15%

Esenta invataturilor lui Buddha

De la suferinta la pace, bucurie si eliberare: Cele Patru Nobile Adevaruri, Calea Nobila Octupla si alte invataturi fundamentale

Thich Nhat Hanh (Autor)

Thich Nhat Hanh ne dezvaluie intr-un stil accesibil si plin de compasiune, esenta invataturilor budiste si cum acestea pot fi aplicate in viata de zi cu zi. Aceasta carte te va ajuta sa gasesti linistea interioara si sa descoperi un sens mai profund al vietii tale. Prin intermediul invataturilor sale profunde si practice, Thich Nhat Hanh exploreaza teme precum mindfulness, compasiunea, nonviolenta, si eliberarea de stres, oferind solutii practice pentru a ne transforma suferinta in pace, bucurie si eliberare. Ea poate fi o busola in calatoria ta spre o viata mai implinita si mai fericita.


Disponibil in stoc
Esenta invataturilor lui Buddha - De la suferinta la pace, bucurie si eliberare: Cele Patru Nobile Adevaruri, Calea Nobila Octupla si alte invataturi fundamentale
44,20 RON 52,00 RON
(-15%)
44,20 RON 52,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
DHAMMA
Anul publicarii
2023
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
336
ISBN
978-973-111-977-9
Cod Bare EAN
5948417570035

Descriere

Considerat unul dintre cei mai influenti invatatori budisti ai timpului nostru, cu un impact profund asupra vietii a milioane de oameni Thich Nhat Hanh este cunoscut in intreaga lume pentru activitatea sa de promovare a pacii, valorilor umane, practicilor de meditatie si mindfulness ca solutii concrete la provocarile crescande ale lumii in care traim. De-a lungul pretioasei sale existente, a sustinut perioada de retragere si conferinte in intreaga lume, a infiintat zeci de manastiri si centre de prectica budista si a fost nominalizat pentru a primi premiul Nobel pentru Pace.

Folosind o abordare accesibila si plina de compasiune, Thich Nhat Hanh ne indeamna prin intermediul acestei carti sa descoperim esenta profunda a invataturilor budiste si sa le aplicam zi de zi pentru a ne imbunatati viata si pentru a aduce beneficii celor din jurul nostru.

Cartea este un ghid esential pentru oricine cauta sa inteleaga mai profund invataturile budiste si sa se conecteze cu intelepciunea lor interioara. Cele Patru Nobile Adevaruri, Nobila Cale Octupla, Cele Trei Porti ale Eliberarii, Cele Trei Peceti ale Dharmei si cei Sapte Factori ai Trezirii – sunt doar cateva dintre conceptele budiste explicate cu claritate, care fac din aceasta carte un far calauzitor al gandirii budiste, atat pentru cei initiati cat si pentru incepatori.


„Thich Nhat Hanh ne arata legatura dintre pacea interioara personala si pacea pe pamant.”

Sanctitatea Sa Dalai Lama

„Cand apare un sentiment, Atentia Justa il identifica, recunoscand pur si simplu despre ce este vorba, constatand daca este placut, neplacut sau neutru. Atentia Justa este ca o mama. Cand copilul ei este linistit, mama il iubeste, dar mama il iubeste si cand copilul ei plange. Tot ceea ce are loc in corpul si in mintea noastra trebuie abordat in mod egal. Nu ne luptam cu ce apare in noi. Le uram bun venit sentimentelor noastre, dorind sa ne cunoastem mai bine. Apoi, data viitoare cand va aparea acel sentiment, il vom putea saluta cu o si mai mare stare de liniste interioara.”

„Nu este intotdeauna necesar sa ne ocupam direct de suferinta pe care o avem. Uneori o putem lasa sa ramana in stare latenta in constiinta noastra depozitara, accesand in schimb elementele revigorante si vindecatoare din noi si din jurul nostru, folosindu-ne de atentia constienta. Acestea vor avea grija de suferinta noastra, la fel cum anticorpii au grija de bacteriile care au intrat in sangele nostru. Atunci cand constatam ca semintele nesanatoase si-au facut aparitia, trebuie sa ne ocupam de ele. Cand semintele nesanatoase sunt in stare latenta, misiunea noastra este sa le ajutam sa doarma linistite si sa se transforme acolo unde se afla.”

