15%

Peripetiile lui Nastratin Hogea

Nastratin Hogea a fost un invatator si un cleric musulman stiutor de carte - care a ramas faimos prin scurte povestiri satirice. In aceste scurte povestiri cu talc - el incurajeaza cinstea si adevarul in defavoarea minciunii si a nedreptatii - indiferent de clasa sociala din care provin oamenii.

El a fost un simbol al inteligentei si al libertatii de gandire si ne-a lasat o mostenire valoroasa de invataminte. Prin temele pe care el le-a abordat cu intelepciune si umor el transmite atat copiiilor cat si adultilor valori precum:

  • setea permanenta de cunoastere
  • asumarea responsabilitatilor propriilor actiuni sau destin
  • descoperirea increderii in sine
  • gasirea unoi cai ingenioase de a surmonta limitarile care apar din exterior si o cale catre dreptate

Disponibil in stoc
Peripetiile lui Nastratin Hogea
30,60 RON 36,00 RON
(-15%)
30,60 RON 36,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
INTELEPCIUNEA INIMII
Anul publicarii
2019
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
272
ISBN
978-973-111-637-2
Cod Bare EAN
5948417490012

Descriere

Nastratin Hogea a fost un invatator si un cleric musulman stiutor de carte, care a ramas faimos prin scurte povestiri satirice. In aceste scurte povestiri cu talc, el incurajeaza cinstea si adevarul in defavoarea minciunii si a nedreptatii, indiferent de clasa sociala din care provin oamenii. Nastratin are intotdeauna raspunsul pregatit, da dovada de istetime si de intelepciune, imbina umorul si corectitudinea.

De-a lungul generatiilor, noi si noi povestiri au fost adaugate, altele au fost modificate, iar personajul si povestile sale s-au raspandit si in alte regiuni. Dintre miile de povestiri de astazi, nu se poate spune care sunt originale si care au fost adaugate ulterior. Temele povestirilor au devenit o parte a folclorului multor popoare si exprima imaginatia colectiva a mai multor culturi. Desi numeroase povestiri il ilustreaza pe Nastratin in satul sau in orasul sau natal, ele fac referire la concepte atemporale. Acestea infatiseaza un tip de intelepciune populara viguroasa care triumfa in fata tuturor incercarilor si nedreptatilor la care sunt supusi oamenii.

Mihai Cernatescu

Printre temele abordate de Nastratin Hogea se numara:

  • Intelepciunea si umorul: Nastratin Hogea a fost un maestru al ironiei si al umorului, dar intotdeauna a stiut cum sa aduca intelepciunea in discutie. El ne-a invatat ca putem fi intelepti si totusi sa ne distram si sa ne bucuram de viata.
  • Aprecierea cunoasterii: fiind un etern cautator de cunoastere, el a invatat ca intotdeauna exista mai mult de invatat si ca trebuie sa apreciem si sa cautam cunoasterea.
  • Infruntarea autoritatii: Nastratin Hogea a fost un maestru al gasirii unor solutii ingenioase pentru a scapa de sub autoritatea si controlul celor puternici si bogati. El ne-a aratat ca exista intotdeauna o cale de a ne ridica impotriva celor care ne opresc si ne limiteaza.
  • Responsabilitatea personala: Nastratin Hogea a invatat ca suntem responsabili pentru propriile noastre alegeri si actiuni. El ne-a aratat ca trebuie sa fim responsabili si sa ne asumam consecintele propriilor noastre decizii.
  • Increderea in sine: Nastratin Hogea a fost un exemplu de incredere in sine si de curaj. El a aratat ca putem realiza orice ne propunem daca avem incredere in propriile noastre forte si ca trebuie sa fim curajosi in fata provocarilor.

In general, Nastratin Hogea a transmis o varietate de invataturi prin intermediul povestirilor sale pline de intelepciune si umor. El a fost un simbol al inteligentei si al libertatii de gandire si ne-a lasat o mostenire valoroasa de invataminte.


Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00CS001
Anul aparitiei
2019
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
Pe calea Inimii, Ziua limbii persane, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
272
ISBN
978-973-111-637-2
Traducator
Mihai Cernatescu

Articole