Minunata calatorie spre adancurile propriei fiinte

Ilie Cioara (Autor)

Titlul lucrarii impune o seama de explicatii si precizari menite sa usureze reala intelegere a cititorului. Mai intai e vorba de cuvantul Intelegere - ce va fi intalnit in fiecare tema din cuprinsul acestei carti. Potrivit Dictionarului limbii romane moderne -...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Minunata calatorie spre adancurile propriei fiinte
Colectia
CONFLUENTE
Anul publicarii
2002
Coperta
Brosata
Format
13 x 22 cm.
Numar pagini
320
ISBN
0

Descriere

Titlul lucrarii impune o seama de explicatii si precizari menite sa usureze reala intelegere a cititorului.

Mai intai e vorba de cuvantul "Intelegere", ce va fi intalnit in fiecare tema din cuprinsul acestei carti. Potrivit "Dictionarului limbii romane moderne", "intelegerea" este acea facultate de a pricepe, de a patrunde un fenomen, o situatie sau o idee. Din aceasta explicatie rezulta ca intelegerea este un atribut sau o insusire inseparabila a mintii sau a fondului sau memorial, care-i determina intreaga structura. Dar cum acest potential acumulativ difera calitativ si cantitativ de la un individ la altul, inseamna ca si intelegerea nu poate fi decat conjuncturala, fragmentara si, implicit, relativa.

De altminteri, zilnic ne intalnim cu situatii in care unul si acelasi fapt - prilejuit de miscarea Vietii - este vazut si interpretat diferit de catre doi sau mai multi insi. Ne aflam deci in fata unor opinii sau pareri distincte, care dau nastere la contradictii, dispute cu urmari negative adesea imprevizibile.

In schimb, autorul ne vorbeste despre un alt gen de Intelegere, cu totul diferit de acela al mintii cunoscatoare. Aceasta Intelegere apare o data cu pasivitatea mintii sau tacerea sa neconditionata, drept efect al neputintei de a aborda si percepe eterna noutate adusa de scurgerea Viului. In acea clipa de negandire, fiinta intreaga se extinde, psihologic, la Infinit. De acum, o noua minte la fel de imensa, folosind noi celule cerebrale, cuprinde in totalitate faptul, ideea sau obiectul aparut in acea scanteiere.

Numai in aceasta ipostaza Realitatea obiectiva va putea fi intalnita, cuprinsa si inteleasa in mod absolut si toti traitorii acestui fenomen vor avea despre ea una si aceeasi viziune.


Ilie Cioara

La varsta de treizeci si doi de ani, urmarit fiind de catre organele de securitate, am fost nevoit sa traiesc ascuns intr-un pod intunecat vreme de circa doi ani si jumatate. In tot acest timp am cunoscut si practicat fenomenul de dedublare sau decorporalizare. La data respectiva nu posedam nici un fel de informatii asupra unei asemenea posibilitati. Impresionat de ineditul acestui fenomen, declansat spontan, am trecut la practicarea lui prin efort de vointa si concentrare.

Dupa verificarea minutioasa pe plan fizic a veridicitatii descoperirilor facute in afara corpului carnal, am trait o noua surpriza: contactul cu lumea celor decedati. Iata cateva descoperiri din acea lume, devenita pentru mine mult mai reala decat cea legata de factorul somatic. Deplasarea in acea lume - paralela cu lumea fizica - se face in functie de intensitatea dorintei. Iar relatia si comunicarea intre suflete se infaptuieste intr-un singur limbaj, si anume, gandirea. Toate lucrurile pe care ni le dorim: o bijuterie, o haina, o masina, o casa etc., le putem avea, folosindu-ne imaginatia Insa renuntam usor la ele, vazandu-le inutilitatea.

Adresandu-ma unui Dumnezeu impersonal, am cerut sa mi se dezvaluie incarnarile anterioare. La solicitarea mea, mi s-a descoperit un numar de patru incarnari legate de epoci diferite. Nici una din acele incarnari nu semana cu actuala mea infatisare fizica si astrala (dedublata).

In continuare, am avut posibilitatea sa cunosc cu anticipatie: intamplari, fapte si evenimente din aceasta existenta, care s-au petrecut pe parcursul a doi, trei ani cu o exactitate perfecta.

Incurajat de noutatea fenomenelor pe care le traiam in mod direct, am dorit la un moment dat sa-l intalnesc pur si simplu pe Dumnezeu. Pentru mine, la acea data, Creatorul lumii era imaginea oferita de catre religia crestina. M-am nascut si am crescut privind icoana de pe perete, care reprezenta Divinitatea in ipostaza Sfintei Trinitati. Cu toate acestea, de fiecare data m-am adresat unui Dumnezeu nu sub infatisarea unui chip de om, ci, la ceva impersonal. Si, o data desprins de corpul carnal, aflat deci in corp astral, ma adresez cu o ruga fierbinte: "Doamne, vreau sa Te intalnesc. Te rog, ajuta-ma!" Am pornit ca un bolid spre slavile cerului. La scurt interval de timp de la pornire, iata ca un corp s-a desprins de mine, printr-un usor zgomot. Au urmat inca alte doua desprinderi in acelasi mod.

In final, m-am oprit. Eram doar un punct luminos - ca un varf de ac sau un atom. In interior ma aflam eu, ca stare de Pura Constiinta. Nu stiu cat am stat in acea ipostaza, pe care as putea sa o numesc de asemenea stare de multumire atotcuprinzatoare. In mine nu mai era loc de nimic altceva. Apoi, fara vrerea mea, am revenit instantaneu in corpul fizic.

In continuare, intelectul a preluat desfasurarea intregului fenomen si a inceput sa judece dupa propriile calapoade educationale. Dar, dupa o profunda meditatie, am inteles ca Dumnezeu era Lumina existenta in fiecare "punctisor" de pe bolta Imensitatii Universului. Acest experiment mi-a marcat, dupa aceea, intreaga existenta.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000P02
Anul aparitiei
2002
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 22 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
320
ISBN
0

Articole