Thich Nhat Hanh


CUPRINS

Partea intai
CELE PATRU ADEVARURI NOBILE

CAPITOLUL 1
Poarta catre inima lui Buddha

CAPITOLUL 2
Prima invatatura despre Dharma

CAPITOLUL 3
Cele Patru Adevaruri Nobile

CAPITOLUL 4
Intelegerea invataturilor lui Buddha

CAPITOLUL 5
Oare totul este suferinta?

CAPITOLUL 6
Oprire, relaxare, odihna, vindecare

CAPITOLUL 7
Atingerea suferintei

CAPITOLUL 8
Realizarea fericirii

Partea a doua
NOBILA CALE OCTUPLA

Nobila Cale Octupla

CAPITOLUL 9
Viziunea Justa

CAPITOLUL 10
Gandirea Justa

CAPITOLUL 11
Atentia Justa

CAPITOLUL 12
Vorbirea Justa

CAPITOLUL 13
Actiunea Justa

CAPITOLUL 14
Efortul Just

CAPITOLUL 15
Concentrarea Justa

CAPITOLUL 16
Mijloacele de Trai Juste


Partea a treia
ALTE INVATATURI BUDISTE DE BAZA

CAPITOLUL 17
Cele Doua Adevaruri

CAPITOLUL 18
Cele Trei Sigilii ale Dharma-ei

CAPITOLUL 19
Cele Trei Porti ale Eliberarii

CAPITOLUL 20
Cele trei corpuri ale lui Buddha

CAPITOLUL 21
Cele Trei Comori

CAPITOLUL 22
Cele Patru Atitudini Mentale Incomensurabile

CAPITOLUL 23
Cele Cinci Agregate

CAPITOLUL 24
Cele Cinci Puteri

CAPITOLUL 25
Cele Sase Paramita

CAPITOLUL 26
Cei Sapte Factori ai Trezirii

CAPITOLUL 27
Verigile Coaparitiei Interdependente

CAPITOLUL 28
Contactul cu Buddha din interiorul nostru

Partea a patra
DISCURSURI

Discurs despre punerea in miscare a rotii Dharma-ei Dhamma Cakka Pavattana Sutta

Discurs despre Cei Patruzeci de Factori Mahacattarisaka Sutta
Discurs despre Viziunea Justa Sammaditthi Sutta
Index


Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh (11 octombrie 1926 – 22 ianuarie 2022) a fost calugar budist, maestru spiritual, scriitor, pacifist si activist al miscarii pentru drepturile civile din Vietnam. Educat in spiritul traditiei budiste Mahayana, Maestrul Zen Thich Nhat Hanh a fost totodata si un pionier al implementarii practicilor de mindfulness in Vest.

In 1982 a fondat Plum Village, un centru de meditatie si comunitate monastica din sud-vestul Frantei care a devenit un centru important de invatare si practica a budismului. Fiind gazda a numeroase retrageri, centrul a devenit o casa pentru mii de oameni din intreaga lume care au dorit sa invete si sa practice arta de a trai constient.

In 1967 Martin Luther King, Jr. l-a nominalizat pe Thich Nhat Hanh la Premiul Nobel pentru Pace, descriindu-l drept „un apostol al pacii si al nonviolentei”. Thich Nhat Hanh a scris peste 100 de carti care au fost traduse in peste 40 de limbi. Printre cele mai cunoscute se numara The Miracle of Mindfulness, Peace is Every Step si The Heart of the Buddha's Teaching (Esenta invataturilor lui Buddha).

Thich Nhat Hanh a revenit in Vietnamul natal in 2018, dupa aproape 40 de ani in exil in Franta. La varsta de 95 de ani, Thich Nhat Hanh „a murit in pace” la templul Tu Hieu din orasul Hue, locul unde si-a inceput calatoria spirituala si centru al budismului vietnamez.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00DH003
Anul aparitiei
2023
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
The Heart of the Buddha's Teaching: Transforming Suffering into Peace, Joy, and Liberation
Limba
Romana
Nr. pagini
336
ISBN
978-973-111-977-9
Traducator
Marilena Constantinescu

Articole