Fiinta umana si adevarul absolut

Ilie Cioara (Autor)

Tacerea neconditionata a mintii permite Realitatii Unice - existenta in noi toti - ca si pretutindeni in intregul Univers - sa ni se reveleze prin Ea insasi - oferindu-ne capacitatea de traire in perfecta armonie atat cu noi insine cat si cu restul lumii. La Adevarul Absolut nu se ajunge cu...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Fiinta umana si adevarul absolut
Colectia
CONFLUENTE
Anul publicarii
2002
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
193
ISBN
973-98399-9-1
Cod Bare EAN
5948417100041

Descriere

Tacerea neconditionata a mintii permite Realitatii Unice - existenta in noi toti, ca si pretutindeni in intregul Univers - sa ni se reveleze prin Ea insasi, oferindu-ne capacitatea de traire in perfecta armonie atat cu noi insine cat si cu restul lumii.

La Adevarul Absolut nu se ajunge cu ajutorul ratiunii, analizei, imaginatiei, rugaciunilor, rostirilor de formule sau mantre etc. Nu-L putem descoperi nici prin cautari, eforturi de vointa, privatiuni impuse corpului fizic sau prin stapanirea hoinarelilor permanente ale gandirii. Fiecare cautare - si aici, ca si in orice alt domeniu de investigare - este initiata si sustinuta in mod continuu de catre o precunoastere. Or, aceasta anticipare formulata pe imaginea lucrului cautat, nu poate avea nici un fel de tangenta cu Adevarul, care se manifesta ca Necunoscut si in stransa corelatie cu strafulgerarea fiecarei clipe. In aceasta viziune, se impune si precizarea, potrivit careia Necunoscutul si cunoscutul nu pot coexista in nici o imprejurare. Prezenta unuia exclude, asadar, cu desavarsire existenta celuilalt. De asemenea, nici o credinta religioasa, concept filozofic, analiza sau psihanaliza ori metoda - fie ele cat de promitatoare - nu ne pot conduce nicicand in pragul Eternitatii. Si asta dintr-o simpla, logica si obiectiva motivatie. Fiecare dintre aceste moduri de abordare a Existentei si totodata de realizare a Sacrului Adevar, au sursa de implinire cunoscutul, fondat pe acumulari memoriale si pastrate sub forma de simple imagini. Or, acest cumul informational drept minte stiutoare - nu poate functiona decat egocentric.


Ilie Cioara

La varsta de treizeci si doi de ani, urmarit fiind de catre organele de securitate, am fost nevoit sa traiesc ascuns intr-un pod intunecat vreme de circa doi ani si jumatate. In tot acest timp am cunoscut si practicat fenomenul de dedublare sau decorporalizare. La data respectiva nu posedam nici un fel de informatii asupra unei asemenea posibilitati. Impresionat de ineditul acestui fenomen, declansat spontan, am trecut la practicarea lui prin efort de vointa si concentrare.

Dupa verificarea minutioasa pe plan fizic a veridicitatii descoperirilor facute in afara corpului carnal, am trait o noua surpriza: contactul cu lumea celor decedati. Iata cateva descoperiri din acea lume, devenita pentru mine mult mai reala decat cea legata de factorul somatic. Deplasarea in acea lume - paralela cu lumea fizica - se face in functie de intensitatea dorintei. Iar relatia si comunicarea intre suflete se infaptuieste intr-un singur limbaj, si anume, gandirea. Toate lucrurile pe care ni le dorim: o bijuterie, o haina, o masina, o casa etc., le putem avea, folosindu-ne imaginatia Insa renuntam usor la ele, vazandu-le inutilitatea.

Adresandu-ma unui Dumnezeu impersonal, am cerut sa mi se dezvaluie incarnarile anterioare. La solicitarea mea, mi s-a descoperit un numar de patru incarnari legate de epoci diferite. Nici una din acele incarnari nu semana cu actuala mea infatisare fizica si astrala (dedublata).

In continuare, am avut posibilitatea sa cunosc cu anticipatie: intamplari, fapte si evenimente din aceasta existenta, care s-au petrecut pe parcursul a doi, trei ani cu o exactitate perfecta.

Incurajat de noutatea fenomenelor pe care le traiam in mod direct, am dorit la un moment dat sa-l intalnesc pur si simplu pe Dumnezeu. Pentru mine, la acea data, Creatorul lumii era imaginea oferita de catre religia crestina. M-am nascut si am crescut privind icoana de pe perete, care reprezenta Divinitatea in ipostaza Sfintei Trinitati. Cu toate acestea, de fiecare data m-am adresat unui Dumnezeu nu sub infatisarea unui chip de om, ci, la ceva impersonal. Si, o data desprins de corpul carnal, aflat deci in corp astral, ma adresez cu o ruga fierbinte: "Doamne, vreau sa Te intalnesc. Te rog, ajuta-ma!" Am pornit ca un bolid spre slavile cerului. La scurt interval de timp de la pornire, iata ca un corp s-a desprins de mine, printr-un usor zgomot. Au urmat inca alte doua desprinderi in acelasi mod.

In final, m-am oprit. Eram doar un punct luminos - ca un varf de ac sau un atom. In interior ma aflam eu, ca stare de Pura Constiinta. Nu stiu cat am stat in acea ipostaza, pe care as putea sa o numesc de asemenea stare de multumire atotcuprinzatoare. In mine nu mai era loc de nimic altceva. Apoi, fara vrerea mea, am revenit instantaneu in corpul fizic.

In continuare, intelectul a preluat desfasurarea intregului fenomen si a inceput sa judece dupa propriile calapoade educationale. Dar, dupa o profunda meditatie, am inteles ca Dumnezeu era Lumina existenta in fiecare "punctisor" de pe bolta Imensitatii Universului. Acest experiment mi-a marcat, dupa aceea, intreaga existenta.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000K04
Anul aparitiei
2002
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
193
ISBN
973-98399-9-1

Articole