Murim si inviem in fiecare clipa

Ilie Cioara (Autor)

Cum s-a nascut cartea de fata ne povesteste chiar autorul ei - Ilie Cioara - autor a peste opt volume dedicate Cunoasterii de sine: Actiunea de debut a acestei lucrari si fenomenele ulterioare - care au sustinut o pe un anumit fagas pana la punctul final - a inregistrat o traiectorie putin deosebita de tot ceea ce am scris mai inainte. Si iata faptele - asa cum s au inlantuit ele - in care eu nu am fost decat un simplu executant la ceea ce curgerea Vietii mi a scos in cale. Pe la jumatatea lunii noiembrie 2000 - abia terminasem lucrarea Pe urmele Absolutului si ma gandeam la o perioada de destindere - cand si de data aceasta - anticiparea s a dovedit inoportuna. Imaginara inactivitate sau comoditate a fost - pur si simplu spulberata de un banal telefon. O buna prietena - cu preocupari si indemnuri perseverente spre cele nepieritoare - ma anunta ca a citit o carte pe care a inteles o deoarece mi a citit cartile mele. A doua zi ne am intalnit.

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Murim si inviem in fiecare clipa
Colectia
CONFLUENTE
Anul publicarii
2003
Coperta
Brosata
Format
13 x 22 cm.
Numar pagini
220
ISBN
973-99234-9-6
Cod Bare EAN
5948417150091

Descriere

Cum s-a nascut cartea de fata ne povesteste chiar autorul ei, Ilie Cioara, autor a peste opt volume dedicate Cunoasterii de sine: "Actiunea de debut a acestei lucrari si fenomenele ulterioare, care au sustinut o pe un anumit fagas pana la punctul final, a inregistrat o traiectorie putin deosebita de tot ceea ce am scris mai inainte. Si iata faptele, asa cum s au inlantuit ele, in care eu nu am fost decat un simplu executant la ceea ce curgerea Vietii mi a scos in cale. Pe la jumatatea lunii noiembrie 2000, abia terminasem lucrarea "Pe urmele Absolutului" si ma gandeam la o perioada de destindere, cand si de data aceasta, anticiparea s a dovedit inoportuna. Imaginara inactivitate sau comoditate a fost, pur si simplu spulberata de un banal telefon. O buna prietena, cu preocupari si indemnuri perseverente spre cele nepieritoare, ma anunta ca a citit o carte pe care a inteles o deoarece mi a citit cartile mele. A doua zi ne am intalnit. Cartea cu pricina era "Conversatii cu Dumnezeu" a lui Neale Donald Walsch. Dupa ce am parcurs cele cinci volume ale acestei carti, intr o zi, un indemn venit din interior ma obliga sa pun mana pe pix si, aflat in fata unei coli, incep sa scriu fara intrerupere diferite titluri de teme legate de Viata. Dupa un timp ma opresc. Erau 82 teme, pe care apoi le am aranjat alfabetic. Acelasi fenomen de declansare spontana l am mai intalnit si la o alta carte, insa numarul temelor a fost mai mic. Iata ma deci, in prezenta acestor teme a caror prezenta ma imping la scrierea unei alte lucrari privind Viata si Eternitatea Sufletului. Titlul cartii mi a fost impus ca o necesitate fireasca de a ne intalni in mod real cu noi insine, murind pentru trecut si inviind in aceeasi clipa in care, de fapt, realizam experienta directa de Divinitate incarnata. In concluzie, pentru a va putea intalni cu dumneavoastra insiva, nu aveti nevoie de nimeni si de nimic - de nici un expert din lumea exterioara. Adevaratul conducator se afla in interiorul fiintei proprii. El nu va insala, nu va minte si nici nu va speculeaza. Sa nu uitam ca simpla intelegere intelectuala, nu este altceva decat o intelegere partiala - realizata de catre un fragment al fiintei, mintea, conditionata tempo spatial. Adevarata intelegere se realizeaza numai si numai in Uniunea perfecta a trinitatii: corp, minte si Suflet. Si, in final, un alt indemn: Folositi cu precadere desfasurarea temelor pe calea versului, care va pot conduce pe loc, la depasirea haotica a mintii si Unimea cu intregul sau Adevarul Absolut. Iar cand cititi poeziile, excludeti autorul si incercati propria experienta, prin ceea ce vi se indica in mod clar, simplu si precis.


