15%
Arnaud Desjardins

Lumea moderna si vechea intelepciune

Categorii: titluri Herald

Lumea moderna si vechea intelepciune - cel de-al saselea volum al lui Arnaud Desjardins - este un eseu ce prelungeste meditatiile autorului din volumele precedente - insa de data aceasta in context cultural si spiritual occidental. Spiritualitatea occidentala - apanaj al lumii moderne si al...

Disponibil in stoc
Lumea moderna si vechea intelepciune
Lumea moderna si vechea intelepciune - cel de-al saselea volum al lui Arnaud Des...
21,25 RON 25,00 RON
(-15%)
21,25 RON 25,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Lumea moderna si vechea intelepciune , cel de-al saselea volum al lui Arnaud Desjardins, este un eseu ce prelungeste meditatiile autorului din volumele precedente, insa de data aceasta in context cultural si spiritual occidental. Spiritualitatea occidentala, apanaj al lumii moderne si al modernitatii culturale, devine obiectul unor comparatii fertile cu traditiile spirituale ale altor civilizatii, cum sunt traditia hindusa ori buddhista.

*

"Am trait printre hindusii ortodocsi si printre tibetani, am cunoscut viata afganilor departe de Kabul, am locuit in regatul Bhutan, inainte ca acesta sa inceapa sa se deschida influentelor exterioare, am vizitat Japonia in doua randuri si mi-am petrecut viata alaturi de calugarii din manastirile zen. Am privit cu atentie si am confruntat.

M-am straduit sa traiesc eu insumi ceea ce voiam sa inteleg, cu alte cuvinte, sa fiu ceea ce voiam sa stiu. "To know is to be" - a cunoaste este a fi - m-au invatat inteleptii Indiei. Nu poti cunoaste cu adevarat decat ceea ce esti.

"A fi" este cuvantul-cheie, piatra de incercare. Am sfarsit prin a descoperi cu certitudine ca acest "a fi" al omului modern si al omului traditional difera profund si radical. De ce? Pentru ca asa cum am scris in Caile Intelepciunii, toate societatile vechi se bazau pe certitudinea implicita, generala, ca sensul vietii umane il descoperim in a fi si nu in a avea, in timp ce lumea actuala este intemeiata pe sugestia acceptata pretutindeni ca sensul vietii umane se afla in a avea si nu in a fi. "

Arnaud Desjardis

CUPRINS

Lumea contestata 5

A avea sau a fi 23

In numele omului 45

Cunoasterea pierduta 61

O societate a dezordinii 83

Marea subversiune 97

Crestinismul in criza 109

Sfarsitul mamelor 125

Yoga si guru 139

Calea lui "A fi" 157

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00MT006
Colectia
METANOIA
Autor
Arnaud Desjardins
Anul aparitiei
2011
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
192
ISBN
978-973-111-220-6
Traducator
Ilie Iliescu