15%

Marea intoarcere

Genealogia lui Adam - Simbol si interpretare pentru omul modern

Volumul Marea intoarcere trateaza capitolul 5 al Facerii, ce vorbeste despre patriarhi, de la Cain si Abel, pana la Noe. Psihoterapeut jungian, Annick de Souzenelle a descoperit ca acesti mari stramosi simbolizeaza fiecare un moment in dezvoltarea fiintelor umane. Acest volum ne arata cum sa decriptam sensul lumii pentru a constientiza dimensiunea interioara si a evolua.

Are nevoie omul contemporan de o reconectare pentru a-si descoperi identitatea sa adevarata, identitatea sa divina? Annick de Souzenelle ne ghideaza in calatoria interioara de intelegere profunda a sensurilor fiintei noastre si a lumii in care traim.

Disponibil in stoc
Marea intoarcere - Genealogia lui Adam - Simbol si interpretare pentru omul modern
31,02 RON 36,50 RON
(-15%)
31,02 RON 36,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
ARHETIP
Anul publicarii
2021
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
176
ISBN
978-973-111-925-0
Cod Bare EAN
5948417310228

Descriere

În luna a șaptea de sarcină, fătul își schimbă poziția în uterul matern, orientându-se astfel încât să se nască mai ușor. Această mișcare de întoarcere simbolizează pregătirea pentru noua viață. Dar, cum omul este alcătuit după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, iar microcosmosul uman reproduce la scară vizibilă întregul macrocosmos, ce ar putea simboliza această „întoarcere” la nivelul Universului, sau măcar al planetei pe care trăim?

Sunt întrebări cărora Annick de Souzenelle le-a simțit relevanța, urmărind răspunsuri de-a lungul întregii sale vieți pline de căutări semnificative articulate cu măiestrie în opera sa. Această nouă carte a lui Annick a avut nevoie de numai șapte luni de pandemie pentru a vedea lumina tiparului. La 97 de ani, cu o înțelepciune care dovedește că bogăția interioară poate fi adunată în timp, autoarea abordează capitolul 5 al Facerii, cel al genealogiei lui Adam, ce cuprinde succesiunea patriarhilor, de la Cain și Abel până la Noe. Ea descoperă că acești mari strămoși simbolizează fiecare un anumit moment al dezvoltării umane, ajutându-ne să ne apropiem de înțelegerea profundă a ființei noastre și a lumii în care trăim.

Ultimul capitol al lucrării vine cu o interpretare simbolică a pandemiei pe care o trăim la nivel global, care face apel la o trezire spirituală de care avem cu toții nevoie. Prin necunoașterea legilor ontologice umanitatea se află pe marginea prăpastiei. Așa cum, în luna a șaptea, fătul se întoarce în pântecele mamei sale pentru a se pregăti să iasă într-o nouă viață, tot astfel umanitatea ar trebui să reflecteze asupra necesității unei mari schimbări.


„Mă opresc o clipă pentru a mărturisi cititorului dificultatea pe care o resimt în a scrie ceea ce urmează: deoarece momentul în care aștern aceste rânduri este de asemenea cel în care marele fetus adamic își începe mișcarea de întoarcere în matricea cosmică. Rădăcinile sale «pământ» trosnesc prin toate părțile și conduc la o preocupare ecologistă și la un curent orientat spre mâncărurile bio, atât de importante pentru o reînnoire a pământului, dar atât de fragile prin frica neauzită față de tot ceea ce amenință viața sa animală”.


„Trebuie să ne punem pe umerii noștri un cap nou, dotat cu o logică ternară, capabil să depășească toate contradicțiile generatoare de moarte în sistemul binar, pentru a putea să ne înălțăm până la Izvorul Realității, care este Trei și Unu.”

Annick de Souzenelle


Annick De Souzenelle

Scriitoarea Annick de Souzenelle (n. 1922) a studiat initial matematica, apoi stiintele medicale, profesand un timp indelungat ca asistenta medicala anestezista. Ulterior a devenit psihoterapeut. S-a dedicat in timp studiului teologiei si s-a convertit de la catolicism la ortodoxie, ramanand deschisa si fata de alte cai spirituale de realizare a sinelui.

Este autoarea a numeroase lucrari de spiritualitate, dintre care amintim: L’Égypte intérieure ou les dix plaies de l’ame (1991), La Lettre, chemin de vie: Le symbolisme des lettres hébraïques (1993), Le Féminin de l’Ętre. Pour en finir avec la côte d’Adam (2000), OEdipe intérieur (2008), Le Livre des guérisons. Les Évangiles en eaux profondes (2017).

 

Alte carti de Annick De Souzenelle

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00AR022
Anul aparitiei
2021
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Le grand retournement: La genealogie d'Adam aujourd'hui
Teme de interes
Arhetipuri, simboluri si ritualuri samanice, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
176
ISBN
978-973-111-925-0
Traducator
Mihai Laurentiu Ganj

Articole