15%
William Butler Yeats

Memorii (Autobiografia)

Categorii: titluri Herald

Memoriile lui W.B. Yeats ofera un lung sir de relatari personale captivante cu privire la numeroase figuri culturale ale Irlandei si Angliei secolului XX. Il cunoastem pe poetul si dramaturgul Yeats - fondatorul celebrului Teatru Abbey din Dublin - si asistam la dezvoltarea imaginației sale poetice.

Disponibil in stoc
Memorii (Autobiografia)
Memoriile lui W.B. Yeats ofera un lung sir de relatari personale captivante cu p...
27,20 RON 32,00 RON
(-15%)
27,20 RON 32,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Memoriile lui W.B. Yeats ofera un lung sir de relatari personale captivante cu privire la numeroase figuri culturale ale Irlandei si Angliei secolului XX. Il cunoastem pe poetul si dramaturgul Yeats, fondatorul celebrului Teatru Abbey din Dublin, si asistam la dezvoltarea imaginatiei sale poetice. Poetul scrie cu sinceritate despre viata sa amoroasa, precum si despre conexiunea care considera ca exista între viata si opera lui. Astfel, volumul descrie o viziune personala asupra artei, putând fi considerat un material auxiliar foarte util pentru întelegerea poemelor si pieselor de teatru ale lui W.B. Yeats.*„Cautam pasiunea, mai presus de toate pasiunea religioasa, ca pe cel mai de pret bun al vietii si nutream in permanenta speranta secreta a unei initieri misterioase.”


„Intr-o dupa-amiaza, treceam peste un mic paraias si, cand am sarit, am avut un sentiment foarte strain mie – caci toate gandurile mele erau pagane –, sentimentul absolutei dependente de vointa divina. A trecut intr-o clipita si mi-am spus: «Asta este ceea ce simt crestinii».”„Am fost intotdeauna constient de faptul ca sunt oarecum neajutorat sau poate chiar nedemn de incredere; nu-mi puteam pastra opiniile printre cei care le considerau neserioase, daca simteam oarece simpatie pentru acei oameni. Ma acuzam intotdeauna de lipsa de loialitate fata de un prieten absent. Se pare ca eram incredibil de timid. Uneori, aceasta timiditate devenea inexplicabila, imi este si astazi inexplicabila si a ramas ca o amintire dureroasa in memoria mea.”


W.B. Yeats,
Memorii

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00BR007
Colectia
AUTOBIOGRAFIA
Autor
William Butler Yeats
Anul aparitiei
2017
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
224
ISBN
978-973-111-643-3
Traducator
Anca Irina Ionescu