15%

Meditatie asupra perceptiei

Meditatie asupra perceptiei ne ofera posibilitatea de a merge dincolo de perceptia obisnuita si superficiala catre o perspectiva iluminata - lipsita de confuzie si nefericire.

Disponibil in stoc
Meditatie asupra perceptiei
23,80 RON 28,00 RON
(-15%)
23,80 RON 28,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
ALTER EGO
Anul publicarii
2015
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
192
ISBN
978-973-111-521-4
Cod Bare EAN
5948417330097

Descriere

In prezentul volum, Bhante Gunaratana, autorul bestseller-ului Mindfulness pe intelesul tuturor, propune practica buddhista a meditatiei asupra perceptiei pentru a afla cum modificarea propriei perspective ne poate transforma sanatatea mentala si fizica.

Perceptia - unul dintre componentele de baza ale corpului si mintii - poate fi atat o sursa a suferintei si durerii, cat si o sursa a fericirii si sanatatii. Traditia buddhista ne invata ca perceptia poate fi antrenata si in cele din urma purificata prin practica meditatiei. Cand intelegem modul in care perceptia ne afecteaza viata, o putem folosi, tot asa cum facem cu orice alt obiect al meditatiei, pentru a depasi tendinte nocive de gandire si actiune si pentru a dezvolta astfel stari mentale sanatoase.

Cele zece practici de vindecare care alcatuiesc meditatia asupra perceptiei formeaza un sistem cuprinzator de meditatie, combinand aspecte ce tin atat de meditatia samatha (meditatia „linistii”) cat si de meditatia vipassana. (meditatia „viziunii clare”). Samatha este folosita pentru a calma si a centra mintea, in timp ce vipassana este folosita pentru a intelege mai clar modul in care ne percepem de obicei pe noi insine si lumea din jur. Alternand intre aceste doua practici, persoanele care practica meditatia cultiva o perceptie purificata, dupa cum explica Buddha. In urma acestor eforturi, inaintam pe calea catre eliberarea de boala, confuzie si alte forme de suferinta metala si fizica.

Meditatie asupra perceptiei ne ofera posibilitatea de a merge dincolo de perceptia obisnuita si superficiala catre o perspectiva iluminata, lipsita de confuzie si nefericire.

Bhante Henepola Gunaratana

 

Venerabilul Bhante Henepola Gunaratana a fost hirotonit calugar budist la varsta de doisprezece ani in Malandeniya, Sri Lanka. In 1947, in Kandy, la varsta de douazeci de ani, i-a fost acordata o recunoastere si mai inalta. El si-a incheiat educatia si pregatirea scolara la Vidyasekhara Junior College din Gampaha, la Vidyalankara College din Kelaniya si la Buddhist Missionary College din Colombo. Ulterior, Bhante a calatorit in India, desfasurand timp de cinci ani o munca de misionariat pentru Mahabodhi Society, dedicandu-si activitatea oamenilor Harijana („de neatins” - clasa sociala Paria) din Sanchi, Delhi si Bombay. Mai tarziu, si-a petrecut zece ani ca misionar in Malaezia, in calitate de consilier pe teme religioase, la Sasana Abhivurdhiwardhana Society, Buddhist Missionary Society si Buddhist Youth Federation din Malaezia. A fost profesor la Kishon Dial School si la Temple Road Girls€™ School si decan al Institutului de Studii Budiste din Kuala Lumpur.

In 1968, la invitatia Societatii Sasana Sevaka, Venerabilul Gunaratana a venit in Statele Unite pentru a indeplini functia de Secretar General de Onoare al Societatii Budiste Vihara din Washington, D.C. In 1980 a fost numit presedinte al acestei Societati. In timpul anilor petrecuti la Vihara, a predat cursuri de budism, a condus retrageri de meditatie si a tinut prelegeri la scara larga in Statele Unite, Canada, Europa, Australia si Noua Zeelanda, Africa, si Asia. Pe langa acestea, intre 1973 si 1988, Venerabilul Gunaratana a fost reverend budist la Universitatea Americana.

Si-a continuat, de asemenea, interesele academice, obtinand licenta, masteratul si doctoratul in filozofie in cadrul Universitatii Americane. A predat cursuri despre budism la Universitatea Americana, la Universitatea din Georgetown si la Universitatea din Maryland. Cartile si articolele sale au fost publicate in Malaezia, India, Sri Lanka si Statele Unite ale Americii. Cartea sa Mindfulness pe intelesul tuturor a fost tradusa in mai multe limbi si publicata in intreaga lume. O traducere thailandeza prescurtata a fost selectata pentru a fi folosita in programa liceelor din Thailanda.

In anul 2000, Venerabilul Gunaratana a primit din partea institutiei Vidyalankara College (unde el insusi a studiat) un premiu pentru realizarile de exceptie pe care le-a avut de-a lungul vietii.

 

 Carti publicate:

- Mindfulness pe intelesul tuturor, Editura Herald, 2014

- Meditatie asupra perceptiei, Editura Herald, 2015

- Eight Mindful Steps to Happiness: Walking the Buddha's Path, 2001

- Beyond Mindfulness in Plain English: An Introductory Guide to Deeper States of Meditation - 2009

- The Path of Serenity and Insight - 2009

The Four Foundations of Mindfulness in Plain English - 2012

Alte carti de Bhante Henepola Gunaratana

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00AE009
Anul aparitiei
2015
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
MEDITATION ON PERCEPTION: The Healing Practices to Cultivate Mindfulness
Teme de interes
Ce ne transmite budismul?, DOMENIU MINDFULNESS, Invataturile Maestrilor Spirituali, Practica spirituala in diverse traditii, budism, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
192
ISBN
978-973-111-521-4

Articole