15%

Inventiile mele (Autobiografia)

Nikola Tesla (Autor)

Intr-o relatare concisa - dar fascinanta - fizicianul Tesla impartaseste intamplari cu totul neobisnuite din copilaria si tineretea sa - isi schiteaza metoda de lucru si modul in care psihicul lui remarcabil parcurgea drumul catre idei revolutionare. Aplecarea sa catre fizica si spiritul inventiv l-au ajutat de multe ori sa scape din situatii primejdioase si au castigat respectul celor alaturi de care lucra.

Disponibil in stoc
Inventiile mele (Autobiografia)
34,85 RON 41,00 RON
(-15%)
34,85 RON 41,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
AUTOBIOGRAFIA
Anul publicarii
2022
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
208
ISBN
978-973-111-970-0
Cod Bare EAN
5948417450276

Descriere

Daca geniul ar avea o definitie, aceasta ar fi persoana lui Nikola Tesla si realizarile sale. Lumea datoreaza atat de multe inovatii tehnice unui om despre care stie atat de putine! Volumul autobiografic Inventiile mele vine sa compenseze intru catva aceasta nedreptate – de altfel, una dintre numeroasele nedreptati care l-au urmarit pe Tesla de-a lungul intregii vieti.

Intr-o relatare concisa, dar fascinanta, fizicianul Tesla impartaseste intamplari cu totul neobisnuite din copilaria si tineretea sa, isi schiteaza metoda de lucru si modul in care psihicul lui remarcabil parcurgea drumul catre idei revolutionare. Aplecarea sa catre fizica si spiritul inventiv l-au ajutat de multe ori sa scape din situatii primejdioase si au castigat respectul celor alaturi de care lucra.

In acest volum autobiografic nu numai ca sunt punctate momentele capitale ale vietii si carierei acestui inventator stralucit, dar avem acces si la perspectiva lui Tesla asupra vietii, societatii si conflictelor mondiale al caror martor a fost.

Cuprins

Cuvant-inainte. Nikola Tesla – stapanul fulgerelor

Nikola Tesla – Tabel cronologic

Inveniiile mele

  1. Primii mei ani
  2. Primele mele eforturi in domeniul inventicii
  3. Stradaniile mele ulterioare. Descoperirea campului magnetic rotativ
  4. Descoperirea bobinei si transformatorului Tesla
  5. Transmitatorul amplificator
  6. Arta teleautomaticii

Nikola Tesla

Nikola Tesla (1856-1943) a fost un inventator, fizician, inginer mecanic, inginer electrician si unul dintre promotorii cei mai importanti ai electricitatii comerciale. Tesla este considerat un important om de stiinta al sfarsitului de secol XIX si inceputului de secol XX. Inventiile, precum si munca teoretica ale lui Tesla au pus bazele cunostintelor moderne despre curentul alternativ, puterea electrica, sistemele de curent alternativ, incluzand sistemele polifazice, sistemele de distributie a puterii si motorul pe curent alternativ, care au determinat cea de-a doua Revolutie Industriala.

 *

 „Este suficient sa spunem ca, daca am elimina din lumea noastra toate rezultatele activitatii domnului Tesla, rotile industriei ar inceta sa se mai invarteasca, masinile si trenurile s-ar opri in loc, orasele noastre ar fi cufundate in bezna, fabricile si uzinele ar fi moarte. Da, caci inventiile lui reprezinta si batatura, si urzeala tesaturii societatii noastre de astazi.”

B.A. Behrend, Discurs de prezentare a lui Nikola Tesla cu

ocazia primirii Medaliei „Edison”

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00BR027
Anul aparitiei
2022
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Traduceri posibile ale titlului
Inventiile mele. Povestea autobiografica a lui Nikola Tesla (1856-1943)
Titlul original
My Inventions: The Autobiography of Nikola Tesla
Teme de interes
Redefinirea masculinitatii, Stiinta pe intelesul tuturor, Ultimele aparitii, titluri Herald
SKU editii anterioare
00BR009
ISBN editii anterioare
978-973-111-664-8
Limba
Romana
Nr. pagini
208
ISBN
978-973-111-970-0
Cod bara editii anterioare
5948417450092
Traducator
Anca Irina Ionescu

Articole