Sub Pomul de scortisoara. Meditatii

Intentia acestei carti nu este aceea de a oferi texte literare - poezii sau eseuri - ci un ansamblu de cuvinte si imagini conceput ca un ghid de meditatie in lucrul cu sine. Scopul este exersarea abilitatii de a fi si a face - astfel incat prin indrumarea atentiei - cu...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Sub Pomul de scortisoara. Meditatii
Colectia
Serie autor: Daniela Andreescu
Anul publicarii
2013
Coperta
Brosata
Format
18 x 18 cm.
Numar pagini
176
ISBN
978-973-111-377-7
Cod Bare EAN
5948417270027

Descriere

"Intentia acestei carti nu este aceea de a oferi texte literare, poezii sau eseuri, ci un ansamblu de cuvinte si imagini conceput ca un ghid de meditatie in lucrul cu sine. Scopul este exersarea abilitatii de "a fi" si "a face", astfel incat prin indrumarea atentiei, cu intentie si fara judecata, sa devina mai usor posibile acele schimbari ale mintii capabile sa duca la transformari pozitive ale constiintei si vietii."

"Reflectia propusa aici este rezultatul integrarii unor tehnici si metode din domeniul dezvoltarii personale in sens larg, precum si propriei experiente, personala si profesionala, in calitate de coach si formator in comunicare si relatii interumane."

"Cartea poate fi parcursa atat "pe drumul lecturii" cat si "pe drumul lucrului cu sine". Cititorii care vor alege sa exploreze si cel de al doilea drum, pe calea cunoasterii de sine si a schimbarilor pozitive - prin cultivarea calitatilor mintii, a flexibilitatii mental-emotionale, a capacitatii de concentrare si sustinere a atentiei - vor gasi sugestii, scrise pentru ei, sub titlul Ghid de lectura."

Daniela Andreescu, Cuvant inainte

*

Parcurgand drumul catre sine insasi si ajutandu-i si pe altii s-o faca, Daniela Andreescu se "dezvaluie" - deci - in trepte: doar pe jumatate in prima etapa, pentru ca apoi, in cea secunda, si mai departe pe traseu, sa se arate complet la fata, la noua ei fata. Detaliu semnificativ: o face acum, in Sub Pomul de scortisoara, in romaneste, dupa ce in The Gift of Now folosise limba engleza.

Ion Bogdan Lefter, PrefataCUPRINS


Prefata 6

Cuvant inainte 14

Ghid de lectura 17

LA INCEPUT 27

TRIADE 31

Sub Pomul de scortisoara 33

Tacerea cuvantului 36

Despre tacere si ascultare 38

Dresorul 51

Libertatea pierduta 53

Despre libertate si eliberare 54

Cand iubesc nitel 59

Iubirea in sine 61

Despre iubiri 62

Durerea sarata 67

Suferinta noastra cea de toate zilele 69

Despre suferinte 72

Scrisoarea 79

Iti scriu 81

Despre sine 82

Visul vorbelor 87

Dincolo de cuvinte 89

Despre Da si Nu 90

Inchipuiri fara chip 95

Exercitii de vedere 97

Despre ne-iertare 99

Ploaia prafului de zane 103

Cum ar fi 105

Despre tine 106

Domnisoara Cosmari 117

Cosmarul unei nopti de vis 120

Despre dorinte 121

SOLO 127

Urme pe zapada 129

Glis 131

Apus 133

Mancand pe peron 135

Astrualbastru 137

Reteta pentru drum 139

Viata In cuvinte 141

Jocul respiratiilor 145

Capetele lumii 149

DUET 151

Numele 152

Gondrag 156

INCHEIERE 165

Despre autoare 168Daniela Andreescu

Programele de coaching, dezvoltare umana si mindfulness pe care Daniela Andreescu le-a elaborat si sustinut de-a lungul timpului – multe dintre ele regasindu-se in cartile sale -, impreuna cu picturile, meditatiile vizuale si scrierile sale, ofera cunoastere, sprijin si inspiratie celor care doresc sa avanseze pe calea implinirii personale si profesionale cu mai putin stres si mai multa seninatate.

Dupa experienta a 30 de ani de cariera intr-un mediu institutional, in 2008 Daniela a inceput un proces de schimbare radicala. Pasind in sfera dezvoltarii personale si a coachingului, s-a format ca si coach (ACC-ICF) sub indrumarea lui Alain Cardon (MCC-ICF), este primul trainer in comunicare si relatii interpersonale prin Metoda ESPERE® din Romania certificat de Institutul ESPERE International Paris.

Din 2002 a urmat diferite stagii de pregatire in domeniul dezvoltarii personale si terapiilor alternative, a participat la conferinte si seminarii internationale dedicate practicilor contemplative si cercetarilor din domeniul stiintelor cognitive in Brazilia, Franta, Italia, Norvegia, Olanda, SUA.

Daniela a inceput studiul si practica mindfulness in 1996 si a beneficiat de indrumarea mai multor instructori si maestri in Franta, Italia, India si Nepal. A fost membra a International Coach Federation, Neuroleadership Institute, membru fondator al Asociatiei Romane pentru Coaching, este membra a Institut ESPERE International.

Experienta profesionala a Danielei, in cei zece ani de activitate in noua profesie, include peste 3.000 de ore de coaching si facilitare pentru dezvoltare personala, crearea si sustinerea de cursuri sau ateliere destinate publicului larg si pentru clienti din mediul de business. A colaborat cu firme si organizatii precum Human Invest, World Vision Romania, IKEA, Impact HUB, Accenture, Verita International School, Fundatia Calea Victoriei, Centrul Seeds for Happiness.

Daniela Andreescu s-a retras din viata publica in 2018 pentru a-si dedica timpul si energia familiei.

Cartile, meditatiile vizuale si picturile Danielei impartasesc din experienta ei profesionala si personala, oferind cunoastere pe diverse teme de mindfulness si dezvoltare personala, inspiratie pentru momentele de ezitare, exercitii practice utile in viata de zi cu zi pentru a reduce stresul si a sustine seninatatea.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00FC002
Anul aparitiei
2013
Tip coperta
Brosata
Format
18 x 18 cm.
Teme de interes
Autori romani
Limba
Romana
Nr. pagini
176
ISBN
978-973-111-377-7

Articole