15%
Victor Hugo

Autobiografia mea intelectuala

Categorii: titluri Herald

Cu verva si grandoarea specifice romantismului - in acest volum Victor Hugo isi prezinta crezul intelectual si artistic. Este confesiunea unui spirit elevat si avid de nemarginire - pentru care aproape niciun domeniu nu este inaccesibil. Printre multe alte subiecte - scriitorul vorbeste despre stiinta si despre limitele acesteia - asa cum abordeaza si neajunsurile sau greselile religiilor de pretutindeni. Hugo cucereste prin amestecul de retorica grandioasa si rafinament intelectual. El face un tur de forta prin mitologiile lumii si prin autorii clasici - pe care ii citeaza adesea - abordand teme formidabile prin amploarea lor: frumusetea - arta - adevarul - iubirea - moartea - infinitul. In autobiografia sa intelectuala - scriitorul este simultan liric si plin de forta - smerit si dornic de glorie. Rezultatul este schita fulminanta a unui spirit urias si etern.

Disponibil in stoc
Autobiografia mea intelectuala
Cu verva si grandoarea specifice romantismului - in acest volum Victor Hugo isi ...
32,30 RON 38,00 RON
(-15%)
32,30 RON 38,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Cu verva si grandoarea specifice romantismului, in acest volum Victor Hugo isi prezinta crezul intelectual si artistic. Este confesiunea unui spirit elevat si avid de nemarginire, pentru care aproape niciun domeniu nu este inaccesibil. Printre multe alte subiecte, scriitorul vorbeste despre stiinta si despre limitele acesteia, asa cum abordeaza si neajunsurile sau greselile religiilor de pretutindeni.

Hugo cucereste prin amestecul de retorica grandioasa si rafinament intelectual. El face un tur de forta prin mitologiile lumii si prin autorii clasici, pe care ii citeaza adesea, abordand teme formidabile prin amploarea lor: frumusetea, arta, adevarul, iubirea, moartea, infinitul. In autobiografia sa intelectuala, scriitorul este simultan liric si plin de forta, smerit si dornic de glorie. Rezultatul este schita fulminanta a unui spirit urias si etern.

*

CUPRINS

„Hugo: primul poet al Franței și al lumii” 5

Introducer de ALEXANDRE DUMAS - TATAL

Autobiografia mea intelectuala 75

SPIRITUL

Morman de pietre I 79

Utilitatea frumosului 86

Morman de pietre II 101

Gustul 107

Morman de pietre III 126

Marii oameni

  1. Jubileul lui Shakespeare 134
  2. La Fontaine 143
  3. Voltaire 145
  4. Beaumarchais 146
  5. Despre geniu 149

Morman de pietre IV 157

Promontorium somnii 166

Morman de pietre V 219

SUFLETUL

Morman de pietre VI 231

Despre viata si moarte 241

Reverii despre Dumnezeu 256

Un ateu 267

Chestiuni despre infinit 277

Contemplare suprema 298

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia