Eveniment cu tematica "Filosofia budistă și știința occidentala" sustinut in perioada 17-18 mai 2014, de Venerabilul Gelong Jampa Lungtog, de la Centrul de Înalte Studii Tibetane “Rabten Choeling” din Elveția.
Atât știința occidentală cât si filosofia budistă țintesc spre obținerea înțelegerii realității ultime. Cu prilejul acestei conferințe Venerabilul Jampa Lungtog va încerca o comparație a preciziei, profunzimii și efectelor cunoștințelor acumulate în domeniul materiei, minții, timpului, spațiului și al energiei.
Venerabilul Jampa Lungtog este unul dintre primii călugări budiști occidentali și deține o diplomă în inginerie informatică. Venerabilul Jampa Lungtog a vizitat Romania de mai multe ori, in calitate de invitat al Centrului Seeds for Happiness, cu sustinere din partea editurii Herald si a Centrului Compassionate Wisdom.
Interviu oferit de Jampa Lungtog pentru TV H: https://www.youtube.com/watch?v=4F02iyrX-YI&feature=youtu.be
Este una dintre prezenţele buddhiste care întreţin o continuă predare a învăţăturii tibetane în România şi în întreaga Europă. Absolvent de studii superioare tehnice la Zurich, în 1977 îşi începe cursurile de limba tibetană la mănăstirea budistă situată în apropierea lacului Geneva, sub îndrumarea lui Geshe Rabten. A desfăşurat activităţi de traducător pentru o serie de importanţi lama, inclusiv pentru Sanctitatea sa Dalai Lama, în perioada 1979-1995. În 1981 este implicat în deschiderea Mănăstirii Budiste Tashi Rabten din Austria. În prezent este traducătorul şi unul dintre discipolii apropiaţi ai Maestrului Gonsar Tulku Rinpoche.
„Venerabilul JAMPA LUNGTOG este un exemplu special al imbinarii a ce are mai bun de oferit Orientul si Occidentul: o minte foarte lucida, un discernamant impecabil, o logica <
Detalii şi înscrieri la eveniment:
Email: info@rabten.ro; Telefon: 0744 424 072, 0740 206 866
Programul prelegerilor este urmatorul:
Sâmbătă, 17 mai, ora 9:30-17:00
Duminică, 18 mai, ora 9:30-17:00
Locaţie: Centrul Seeds for Happiness
Mai multe detalii pe site : http://rabten.ro/filosofia-budista-si-stiina-occidentala/
Comentarii