Ilie Cioara

La varsta de treizeci si doi de ani, urmarit fiind de catre organele de securitate, am fost nevoit sa traiesc ascuns intr-un pod intunecat vreme de circa doi ani si jumatate. In tot acest timp am cunoscut si practicat fenomenul de dedublare sau decorporalizare. La data respectiva nu posedam nici un fel de informatii asupra unei asemenea posibilitati. Impresionat de ineditul acestui fenomen, declansat spontan, am trecut la practicarea lui prin efort de vointa si concentrare.

Dupa verificarea minutioasa pe plan fizic a veridicitatii descoperirilor facute in afara corpului carnal, am trait o noua surpriza: contactul cu lumea celor decedati. Iata cateva descoperiri din acea lume, devenita pentru mine mult mai reala decat cea legata de factorul somatic. Deplasarea in acea lume - paralela cu lumea fizica - se face in functie de intensitatea dorintei. Iar relatia si comunicarea intre suflete se infaptuieste intr-un singur limbaj, si anume, gandirea. Toate lucrurile pe care ni le dorim: o bijuterie, o haina, o masina, o casa etc., le putem avea, folosindu-ne imaginatia Insa renuntam usor la ele, vazandu-le inutilitatea.

Adresandu-ma unui Dumnezeu impersonal, am cerut sa mi se dezvaluie incarnarile anterioare. La solicitarea mea, mi s-a descoperit un numar de patru incarnari legate de epoci diferite. Nici una din acele incarnari nu semana cu actuala mea infatisare fizica si astrala (dedublata).

In continuare, am avut posibilitatea sa cunosc cu anticipatie: intamplari, fapte si evenimente din aceasta existenta, care s-au petrecut pe parcursul a doi, trei ani cu o exactitate perfecta.

Incurajat de noutatea fenomenelor pe care le traiam in mod direct, am dorit la un moment dat sa-l intalnesc pur si simplu pe Dumnezeu. Pentru mine, la acea data, Creatorul lumii era imaginea oferita de catre religia crestina. M-am nascut si am crescut privind icoana de pe perete, care reprezenta Divinitatea in ipostaza Sfintei Trinitati. Cu toate acestea, de fiecare data m-am adresat unui Dumnezeu nu sub infatisarea unui chip de om, ci, la ceva impersonal. Si, o data desprins de corpul carnal, aflat deci in corp astral, ma adresez cu o ruga fierbinte: "Doamne, vreau sa Te intalnesc. Te rog, ajuta-ma!" Am pornit ca un bolid spre slavile cerului. La scurt interval de timp de la pornire, iata ca un corp s-a desprins de mine, printr-un usor zgomot. Au urmat inca alte doua desprinderi in acelasi mod.

In final, m-am oprit. Eram doar un punct luminos - ca un varf de ac sau un atom. In interior ma aflam eu, ca stare de Pura Constiinta. Nu stiu cat am stat in acea ipostaza, pe care as putea sa o numesc de asemenea stare de multumire atotcuprinzatoare. In mine nu mai era loc de nimic altceva. Apoi, fara vrerea mea, am revenit instantaneu in corpul fizic.

In continuare, intelectul a preluat desfasurarea intregului fenomen si a inceput sa judece dupa propriile calapoade educationale. Dar, dupa o profunda meditatie, am inteles ca Dumnezeu era Lumina existenta in fiecare "punctisor" de pe bolta Imensitatii Universului. Acest experiment mi-a marcat, dupa aceea, intreaga existenta.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000P09
Anul aparitiei
2003
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 22 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
220
ISBN
973-99234-9-6

Articole