15%
Bodhidharma

Marea Trezire

Categorii: Budism (zen) , Budism (zen) - CLASIC , CLASIC , Ce ne transmite budismul? , Invataturile Maestrilor Spirituali , titluri Herald

Pentru a-l gasi pe Buddha - trebuie sa va vedeti propria natura. Oricine isi vede propria natura este Buddha. Daca nu va vedeti propria natura - invocarea lui Buddha - recitarea sutrelor - inchinarea ofrandelor si respectarea preceptelor sunt toate zadarnice. Invocarea lui Buddha creeaza karma buna; recitarea sutrelor dezvolta o memorie buna; respectarea preceptelor provoaca o renastere buna; iar ofrandele - neindoielnic - aduc binecuvantari mai tarziu. Dar nimic [din toate astea] nu duce la Iluminare.

Disponibil in stoc
Marea Trezire
Pentru a-l gasi pe Buddha - trebuie sa va vedeti propria natura. Oricine isi ved...
25,50 RON 30,00 RON
(-15%)
25,50 RON 30,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Adevarata Cale este neasemuita. Ea nu poate fi descrisa in cuvinte. La ce bun scripturile? Cel care isi vede propria natura afla Calea, chiar daca nu stie sa citeasca... Adevarul ultim este dincolo de cuvinte. Doctrinele sunt cuvinte. Ele nu sunt Calea. Calea este fara cuvinte. Cuvintele sunt iluzii. Ele nu se deosebesc de lucrurile ce se ivesc in visele voastre de peste noapte. Nu cautati placere in astfel de lucruri. Ele nu sunt altceva decat leagan pentru renastere. Nu va atasati de aparente si veti depasi toate obstacolele. Calea este fundamental perfecta. Ea n-are nevoie sa fie imbunatatita. Calea n-are forma sau sunet. A o percepe este lucru greu si subtil.

Bodhidharma


Maestrul Bodhidharma venea din sudul Indiei și era al treilea fiu al unui rege local. Inteligenta lui era foarte vie și limpede, și el a inteles profund [invataturile] ce i-au fost predate. El voia sa urmeze [doctrina] Marelui Vehicul și de aceea a parasit viata de laic, devenind calugar. El a ingrijit samanta intelepciunii si a facut-o sa infloreasca. Cu cea mai profunda minte vida si linistita, el a patruns intelesul lucrurilor si a deslusit fenomenele lumii. Atat inlauntru, cat si in afara, el era limpezit cu privire la toate. Virtutea lui a mers dincolo de cele lumesti: compasiunea si intelegerea sa au ajuns in fiecare colt al lumii.


Fragment din biografia [lui Bodhidharma], in Continuare la vietile calugarilor eminenti de Tao Yuan.


Pentru a-l gasi pe Buddha, trebuie sa va vedeti propria natura. Oricine isi vede propria natura este Buddha. Daca nu va vedeti propria natura, invocarea lui Buddha, recitarea sutrelor, inchinarea ofrandelor si respectarea preceptelor sunt toate zadarnice. Invocarea lui Buddha creeaza karma buna, recitarea sutrelor dezvolta o memorie buna, respectarea preceptelor provoaca o renastere buna, iar ofrandele, neindoielnic, aduc binecuvantari mai tarziu. Dar nimic [din toate astea] nu duce la Iluminare.

Bodhidharma

CUPRINS


INTRODUCERE


Cuvant inainte ..................... 5
Analele maestrilor si discipolilor din Lanka ..................... 21
Bodhidharma sau satoriul adevarului cosmic ..................... 37


TRATATELE LUI BODHIDHARMA
Principiile Practicii ..................... 45
Dincolo de gandire ..................... 51
Despre Trezire ..................... 80
Contemplarea mintii ..................... 93


ANEXA 1
Patriarhul Ch’an Hui Ko (EKA) ..................... 139
Despre iluminarea mintii (Predica a lui Hui Ko) ..................... 143


ANEXA 2
Tratat despre Scoala iluminarii spontane a Marelui Vehicul ..................... 155
Glosar de termeni chinezi ..................... 204
Glosar de termeni sanskriti ..................... 212
Transmisia Zenului in India ..................... 219
Transmisia Zenului in China ..................... 220

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000E034
Colectia
ZEN
Autor
Bodhidharma
Anul aparitiei
2018
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
Budism (zen), Budism (zen) - CLASIC, CLASIC, Ce ne transmite budismul?, Invataturile Maestrilor Spirituali, titluri Herald
SKU editii anterioare
000E06, 000E21
ISBN editii anterioare
973-9453-35-x, 978-973-111-389-0
Limba
Romana
Nr. pagini
240
ISBN
978-973-111-676-1
Cod bara editii anterioare
5948417050063, 5948417050216
Traducator
Radu Duma