Din dragoste pentru carte

Cu mic, cu mare, infruntând vremea ploioasa, toti cei interesati de lumea cartii au venit la ROMEXPO, la a XII-a editie a Salonului International de Carte Bookfest! Ca in fiecare primavara, Editura Herald a fost prezenta la targul de carte pentru a aduce publicului cititor roman noi titluri valoroase, evenimente editoriale, lansari de carte si oportunitatea de a intalni si interactiona cu autorii. Si cum anul acesta s-a inregistrat un numar-record de peste 100 000 de participanti, Editura Herald a avut un bun prilej de a se reintalni cu cititorii sai, pentru a aduce in prim-plan titluri care lumineaza mintea, hranesc spiritul si ofera provocari constiintei.


In afara de reduceri si noutati editoriale, Editura Herald a mai pregatit la standul din cadrul targului un program variat de manifestari culturale care au constituit o ocazie atat pentru cititorii fideli ai editurii, cat si pentru toti cei aflati la targ sa interactioneze cu autorii si cu traducatorii celor mai noi carti lansate.

Joi, 25.05, s-a dat startul maratonului de evenimente culturale cu lansarea a patru volume din doua colectii importante. In colectia „Cogito”: Leviatanul de Thomas Hobbes, Epoca ratiunii de Thomas Paine si In apararea drepturilor femeii de Mary Wollstonecraft. Invitatii, Ion Bogdan Lefter (scriitor, analist cultural si politic), Adrian Nita (filosof, profesor universitar), Horia Barna (manager cultural, traducator, profesor), Alexandru Anghel (coordonatorul colectiei „Cogito”) au impartasit publicului informatii despre importanta covarsitoare a celor trei titluri pentru gandirea universala a umanitatii. A urmat lansarea volumului Lumea interioara a traumei de Donald Kalsched, unde ne-au onorat cu prezenta Diana Vasile (psihoterapeut, trainer), Alexandra Mitroi (psiholog, psihoterapeut), Maria Macarenco (psiholog clinician), care ne-au impartasit din experienta lor clinica despre trauma.

Vineri, 26.05, in cadrul evenimentului „O calatorie initiatica in alchimie si in istoria filosofiei hermetice”, am povestit impreuna cu domnii Gabriel Avram (traducator) si Vasile Zecheru (coordonatorul colectiei „Arta Regala”) despre noile titluri aparute in colectia „Quinta Essentia”: Piatra filosofala de Israel Regardie si Istoria filosofiei hermetice de Nicolas Lenglet du Fresnoy. Mult asteptatul eveniment  „Darwin si impactul teoriei evolutioniste” a adus ca invitati, in fata cititorilor, personalitati marcante ale culturii romanesti, precum: acad. dr. Mircea Flonta (filosof), acad. dr. Dumitru Murariu (biolog), dr. Luis Ovidiu Popa (director general al Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”).

 

Ziua de sambata, 27.05, a debutat cu lansarea celor trei titluri din colectia „Autobiografia”: O viata legendara, biografia lui Mahatma Gandhi; Capitole din autobiografia mea, autobiografia lui Mark Twain si Memorii, autobiografia lui William Butler Yeats. La acest eveniment au vorbit invitatii Ion Bogdan Lefter (scriitor, analist cultural si politic), Horia Barna (manager cultural, traducator, profesor), Anca Irina Ionescu (traducatoare) si Ioana Socolescu, coordonatorul colectiei „Autobiografia”.

Am continuat ziua de sambata cu un alt eveniment editorial, care a stat sub semnul lui Alan Watts. Lansarea titlurilor Cosmologia voioasa si Pe calea mea, in cadrul evenimentului „Alan Watts: nonconformistul intelept”. Au discutat despre invataturile si intelepciunea lui Alan Watts invitatii Mario Barangea (lector de ateliere de filosofie), Anda Ciobanu (indrumator spiritual, vizionar si practicant samanic), Ana Maria Ionita (instructor de Kundalini Yoga, facilitator Tantra si initiata in tainele samanismului) si Ioana Socolescu, coordonatorul seriei de autor „Alan Watts”.

La ora 14.00 a venit randul unui eveniment deosebit pentru promovarea colectiei „Psihopractica” – ansarea a trei carti: Fenomenul bullying de Signe Whitson, Trauma: 8 strategii de vindecare de Babette Rothschild si Stresul: 8 strategii de gestionare de Elisabeth Anne Scott. Au fost alaturi de noi si de publicul cititor, pentru a ne vorbi despre experienta lor profesionala si a ne impartasi din informatiile regasite in carti, invitatii: Alexandra Mitroi (psiholog, psihoterapeut), Lavinia Tanculescu (psihoterapeut, psiholog clinician), Gabriela Marc Enciu (consilier psihologic si psihoterapeut cu specializare in psihoterapie experientiala), Ioana Agachi (psihoterapeut). La ora 15.00 am povestit despre titlul Scrieri pentru Regnabit de René Guénon, in cadrul evenimentului „René Guénon si implinirea initiatica”, alaturi de Vasile Zecheru si Teodoru Ghiondea.

