15%

Memorii (Autobiografia)

Memoriile lui W.B. Yeats ofera un lung sir de relatari personale captivante cu privire la numeroase figuri culturale ale Irlandei si Angliei secolului XX. Il cunoastem pe poetul si dramaturgul Yeats - fondatorul celebrului Teatru Abbey din Dublin - si asistam la dezvoltarea imaginației sale poetice.

Disponibil in stoc
Memorii (Autobiografia)
27,20 RON 32,00 RON
(-15%)
27,20 RON 32,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
AUTOBIOGRAFIA
Anul publicarii
2017
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
224
ISBN
978-973-111-643-3
Cod Bare EAN
5948417450078

Descriere

Memoriile lui W.B. Yeats ofera un lung sir de relatari personale captivante cu privire la numeroase figuri culturale ale Irlandei si Angliei secolului XX. Il cunoastem pe poetul si dramaturgul Yeats, fondatorul celebrului Teatru Abbey din Dublin, si asistam la dezvoltarea imaginatiei sale poetice. Poetul scrie cu sinceritate despre viata sa amoroasa, precum si despre conexiunea care considera ca exista între viata si opera lui. Astfel, volumul descrie o viziune personala asupra artei, putând fi considerat un material auxiliar foarte util pentru întelegerea poemelor si pieselor de teatru ale lui W.B. Yeats.*„Cautam pasiunea, mai presus de toate pasiunea religioasa, ca pe cel mai de pret bun al vietii si nutream in permanenta speranta secreta a unei initieri misterioase.”


„Intr-o dupa-amiaza, treceam peste un mic paraias si, cand am sarit, am avut un sentiment foarte strain mie – caci toate gandurile mele erau pagane –, sentimentul absolutei dependente de vointa divina. A trecut intr-o clipita si mi-am spus: «Asta este ceea ce simt crestinii».”„Am fost intotdeauna constient de faptul ca sunt oarecum neajutorat sau poate chiar nedemn de incredere; nu-mi puteam pastra opiniile printre cei care le considerau neserioase, daca simteam oarece simpatie pentru acei oameni. Ma acuzam intotdeauna de lipsa de loialitate fata de un prieten absent. Se pare ca eram incredibil de timid. Uneori, aceasta timiditate devenea inexplicabila, imi este si astazi inexplicabila si a ramas ca o amintire dureroasa in memoria mea.”


W.B. Yeats,
Memorii


William Butler Yeats

Poetul William Butler Yeats (1865-1939) s-a nascut in Irlanda si a fost una dintre cele mai proeminente personalitati ale literaturii europene din secolul XX. A studiat poezia de la o varsta frageda, cand a devenit fascinat de legendele irlandeze si de stiintele oculte. Este considerat un maestru al formelor lirice traditionale, iar stilul sau de a scrie a fost puternic influentat de simbolism. Toata viata a manifestat un viu interes fata de spiritism si paranormal. In 1923 a primit Premiul Nobel pentru literatura.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00BR007
Anul aparitiei
2017
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Memoirs The Original Previously Unpublished Text Of The Memoirs and The Journal
Teme de interes
titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
224
ISBN
978-973-111-643-3
Traducator
Anca Irina Ionescu

Articole