15%

Mindfulness pe intelesul tuturor

Cartea Mindfulness pe intelesul tuturor este una dintre cele mai bine vandute si mai influente carti din sfera mindfulness. Autorul Bhante Gunaratana, calugar budist si renumit maestru in meditatie, ne conduce pas cu pas prin miturile, realitatile si beneficiile meditatiei si ale practicii mindfulness.

Dedicata atat celor care nu au nicio pregatire in meditatie, dar si practicantilor experimentati, cartea Mindfulness pe intelesul tuturor reprezinta un must-have pentru oricine doreste sa exploreze beneficiile meditatiei budiste fiind o resursa excelenta pentru a invata cum sa traiesti o viata mai productiva si mai echilibrata. O carte accesibila si practica despre cum sa practici mindfulness si meditatia in mod eficient, cu echilibrul potrivit de simplitate si profunzime.

Disponibil in stoc
Mindfulness pe intelesul tuturor
39,95 RON 47,00 RON
(-15%)
39,95 RON 47,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
DHAMMA
Anul publicarii
2023
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
256
ISBN
978-973-111-989-2
Cod Bare EAN
5948417570011

Descriere

Cu mai mult de un sfert de milion de exemplare vandute, Mindfulness pe intelesul tuturor este una dintre cele mai influente carti dedicate atentiei constiente si o excelenta introducere in meditatie. Este o carte pe care oamenii o citesc, o iubesc si si-o daruiesc unii altora – o carte despre care vorbesc si scriu, asupra careia reflecteaza si la care se intorc iar si iar.

Cu bine-cunoscuta claritate ce il caracterizeaza, Bhante Gunaratana ne poarta pas cu pas prin miturile, realitatile si beneficiile meditatiei si ale practicii mindfulness. Avem deja tot ceea ce ne trebuie pentru a trai o viata mai productiva si mai linistita, iar Bhante nu face decat sa ne arate fiecare instrument al meditatiei, sa ne explice la ce foloseste si cum sa il intrebuintam. Mindfulness pe intelesul tuturor este cartea care se adreseaza oricui doreste echilibru in viata sa, indiferent daca se afla acasa, la serviciu sau in vacanta.

 

„[Mindfulness pe intelesul tuturor este] o capodopera.”

Jon Kabat-Zinn 

„O carte clasica - una dintre cele mai bune surse in limba engleza - ce ofera explicatii autorizate asupra mindfulness.”

Daniel Goleman

 „O carte foarte valoroasa pentru incepatori… in special pentru oamenii care nu au acces la un maestru.”

Larry Rosenberg, autorul cartii Breath by Breath

 „Cartea aceasta este o adevarata Biblie a mindfulness-ului.”

Barry Boyce, editor al Mindful magazine si The Mindfulness Revolution

 „Mindfulness pe intelesul tuturor este uimitor de clara si de simpla.”

Joseph Goldstein, autorul cartii A Heart Full of Peace

 „Plina de miez si practica.”

Shambhala Sun

 

C U P R I N S

Prefata   7

Introducere: Buddhismul american    9

Meditatia  15

Ce nu este meditatia  29

Ce este meditatia     47

Atitudine     63

Practica    71

Ce sa faceti cu corpul    95

Ce trebuie sa faceti cu mintea     101

Structurarea meditatiei    117

Organizarea practicii    129

Confruntarea cu problemele    141

Confruntarea cu distragerile – I     167

Confruntarea cu distragerile – II    175

Atentia constienta (Sati)     199

Atentie constienta versus concentrare    215

Meditatia in viata de zi cu zi     227

Ce aveti de castigat din asta   245

Despre autor   254


Bhante Henepola Gunaratana

 

Venerabilul Bhante Henepola Gunaratana a fost hirotonit calugar budist la varsta de doisprezece ani in Malandeniya, Sri Lanka. In 1947, in Kandy, la varsta de douazeci de ani, i-a fost acordata o recunoastere si mai inalta. El si-a incheiat educatia si pregatirea scolara la Vidyasekhara Junior College din Gampaha, la Vidyalankara College din Kelaniya si la Buddhist Missionary College din Colombo. Ulterior, Bhante a calatorit in India, desfasurand timp de cinci ani o munca de misionariat pentru Mahabodhi Society, dedicandu-si activitatea oamenilor Harijana („de neatins” - clasa sociala Paria) din Sanchi, Delhi si Bombay. Mai tarziu, si-a petrecut zece ani ca misionar in Malaezia, in calitate de consilier pe teme religioase, la Sasana Abhivurdhiwardhana Society, Buddhist Missionary Society si Buddhist Youth Federation din Malaezia. A fost profesor la Kishon Dial School si la Temple Road Girls€™ School si decan al Institutului de Studii Budiste din Kuala Lumpur.

In 1968, la invitatia Societatii Sasana Sevaka, Venerabilul Gunaratana a venit in Statele Unite pentru a indeplini functia de Secretar General de Onoare al Societatii Budiste Vihara din Washington, D.C. In 1980 a fost numit presedinte al acestei Societati. In timpul anilor petrecuti la Vihara, a predat cursuri de budism, a condus retrageri de meditatie si a tinut prelegeri la scara larga in Statele Unite, Canada, Europa, Australia si Noua Zeelanda, Africa, si Asia. Pe langa acestea, intre 1973 si 1988, Venerabilul Gunaratana a fost reverend budist la Universitatea Americana.

Si-a continuat, de asemenea, interesele academice, obtinand licenta, masteratul si doctoratul in filozofie in cadrul Universitatii Americane. A predat cursuri despre budism la Universitatea Americana, la Universitatea din Georgetown si la Universitatea din Maryland. Cartile si articolele sale au fost publicate in Malaezia, India, Sri Lanka si Statele Unite ale Americii. Cartea sa Mindfulness pe intelesul tuturor a fost tradusa in mai multe limbi si publicata in intreaga lume. O traducere thailandeza prescurtata a fost selectata pentru a fi folosita in programa liceelor din Thailanda.

In anul 2000, Venerabilul Gunaratana a primit din partea institutiei Vidyalankara College (unde el insusi a studiat) un premiu pentru realizarile de exceptie pe care le-a avut de-a lungul vietii.

 

 Carti publicate:

- Mindfulness pe intelesul tuturor, Editura Herald, 2014

- Meditatie asupra perceptiei, Editura Herald, 2015

- Eight Mindful Steps to Happiness: Walking the Buddha's Path, 2001

- Beyond Mindfulness in Plain English: An Introductory Guide to Deeper States of Meditation - 2009

- The Path of Serenity and Insight - 2009

The Four Foundations of Mindfulness in Plain English - 2012

Alte carti de Bhante Henepola Gunaratana

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00DH001
Anul aparitiei
2023
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
MINDFULNESS IN PLAIN ENGLISH
Teme de interes
12 solutii pentru o vacanta in armonie, Budism (budism traditional), Budism (budism traditional) - MODERN, Ce ne transmite budismul?, DOMENIU MINDFULNESS, Invataturile Maestrilor Spirituali, MODERN, Obiective si intentii pentru 2021, Practica spirituala in diverse traditii, Sanatate si imunitate, Zilele Sanatatii Mintale, budism, titluri Herald
SKU editii anterioare
00AE006, 00MF002
ISBN editii anterioare
978-973-111-384-5, 978-973-111-616-7
Limba
Romana
Nr. pagini
256
ISBN
978-973-111-989-2
Cod bara editii anterioare
5948417330066, 5948417480029, 5948417490029
Traducator
Marilena Constantinescu

Articole