana amuzanta”, „E o atleta innascuta”. Cam acestea sunt tiparele de gandire in cultura noastra. Potentialul nostru este determinat biologic. Odata ce creierul a ajuns la maturitate, este inutil sa mai incerci sa-l schimbi.


Fara capacitatea de a face schimbari pozitive durabile, o carte precum Avantajul Fericirii ar fi o gluma cruda – o incurajatoare bataie pe umar pentru aceia dintre noi deja fericiti si prosperi, dar inutila pentru ceilalti. La ce buna descoperirea ca fericirea stimuleaza succesul daca nu putem deveni efectiv mai fericiti? Dupa cum veti citi in urmatoarele sapte sectiuni, studiile au descoperit numeroase metode prin care ne putem reconfigura creierul pentru a avea o atitudine pozitiva, pentru a fi mai creativi, mai rezilienti si mai productivi, ca sa identificam mai multe posibilitati oriunde am privi. Intr-adevar, daca gandurile, activitatile zilnice si comportamentele noastre ne pot schimba creierul, marea intrebare nu este daca schimbarea este posibila, ci cat de mare poate fi schimbarea?

Shawn Achor

CUPRINS

MULȚUMIRI 7

PARTEA 1: PSIHOLOGIA POZITIVĂ ÎN ACȚIUNE

INTRODUCERE 13

CUM AM DESCOPERIT AVANTAJUL FERICIRII 15

AVANTAJUL FERICIRII ÎN ACȚIUNE 31

SCHIMBAREA ESTE POSIBILĂ 39

PARTEA 2: CELE 7 PRINCIPII

PRINCIPIUL # 1: AVANTAJUL FERICIRII 51

PRINCIPIUL #2: PUNCTUL DE SPRIJIN ȘI PÂRGHIA 83

PRINCIPIUL #3: EFECTUL TETRIS 113

PRINCIPIUL #4: CĂDEREA ASCENDENTĂ 135

PRINCIPIUL #5: CERCUL LUI ZORRO 161

PRINCIPIUL #6: REGULA CELOR 20 DE SECUNDE 181

PRINCIPIUL #7: INVESTIȚIA SOCIALĂ 211

PARTEA 3: EFECTUL DE UNDĂ

RĂSPÂNDIND AVANTAJUL FERICIRII LA MUNCĂ, ACASĂ ȘI MAI DEPARTE 245

GHID DE DISCUȚII PENTRU CLUBUL DE CARTE 259

INDEX


Shawn Achor

Shawn Achor este renumit ca autor american de bestsellere si speaker, sustinator al psihologiei pozitive. Cu o experienta bogata de doisprezece ani la Universitatea Harvard, autorul este considerat, in prezent, unul dintre cei mai mari specialisti pe plan international in materie de fericire si in relatia dintre fericire si succes. Studiul sau asupra conceptului de mindset a aparut pe coperta publicatiei Harvard Business Review, iar conferintele sale despre fericire au fost ascultate in peste 50 de tari, in timp ce programul pentru corporatii „Avantajul Fericirii” a fost implementat de manageri si medici de pe intreg cuprinsul lumii si a avut rezultate dintre cele mai benefice. 

Alte carti de Shawn Achor

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00AE017
Anul aparitiei
2022
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Traduceri posibile ale titlului
Avantajul de a fi fericit - Cum un creier pozitiv alimenteaza succesul in munca si in viata - Cele sapte principii ale psihologiei pozitive care alimenteaza succesul si performanta la locul de munca
Titlul original
The Happiness Advantage: How a Positive Brain Fuels Success in Work and Life - The Seven Principles of Positive Psychology That Fuel Success and Performance at Work
Teme de interes
titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
272
ISBN
978-973-111-934-2
Traducator
Walter Fotescu

Articole