TREZIREA

Ghid pentru o spiritualitate fara religie

Sam Harris (Autor)

Cei care vor spiritualitate fara religie vor gasi in noua carte a lui Sam Harris un ghid desavarsit pentru meditatie ca practica spirituala rationala informata de neurostiinta si psihologie.

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
TREZIREA - Ghid pentru o spiritualitate fara religie
Colectia
ALTER EGO
Anul publicarii
2015
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
304
ISBN
978-973-111-494-1
Cod Bare EAN
5948417330059

Descriere

Cei care vor spiritualitate fara religie vor gasi in noua carte a lui Sam Harris un ghid desavarsit pentru meditatie ca practica spirituala rationala informata de neurostiinta si psihologie. Scrisa de neurosavantul si renumitul autor de bestselleruri New York Times, Sam Harris, Trezirea se adreseaza celor care nu urmeaza nici o religie, dar care banuiesc ca Isus, Buddha, Laozi, Rumi si alti sfinti si intelepti din istorie nu au avut cum sa fie cu totii epileptici, schizofrenici sau sarlatani. Pe parcursul cartii, Harris argumenteaza ca in experientele unor astfel de contemplativi pot fi gasite adevaruri importante - si ca astfel intelegerea realitatii presupune mai multe lucruri decat admit in general stiinta si cultura seculara.

Trezirea este in parte jurnalul unei cautari si in parte o explorare a fundamentelor stiintifice ale spiritualitatii. Nici o alta carte nu asociaza mai bine intelepciunea contemplativa cu stiinta moderna si nici un alt autor in afara de Harris - om de stiinta, filosof si renumit sceptic - nu ar fi putut sa o scrie.

Sam Harris

Sam Harris este autorul bestsellerurilor The End of Faith, Letter to a Christian Nation, The Moral Landscape, Free Will si Lying. The End of Faith a fost distinsa cu Premiul PEN pentru nonfictiune, in 2005. Operele sale au fost publicate in peste 15 limbi. Ideile si cartile sale au fost discutate in The New York Times, Time, Scientific American, Nature, Newsweek, Rolling Stone si multe alte reviste importante. A fost de asemenea publicat in The New York Times, The Los Angeles Times, The Economist, Newsweek, The Times (Londra), The Boston Globe, The Atlantic, The Annals of Neurology etc. Harris este totodata cofondatorul si directorul executiv al Project Reason, o fundatie nonprofit dedicata raspandirii cunoasterii stiintifice si valorilor seculare in societate. Este licentiat in filosofie la Universitatea Stanford si a primit titlul de doctor in neurostiinta de la UCLA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00AE005
Anul aparitiei
2015
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Waking up: A Guide to Spirituality without Religion
Teme de interes
DOMENIU MINDFULNESS, Lecturi filosofice, Obiective si intentii pentru 2021, Practica spirituala in diverse traditii, budism, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
304
ISBN
978-973-111-494-1
Traducator
Alexandru Anghel

Articole