Am incheiat ziua de sambata cu lansarea a doua volume din colectia „Pas in doi”: Actioneaza cu dragoste de Russ Harris si Cum sa ne simtim bine impreuna de David Burns. Invitatii nostri – Alin Sebastian Godeanu (psiholog, psihoterapeut), Denisa Godeanu (psiholog, psihoterapeut), Irina Calomir (psiholog) si Ioana Socolescu,  coordonatorul colectiei „Pas in doi” – ne-au impartasit din experienta lor de clinicieni si au subliniat cat de utile sunt informatiile regasite in cele doua volume.

Duminica, ultima zi de targ, a inceput cu lansarea celor trei carti ale Alethei Solter publicate in colectia „Parentaj”: Jocul atasamentului, Bebelusul meu intelege tot si O viata fara droguri. Ne-au vorbit despre importanta intelegerii vietii emotionale a copiilor nostri prin joc si conectare Oana Mosoiu (consultant in domeniul educatiei), Iulia Feordeanu (psihoterapeut) si Sabina Strugariu (psihoterapeut).

La al doilea eveniment al zilei de duminica ne-am bucurat de prezenta doamnei Silvia Andru, sotia scriitorului Vasile Andru, in cadrul evenimentului „Patriile alternative ale lui Vasile Andru”. Am povestit despre literatura sapientiala a lui Vasile Andru, despre mostenirea plina de intelepciune a lui Vasile Andru pentru ucenicii si prietenii sai, despre cartile Domniei Sale si recenta aparitie editoriala, Terapia destinului, republicata de Editura Herald. Alaturi de invitatii sai, George Anca (indianist), Mihail Galatanu (scriitor), pr. Ioan Buga si Ardian Kycycu, doamna Silvia Andru a evocat personalitatea scriitorului Vasile Andru si a oferit multe invataturi despre rolul sacrului in traditia ortodoxa si posibilitatea optimizarii umane.

Ca de fiecare data, Daniela Andreescu ne-a surprins placut, alaturi de invitatii sai: Claudia Jimeno (specialist in dezvoltare personala si in comunicare relationala) si Cristina Toma (realizator de emisiuni radio), in cadrul lansarii cartii Cum gatim realitatea, publicata la Editura Herald in seria de autor „Daniela Andreescu”.

Iustina Cojocaru si Mihai Cernatescu au imbogatit din nou profilul editurii Herald cu traducerea a doua titluri de exceptie aparute in colectia „Intelepciunea inimii”: Misticii islamului de Reynold Nicholson, respectiv Peripetiile lui Nastratin Hogea, in traducerea lui Mihai Cernatescu; in cadrul lansarii, cei doi traducatori au vorbit cu multa pasiune despre actualitatea si valoarea acestor texte. Domnul Teodoru Ghiondea ne-a incantat cu eruditia sa, vorbind despre misticii islamului si despre Caravana vietii a lui Omar Khayyam.

Seria evenimentelor Herald s-a incheiat duminica, in ultima zi de targ, cu un frumos eveniment despre samanism, „Incursiune in lumea fascinanta a samanismului”, in cadrul lansarii a doua titluri din colectia „Samanism”: Invataturile samanilor Peyotl si Marea Viziune. Povestea lui Black Elk. Au fost alaturi de noi invitatii: Lavinia Barlogeanu (scriitor, profesor universitar), Octavian Buda (profesor universitar), Anda Ciobanu (practicant samanic, indrumator spiritual) si Mario Barangea (lector de ateliere de filosofie).

Topul celor mai vandute carti ale Editurii Herald in cadrul Salonului International de Carte Bookfest 2017:
1.    Lumea interioara a traumei, Donald Kalsched, Colectia Jungiana, Editura Herald 2017
2.    Originea speciilor, Charles Darwin, Colectia Mathesis, Editura Herald, 2017
3.    Leviatanul, Thomas Hobbes, Colectia Cogito, Editura Herald, 2017
4.    Peripetiile lui Nastratin Hogea, Colectia Intelepciunea inimii, Editura Herald, 2017
5.    Caravana vietii, Omar Khayyam, Colectia Intelepciunea inimii, Editura Herald, 2017
6.    Mark Twain – Capitole din autobiografia mea, Samuel Langhorne Clemens,  Colectia Autobiografia, Editura Herald, 2017
7.    Fenomenul bullying: 8 strategii pentru a-i pune capat, Signe Whitson, Colectia Psihopractica, Editura Herald, 2017.
8.    In apararea drepturilor femeii, Mary Wollstonecraft, Colectia Cogito, Editura Herald, 2017
9.    Cum gatim realitatea - Retetar de spiritualitate pentru oameni sceptici, Daniela Andreescu, Serie autor: Daniela Andreescu, Editura Herald, 2016
10.    Piatra filosofala, Israel Regardie, Colectia Quinta Essentia, Editura Herald, 2017

Comentarii

Articole similare