15%

Viata mea si psihanaliza (Autobiografia)

Freud Sigmund (Autor)

[Viata mea si psihanaliza] publicata prima data in 1925 - este scrisa de Freud in bine-cunoscutul sau stil convingator - direct si sincer. Pe langa colaborarile si controversele mai mult sau mai putin aprinse avute cu diferite figuri marcante ale psihologiei moderne - printre care si C.G. Jung - Freud isi expune propria dezvoltare intelectuala si profesionala - ce coincide practic cu nasterea si dezvoltarea conceptelor si a metodei psihanalizei. In cuvintele sale (scrise in 1935) - [aceste pagini sunt strabatute de doua teme: povestea vietii mele si istoria psihanalizei; ele sunt strans intretesute. Aceasta autobiografie arata in ce fel a ajuns psihanaliza sa reprezinte intregul continut al vietii mele si presupune in mod corect faptul ca nicio experienta personala nu prezinta interes in comparatie cu relatiile pe care le am cu aceasta stiinta].

Disponibil in stoc
Viata mea si psihanaliza (Autobiografia)
32,30 RON 38,00 RON
(-15%)
32,30 RON 38,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
AUTOBIOGRAFIA
Anul publicarii
2021
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
208
ISBN
978-973-111-858-1
Cod Bare EAN
5948417450214

Descriere

„Viata mea si psihanaliza", publicata prima data in 1925, este scrisa de Freud in bine-cunoscutul sau stil convingator, direct si sincer. Pe langa colaborarile si controversele mai mult sau mai putin aprinse avute cu diferite figuri marcante ale psihologiei moderne, printre care si C.G. Jung, Freud isi expune propria dezvoltare intelectuala si profesionala, ce coincide practic cu nasterea si dezvoltarea conceptelor si a metodei psihanalizei. In cuvintele sale (scrise in 1935), „aceste pagini sunt strabatute de doua teme: povestea vietii mele si istoria psihanalizei; ele sunt strans intretesute. Aceasta autobiografie arata in ce fel a ajuns psihanaliza sa reprezinte intregul continut al vietii mele si presupune in mod corect faptul ca nicio experienta personala nu prezinta interes in comparatie cu relatiile pe care le am cu aceasta stiinta”.

*

„Multi dintre colaboratorii acestei serii autobiografice isi incep demersurile prin cateva observatii privitoare la particularitatea si dificultatea sarcinii asumate. Eu cred ca sarcina mea este insa si mai complicata, intrucat am mai publicat de cateva ori studii asemanatoare cu cel care mi s-a comandat acum, iar natura subiectului cere ca rolul meu personal sa fie pus in valoare in mai mare masura decat de obicei sau decat este necesar in cazul unei lucrari de acest gen.


In 1909, la Clark University din Worcester (Massachusetts), am sustinut o serie de cinci conferinte, in care am expus pentru prima data continutul psihanalizei si evolutia ei in timp. Am fost invitat la aceasta institutie academica cu ocazia implinirii a douazeci de ani de la infiintarea universitatii. De curand, am rezistat tentatiei de a oferi unei publicatii americane un articol cu un continut similar conferintelor, intrucat publicatia „Despre inceputurile secolului XX” recunoscuse importanta psihanalizei, dedicand acestei stiinte un capitol special.


Intre cele doua se poate intercala o lucrare: „Despre istoria miscarii psihanalitice” (Zur Geschichte der psychoanalytischen Bewegung), aparuta in anul 1914, care contine de fapt tot materialul esential a ceea ce urmeaza sa spun in paginile urmatoare. Intrucat nu doresc nici sa ma contrazic, nici sa ma repet prea mult, voi incerca sa gasesc o noua formula de compromis intre expunerea subiectiva si cea obiectiva, intre discursul biografic si cel istoric.”

Sigmund Freud

CUPRINS

Viata mea si psihanaliza 5
Capitolul I 9
Capitolul II 25
Capitolul III 40
Capitolul IV 56
Capitolul V 69
Capitolul VI 90
Bibliografie 105

Despre istoria miscarii psihanalitice 107
Capitolul I 109
Capitolul II 136
Capitolul III 163
Postfata 202


Freud Sigmund

"Viata mea este interesanta numai daca este legata de psihanaliza."

                                                                                                            Sigmund Freud

 

Sigmund Freud (nascut Sigismund Schlomo Freud la 6 mai 1856, Freiberg, Imperiul Austriac, astazi Příbor, Republica Ceha - d. 23 septembrie 1939, Londra) a fost cel mai cunoscut medic neuropsihiatru al secolului XX, devenit celebru ca fondator al psihanalizei, ajutat fiind in acele vremuri si de controversele pe care le-a starnit la inceputul secolului trecut teoria sa asupra sexualitatii umane. Ideile sale despre ierarhizarea aparatului psihic uman in id, ego, super-ego (sinele sau inconstientul, eul si supraeul), refulare, functia visului etc., ca si metodele sale de analiza a discursului, actelor ratate si viselor pacientilor au reprezentat o contributie majora in domeniul psihologiei, psihanaliza reprezentand pana in zilele noastre o importanta metoda de psihoterapie. Influenta acesteia nu s-a marginit insa numai la acest domeniu, ci s-a rasfrant asupra studiului culturii si al artelor, a marcat istoria religiilor si studiul comparat al acestora, antropologia, filosofia si alte domenii umaniste ale cunoasterii. 

 

Opere principale:

 Studien uber Hysterie (Studii despre isterie) (impreuna cu Josef Breuer), 1895

 Die Traumdeutung (Interpretarea viselor), 1899

 Zur Psychopathologie des Alltagslebens (Psihopatologia vietii cotidiene), 1904

 Drei Abhandlungen zur Sexultheorie (Trei eseuri despre teoria sexualitatii), 1905

 Zur Einfuhrung der NarziBmus (Introducere despre narcisism), 1914

 Jenseits des Lustprinzips (Dincolo de principiul placerii), 1920

 Das Ich und das Es (Ego si Id), 1923

 Die Zukunft einer Illusion (Viitorul unei iluzii), 1927

 Das Unbehagen in der Kultur (Civilizatia si neajunsurile ei), 1929

 Vorlesungen zur Einfuhrung in die Psychoanalyse (Conferinte despre introducerea in  psihanaliza), 1933

 Totem und Tabu (Totem si tabu)

 Der Mann Moses und die monotheistische Religion (Moise si monoteismul), 1939

 AbriB der Psychoanalyse (O privire asupra psihanalizei), 1940

 

   A se vedea si:  http://ro.wikipedia.org/wiki/Sigmund_Freud

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00BR021
Anul aparitiei
2021
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
1. (1914), Gesammelte Schriften, IV, Int. Psychoanalytischer Verlag, Leipzig, 1924. 2. (1925), L. R. Grote (Hrsg.), Die Medizin der Gegenwart in Selbstdarstellungen, Felix Meiner, Leipzi
Teme de interes
Redefinirea masculinitatii, titluri Herald
SKU editii anterioare
00BR001
ISBN editii anterioare
978-973-111-577-1
Limba
Romana
Nr. pagini
208
ISBN
978-973-111-858-1
Cod bara editii anterioare
5948417450016
Traducator
Gabriel Doru Avram

Articole