Jiddu Krishnamurti

Jurnal

Am scris acest Jurnal ca un fel de note de calatorie [...] dar nu l-am scris pentru a fi publicat. Descriu ceea ce am numit procesul - senzatia mea de a fi in afara lumii obisnuite - de a fi complet in pace si eliberat de conflict. Aceasta se intampla numai din cand in cand si evident este...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Jurnal
Am scris acest Jurnal ca un fel de note de calatorie [...] dar nu l-am scris pen...
0,00 RON
(-%)

Descriere

"Am scris acest Jurnal ca un fel de note de calatorie [...] dar nu l-am scris pentru a fi publicat. Descriu ceea ce am numit procesul - senzatia mea de a fi in afara lumii obisnuite, de a fi complet in pace si eliberat de conflict. Aceasta se intampla numai din cand in cand si evident este imposibil de descris cuiva care nu a experimentat niciodata aceste lucruri. Dar am incercat sa pun in cuvinte durerea reala si senzatia care insotesc constiinta elevata. Nu am intentionat sa ii ofer o nota romantica: daca duci un anumit tip de viata disciplinata, linistita, emani o anumita energie - acesta este un lucru dovedit stiintific -  si aceasta influenteaza partea non-mecanica a creierului tau, astfel incat patrunzi intr-o noua dimensiune. Organismul fizic nu este capabil sa o atinga si de aici rezulta durerea. Nu sugerez ca fiecare ar trebui sa ajunga la aceasta stare, dar ar putea fi interesant pentru anumite persoane care mi-au urmarit gandurile si ideile sa cunoasca ce se intampla la un nivel mai personal."

J. Krishnamurti (interviu in The Guardian)

 *

 "Jurnalul lui Krishnamurti este o comoara spirituala. Cuvintele lui ne ofera o deschidere catre spiritul intim al unei prezente cu adevarat remarcabile, poetica, plina de gratie, vasta precum cerul si minunat de inteleapta."

Jack Kornfield, autor

 * 

"In tineretea sa, Krishnamurti a savarsit un act spiritual cu adevarat eroic, renuntand la complicatele elaborari ale Societatii Teozofice, in favoarea incercarii de a lasa minut cu minut mintea sa patrunda realitatea. In Jurnalul sau, impartaseste �procesul� sau cu lumea, iar cartea, fara indoiala cea mai importanta lucrare a sa, este o marturie extraordinar de profunda si convingatoare a revolutiei tacute in modul omului de a fi in lume pe care a cautat sa o produca."

Simon Callow, actor, autor, regizor

  *

"Jurnalul lui Krishnamurti este cu siguranta una dintre cele mai importante carti pe care acesta le-a scris vreodata. Este singura carte pe care a scris-o el insusi, despre ceea ce se intampla de fapt in cea mai profunda parte a fiintei sale. Nu era sigur, la inceput, daca ar trebui sa accepte ca aceste pagini sa fie publicate."

Alain Naude,  homeopat

  *

"A fost un privilegiu sa citesc acest Jurnal, cu descrierile sale reale ale experientelor aproape zilnice ale starilor mistice ale lui Krishnamurti. Pentru mine ideile lui Krishnamurti au fost greu de inteles in trecut, fara indoiala tocmai pentru ca incercam sa le inteleg. Dar acest Jurnal are cateodata efectul de a-mi paraliza gandirea si-i permite lui Krishnamurti sa lucreze asupra mea la un nivel mai profund. "

John Cleese, actor

 

cuprins

Cuvant inainte

OJAI

20 iunie - 8 iunie

LONDRA

iulie 10 - 12 iulie
GSTAAD

12 iulie - 3 septembrie

PARIS

3 septembrie - 25 septembri

ROMA SI FLORENTA

25 septembrie - 18 octombrie

BOMBAY SI RISHI VALLEY

20 octombrie - 20 noiembrie

MADRAS

20 noiembrie - 17 decembrie

Rajghat si Benares

18 decembrie - 20 ianuarie

NEW DELHI

20 ianuarie - 23 ianuarie

BOMBAY

19 februarie - 19 martie


Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia