Hariwansh Lal Poonja

Doar ramai tacut

Cartea reuneste o serie de convorbiri purtate de C. W. Poonja - un mare maestru advaitin al vremurilor noastre - cu numerosi vizitatori - discipoli si cautatori de adevar din toata lumea. Raspunsurile la intrebarile ce i se adresau reflectau rodul realizarii Sinelui la implinirea careia poate ajunge...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Doar ramai tacut
Cartea reuneste o serie de convorbiri purtate de C. W. Poonja - un mare maestru ...
0,00 RON
(-%)

Descriere

Cartea reuneste o serie de convorbiri purtate de C. W. Poonja, un mare maestru advaitin al vremurilor noastre, cu numerosi vizitatori, discipoli si cautatori de adevar din toata lumea. Raspunsurile la intrebarile ce i se adresau reflectau rodul "realizarii Sinelui" la implinirea careia poate ajunge fiecare dintre noi fara a porni in cautarea zadarnica a ceea ce deja avem inca de la nastere.

Intrebat ce este libertatea, Poonja raspunde: "A fi liber inseamna a-ti cunoaste natura ta fundamentala, propriul Sine. Nimic altceva. Libertatea este cel mai usor lucru de obtinut. Nici macar nu ai nevoie sa gandesti".

Ce este Sinele? "Acesta este indescriptibil. Nu este intelectual, nici macar transcendental. Gandeste-te la unu, fara conceptul de doi. Apoi renunta si la conceptul de unu. Adesea vorbesti despre daruire, despre abandon. Daruire catre ce? Catre acea Sursa prin care vorbesti, prin care vezi, prin care respiri, prin care gusti si atingi, prin care acest Pamant se invarteste si soarele straluceste, prin care ai pus chiar aceasta intrebare."

"Totul se intampla prin acea constiinta in care este inclus si vidul. Acelei Puteri Supreme care transcende transcendentul - propriul tau Sine - trebuie sa i te abandonezi. Constiinta despre care vorbesti este eterna - nenascuta si nemuritoare. Constiinta este mai presus de conceptul nasterii si al mortii, mai presus de orice concept cu privire la eternitate, vacuitate sau spatiu. Cea in care exista spatiul, vacuitatea sau eternitatea, in care exista totul, este denumita constiinta. Totusi exista viata si moarte. Creatia si distrugerea se produc neincetat. Toate aceste manifestari sunt precum bulele si valurile oceanului. Lasa-le sa se produca. Oceanul nu le considera separate. Valurile, mareele, vartejurile se pot considera separate, dar oceanul nu se simte diferit de ele. Lasa-le sa se manifeste si sa imbrace tot felul de forme si nume. Intr-o buna zi, acest corp fizic va deveni hrana viermilor si a furnicilor. Din pamant a venit, in pamant se va reintoarce. Tu esti Acela care straluceste prin el. Constiinta nu este atinsa de nimic"

Si mai spunea ca: "Un invatator adevarat nu are nici un fel de invatatura, nici un fel de tehnici, metode sau precepte. Pentru a-ti cunoaste Sinele nu ai nevoie de nimic. Ceea ce esti cu adevarat, esti intotdeauna. Nimeni nu te poate invata nimic. Va trebui sa realizezi cine esti, aici si acum, chiar in aceasta clipa".CUPRINS

DESPRE H. W. L. POONJA

de David Godman 7

CUFUN DAREA IN ETERNITATE

de Catherine Ingram 69

CINE PUNE INTREBARILE AI CI?

de Wes Nisker 81

AICI SI ACUM IN LUCKNOW

de Shanti Devi 91

FARA INTREBARI, FARA RASPUN SURI

de Henner Ritter 95

CINE ESTI TU ?

de Jeff Greenwald 109

SALTUL IN NECUNOSCUT

de Ron Stark si Henry Baer 135

NIMIC NU A EXISTAT VREODATA

de Chokyi Hyima Rinpoche 159

NICI O INVATATURA, NICI UN INVATATOR, NICI UN DISCIPOL

de Rama Crowell 171

SUMMA IRU

de David Godman 211

GLOSAR 251

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia